Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások, kezdő első kutyáskén...

Kutyások, kezdő első kutyásként mit tanácsoltok? Eddig csak cicám volt. 20L/N?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kutyát, de sok fontos tényező van. Van 2 cicám, illetve kistesóim, és külön élek a szüleimtől, de sokszor jönnek és látogatnak napi szinten, mert közel laknak. Hogyan készítsem elő a lakást, albérletben élek, de mellettünk van egy óriási park, illetve kisebb udvar, és lehet kutyát tartani. Nem nagytestű kutyára gondoltam, ilyen Border collie méretűre. Illetve miket vásároljak be? Utána olvasgattam interneten, meg régebben több tíz kutyás könyvet olvastam kutyatartásról, kutyakozmetika, kutyafajták, nevelés, ápolás, etetés, ilyesmi de ezeket már régebben olvastam 11-15 éves korom körül, szóval kevés dologra emlékszem sajnos.

ma 09:43
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

Albérletnél ott kezdődik az előkészület, hogy mit szól a kutyához a főbérlő. Joga van ellenezni, sőt felmondhatja az albérletet, ha engedélye nélkül tartasz a lakásban kutyát.Aztán ott van a két felnőtt macska, és a kis tesó kérdése. Ő mennyire kicsi?

Össze lehet szokatni a kutyát macskákkal, de azért az nem feltétlenül egy gyors, és könnyű folyamat, amit tovább bonyolít, hogy nem egy macska van, hanem kettő. Mi van, ha nem sikerül? Kölyök kutyára a macskák lehetnek veszélyek.

Így már eleve azzal kellene kezdened, hogy a kutya érkezésekor kivenni egy hosszabb szabadságot, és a szobatisztaságra nevelést sem könnyíti meg a két macska, ha nem kezded azonnal arra nevelni, hogy a dolgát ne a lakásban végezze el, megszokja, hogy de bizony ott ürít, és a kutya nem ösztönből pelenkára járós.

A border collie igen aktív fajta, mint általában a terelőkutyák, azt nem elégíti ki, ha napi szinten sétálsz vele 1-2 órát.

Vásárláson csak azt követően gondolkozz, ha a fenti kérdésekre van megoldásod

ma 10:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A milyen kutya sokkal fontosabb kérdés, mint a milyen macska.

A kutyákat sokkal régebb óta tenyészti az ember, sokkal sikeresebben. Ez azt jelenti, hogy jellemben, energiában, agresszíó terén, intelligencia terén nagy eltérések vannak.

Macskás nyelvre fodítva, a pl border collie az talán egy bengáli cica habitusa, nagyon aktív, nagyon tempedamentumos, folyamatosan kell neki valami csinálnia, különben egy rémálom lesz.

Kezdő kutyának biztos nem ajánlom.

ma 10:51
 3/4 Thunderfairy ***** válasza:
47%
Miért nem elég a 2 macska???
ma 10:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Mi az elképzelésed? Törzskönyves kölyök, menhelyes felnőtt? Belefér a keretedbe (vételár, felszerelések, minőségi táp, oltások, ivartalanítás, külső-belső paraziták elleni védelem stb)? Milyen a munkabeosztásod? Milyen időközönkként tudnád levinni egészségügyi sétákra? Milyen fajtákban gondolkodsz? Macskáid mennyire szocializáltak, találkoztak-e már kutyával? Mennyi időt tudnál fordítani a kutyára? Kutyaovi, kutyasuli lenne-e? Csak akkor vállald be, ha rendesen átgondoltad. Macskáid vannak, velük lustálkodhatsz, egy kutyával viszont foglalkozni, mozogni kell, különben rombol, tombol. Én azt mondanám, ne kapkodd el a döntést, ne vágj bele addig, amíg nem vagy teljesen biztos benne, hogy valóban belefér az életviteledbe egy kutya.
ma 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!