Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Apukám szerint felelőtlenség...

Apukám szerint felelőtlenség a fiam mellett ilyen kutyákat tartnai. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Van egy 7 hós hosszúszőrű nj-m,és a férjemnek egy Hannoveri véreb,ami 2 éves.Mindekettővel sokat foglalkozunk,a véreb mindennap az erdőn van a férjemmel,mert ugye ez a munkája,a németjuhászommal naponta sétálok,úgy,hogy a fiam is ott van(2 éves,és imádja őket),illetve kutyasuliba hordom 3 és fél hónapja rendszeresen,ahol nagyon jól teljesít. Etetésnél a fiam belenyúlhat a táljukba,soha egy morgás,egy rossz mozdulat nem volt felé egyik kutya részéről sem. Ha a kezéből eteti őket,óvatosan kinyalogatják az ujjai közül a kaját.Persze van,hogy véletlenül fellökik,de nem azért,mert ráugrálnak(ilyen még nem volt),hanem,mert mondjuk keresztezik egymás útját.

Mindezek ellenére édesapám szerint még baj lesz ebből,hogy ekkora kutyákat tartunk.Mondjuk neki sohasem volt nagytestűje,talán ezért van ez a bizalmatlanság.Holott szerintem a kicsi kutya is lehet vezélyes.

Ja,és aki ismeri a vérebet,az tudja,hogy csak a neve megtévesztő,mert egy nagyon jámbor kutya.A neve arra utal,hogy a sebzett vadat a vérnyom után találja meg...

2010. nov. 10. 09:25
1 2 3 4 5
 11/41 hell-ikon ***** válasza:
85%

A válasz írója 55%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:24

Nem lehet túl sok _saját_ tapasztalatod kutyákkal, sőt a hozzászólásodból az tűnik ki, hogy leginkább a tv informálódsz felőlük. Az meg kb. annyi, mintha én a Vészhelyzetre alapozva próbálnám az orvosom kompetenciáját felmérni.

2010. nov. 10. 10:35
 12/41 hell-ikon ***** válasza:
100%

izééé:

tv-ből-t akartam írni.

2010. nov. 10. 10:36
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

"" A TV-ben is csomószor volt már,"

azért volt mert az a " HÍR",nem az hogy mit,ki és mennyit lopott!!Mert arról nem mernek dumálni,vagy csak utasitásra.Te meg kedves hozzászóló --már ne haragudj--általánositasz!

Szerintem azonban a kérdező egy normális ember aki eltudja dönteni hogy kockázatos-e vagy sem.Csak a rosszúl szocializált vagy idegbeteg kutya bántja akár a kisgyereket akár a kiskutyát.Soha nem volt ilyen gondunk pedig jópár kutya és jópár gyerek felnőtt az udvarunkban.

Sajnos vannak felelőtlen kutyatartók akiknek a kutyája sajnálatos módon bajt csinál.A hülye b,,i Tv.azonban nem tárja föl a válós okokat mert akkor nem lenne HÍR !!

2010. nov. 10. 10:37
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Osztom az egyik előző hozzászóló véleményét: nem csak a kutyákat kell ám megtanítani viselkedni, hanem a gyereket is! Nagyon sok kutyatámadás van abból hogy a gyerekek kegyetlenül bántak a kutyákkal. Szerintem azt se hagyd hogy belenyúlkáljon a kutya táljába.
2010. nov. 10. 10:43
 15/41 anonim válasza:
100%
Én mikor meg születtem a szüleim Rotikat tenyésztettek, mi 4en vagyunk tesók nálunk soha semmi baj nem volt a kutyákkal és az egyik nagy kutya segítségével tanultam meg járni! a szüleim bármikor ott mertek hagyni a kutyákkal mert tudták hogy semmi baj nem lesz... az egész annyi hogy mennyire bízol meg az általad nevelt kutyában... nekem van most egy rottweiler egy amerikai stafford, és egy pitt bullom, es van egy 15honapos unoka húgom és egy 2éves unoka öcsém de és vannak még unoka tesoim de most nem sorolom fel az összeset, (7 unoka tesóm van)mikor ide jönnek nem kell a kutyákra figyelni mert annyira szeretik őket hogy velük játszanak stb... szóval ez mind a nevelés kérdése igen én is folyamatosan jártam a kutyákkal iskolába kiképzésekre, nem véletlenül engedelmesek...
2010. nov. 10. 10:49
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

10.24: ha nem fogod odaengedni a kutyadat a gyerekhez amikor kicsi, akkor

1. ne csodálkozz ha féltékeny lesz a kutya a gyerekre, ami sokkal veszélyesebb lehet, mert egy féltékeny kutya - vérmérséklettől függően - kiköveteli a(z addig kapott) szeretetet.

2. a gyereked tartani fog a kutyától, mert mindig azt hallja, h "nem, őt nem szabad"

A tv-ben hallott balesetek meg sosem a jól szocializált (amilyenek a kérdező kutyái is) kutyákkal történnek, hanem a láncon tartott, a kert hátsó végébe csapott, a család életéből (pl. gyerek születése miatt...) kirekesztett kutyákkal.

Én a saját kutyáimban maximálisan megbízok. Ismerem őket, én neveltem őket, tudom a reakcióikat (soha nem volt még váratlan, általam nem számolt reakciójuk semmire). És ha lesz gyerekem, miatta nem fogom őket mellőzni, mert annak tényleg nincs jó vége.

De neked kár is a kutya, ha ennyire nem értesz hozzájuk, lenézed őket és a saját nevelésedben nem bízol.

2010. nov. 10. 11:06
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Mikor megszülettem, Német dogunk volt. Nyáltengerben játszottam :) Utána Nápolyi masztiff következett, segített járni, kapaszkodhattam a lógós pofájába, ülhettem a hátán, és mindent csinálhattam vele. Mindig könyörögtem a szüleimnek, hogy hadd aludjak a kutyával délután, és ha jó voltam, néha megengedték. Bemásztam az óljába, ráfeküdtem, és együtt szuszogtunk. Tinédzser éveimben pedig minden szerelmi bánatom egy Bullmassztiff vállán sírtam ki.

Ezek mind veszélyesebb kutyák, mint a tieid, és lám, megéltem a negyed évszázadot is, pedig rám még csak nem is nagyon figyeltek, mikor a kutyával voltam, sőt sokszor még brutálkodtam is. Volt, hogy dömperben ülve kutyafarokba kapaszkodva huzattuk magunkat. Arany mamlasz pofám meg még élvezte is, hogy annyira kacagunk közben.

Én biztos, hogy kevesebb lennék, ha nem így, nem kutyák között növök fel. És az is biztos, hogy ha egyszer gyerekem lesz, az első dolgom lesz megszagoltatni a kutyámmal amint hazaérünk a kórházból.

Az alapvető higéniára fontos figyelni, és felügyelet nélkül tényleg ne hagyd őket, mert akár véletlenül is baj lehet (lelöki a kutya valahonnan).

2010. nov. 10. 11:30
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már. Látszik, h jól foglalkozol a kutyákkal és mindenki tudja hol a helye. Az a felelőtlenség, mikor a szülő óvja mindentől a gyereket, aztán az 5éves kisfiú sírvafakad és az anyja lábába kapaszkodik,ha meglát egy kutyát az utcán. Unokatestvérembe olyannyira beleültették ezt a dolgot,hogy 19éves koráig sírt ha a közelébe ment egy kutya. És azok a kutyák,akikről a tvben szó van,csak azok számára tűnnek békésnek,akik csak ranézésre ítélnek,meg fajta alapján. A konkrét kutyának a személyiséget általában nem. Vagy ha valóban békés kutya támad valakire akkor annak általában oka van. Tudod békés ember vagyok én is, de ha valaki rámtörne az udvaromban és rúgdosni vagy dobalni kellene, lehet hogy én is ütném,harapnam ahol érném.
2010. nov. 10. 11:34
 19/41 A kérdező kommentje:

A gyereknek nincs megengedve,hogy bántsa,tiszteletben kell tartania őket,a hátukra sem ülhet fel.A táljukban azért engedem,hogy nyúlkáljon,mert szerintem ez is azt jelzi a kutyának,hogy a gyerek fölötte áll.Remélem nem írtam butaságot.

Általában együtt vagyunk az udvaron,de volt már olyan,hogy míg elmosogattam,kint maradt játszani,de a konyhaablakból az egész udvart belátom.És ez is csak akkor van így,ha nem kutyázik,hanem éppen homokozik,a kutyák pedig pihennek.

Képet szívesen tennék fel,csak nem tudom,hogyan kell:(

2010. nov. 10. 11:35
 20/41 A kérdező kommentje:

Itt vannak a képek a vérebről:

[link]

[link]

2010. nov. 10. 11:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!