Hogyan szoktassan be a kutyámat évek után panzióba?
Ez egy 10 éves kutya, aki fulltime veletek van. Tuti nem tenném ki ilyennek szerencsétlent - ő nem _tudja_ h visszajöttök, neki minden alkalom olyan, mintha magára hagynátok őt. Ha régen is megviselte, le lehet belőle vonni a tanulságot, h ő nem olyan kutya, amelyik mellett utazgatni lehet. (Az enyém mellett sem lehet.)
Ha mégis így gondolkodnék mint ti (biztoshogynem), akkor legalább keresnék valami jóbarátot, aki vállalja, hogy összeismerkedik a kutyussal és nálatok lakik az utazgatásotok idejére.
De sztem tartoztok annyival 10 év után a hűséges kutyátoknak, h ezt nem teszitek meg vele.
Önző vagy, világos. Csak nem a kutyát kéne szivatni.
Nem ő akart a ti kutyátok lenni - ti fogadtátok be.
És ez nem felsőbbrendűség, hanem állatszeretet.
Millió és egy kutyabarát szállás van, simán mehetnétek oda is. Macerásabb talán? Igen. De csak pár év - már 10 éves a kutyátok, biztos lehetsz benne h pár év múlva elköszön. Aztán mehetsz földkörüli útra is.
Rokonok közül, akiket ismer, nem vállalná el valaki? Pl. a gyerekeitek közül valaki?
Persze, be lehet tenni panzióba, a visszaszoktatást a panzióssal beszéld meg. De szerintem az is plusz stressz, csak akkor még csak el sem utaztok, hogy tényleg benn kellene lennie. Meg lehet csinálni, hogy benn van 1-2 napokat, aztán meg 3-4 napokat, de nem biztos, hogy lesz értelme.
Off, de 2 havonta 1 hét szerintem is sok. (Én még nem ugrottam meg lelkileg, hogy beadjam panzióba, 8 éves már. Ha elmegyek egy évben kb. 1x 7-10 napra, akkor anyám vigyáz rá)
Már miért lehetetlenítené el a kutyás kirándulóhelyeket? :D
Az enyémet sem lehet elengedni, de ugyanúgy visszük mindenhova, a póráz nem kifogás, sőt. Kötelező darab alapvetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!