Két kutyát egyszerre örökbe fogadni nem felelőtlenség?
Attól függ...
Ha 2 összeszokott kutya akkor nekik is jobb ha együtt maradnak, ha 2 teljesen külön kutya és valaki "gyűjti" őket mert jaj de cuki, akkor igen ostobaság.
Tőled függ :) Ha jól tudsz választani, nem gond. Én is kábé ezt készülöm csinálni, azzal a különbséggel, hogy az egyik ideiglenesben lenne nálam, de én 3 hete járok a menhelyre (és nem heti 1x), hogy jól válasszak (főleg, hogy van egy saját kutyám itthon), és mellette egy kutyakiképző ismerősöm riasztotta az állatvédőket a megyében örökbefogadás ügyben :)
De csak akkor nem felelőtlenség, ha nagyon jól meg tudod ítélni egy-egy kutya viselkedését, mert a menhelyi dolgozókban nem mindenhol bízhatsz meg, ezért én is a saját kezembe vettem az ügyet. Viszont, ha te ugyanakkor jól megbízol magadban, nemcsak a tudásodban, hanem a rátermettségedben is, akkor csináld úgy, ahogy én, kitartóan nézegesd, akár egy hónapon át. Valószínűleg lemondásokkal fog járni, ha van már valamilyen elképzelésed a kutyád küllemét, nemét és korát illetően, hiszen egymsához hosszú távon passzoló kutyák nem biztos, hogy olyan felállásban lesznek, mint például, hogy szuka-szuka, szuka-kan, fiatal-fiatal, nagy-nagy, kicsi-kicsi, helyes-aranyos, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!