Ha egy kutyapanzió leég, s bennégnek a törzskönyvezett, sok pénzbe kerülő kutyusok, akkor mit tehet a tulaj?
Figyelt kérdés
Remélem, nem történik ilyen sehol, de akkor is.nov. 4. 06:33
1/4 anonim válasza:
Mármint a kutya tulaja vagy a panzióé? Egyébként létezik kisállat-biztosítás, de a részletek passz.
2/4 anonim válasza:
Hogy kötekező-e megkötni, nem tudom, de létezik felelősségbiztosítás. De az arra vonatkozik, hogy ha szolgáltató okoz kárt (nyilván nem szándékosan).
De hogy tűz esetén mi a helyzet, nem tudom. Ha nem a szolgáltató gondatlansága miatt keletkezett, akkor vis major lehet, és nincs anyagi, erkölcsi felelőssége.
3/4 anonim válasza:
Hat nem tudom, de en ebben az esetben a kutyat siratnam, nem a penzem. A kutya potolhatatlan szamomra.
4/4 anonim válasza:
Az anyagi kárt tuti ki kéne fizetnie. A kutyák értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!