Menhelyi önkéntességgel sokat tanulhatok a kutyákról? Megéri? Engedi egyáltalán az ottani tulaj, hogy foglalkozzak a kutyákkal?
Igen, a kutya az csak egy kutya, és nem értékesebb egy embernél, azalatt áll! Persze szeretem őket, amennyire normális, egészséges lelkületű ember szeretheti a kutyákat. Százszor nagyobb állatbarát vagyok, mint ti. Az állatok közé nem csak a kutya tartozik, ti zabálni nem tudtok úgy, hogy amit befaltok, az ne kegyetlenségmentes helyről származzon! Innentől kezdve ez ugyanolyan, mint amikor grétácska ugatott, hogy tönkretesszük a bolygót, közben meg kiposztolta, hogy egyetlen kajálással fél kiló műanyagot szemetet hagyott maga után.
Az meg hogy egy denevért se lehetne rám bízni, lehetséges. Nem tudom, nem értek a denevérekhez, de ilyen esetben denevérmentőkhöz fordulnék, mint ahogyan tettem, amikor fiatal sünöket találtam, és ők segítettek... Ja nem! A legnagyobb magyar sünmentő (ál)állatvédő szervezet olyan erkölcsi szinten áll, hogy az 5-ből 1 sünöcske meghalt miattuk, mert szándékosan nem mondták el, hogy etetés után pl. egy nedves fültisztítóval meg kell masszírozni a hasukat, hogy beinduljon az emésztésük. Utána persze azonnal fenyegetőztek, hogy feljelentenek állatkínzás miatt! Szóval nekem nem kell a duma, meg az esti mese, főleg nem ilyen erkölcsi felsőbbrendűséget sugalló stílusban. Már ott látszik, hogy mennyire kamu ez az egész, amikor a vén szipirtyó a ráncos démoni arckifejezésével ölelgeti a menhelyi kutyákat, csak hogy még több pénzt csaljon ki a jóhiszemű áldozatokból. Érdekes módon amikor tarhálni kell, akkor valahogy nem sértegetik azokat, akik segíteni akarnak. Még egy sem mondta, hogy nem kell ilyen meg olyan emberektől a segítség, az ő pénzük nem kell és ne adjanak...
Persze ezzel nem általánosítani akartam, csak tapasztalatból írok. Biztosan vannak true állatvédők, és nekik minden tiszteletem. Nyilván az ilyenek csendben végzik a dolgukat, láthatatlanul, mert érthető okokból nem akarnak közösséget vállalni a hozzátok hasonlókkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!