Hogy szoktassam a szobatisztaságra a mentett,bántalmazott kutyámat?
Egy hónapja fogadtam őt örökbe,nem az első kutyám,de az első bántalmazottam.
Szaporító telepről lett kimentve,2,5-3 év körüli szuka.
Egy 50x50 es ketrecben éldegélt,számtalanszor fialt már,ha unatkoztak akkor meg jól elverték.
Kék-zöld volt mikor befogadtam,pár foga ki van ütve,a kocsiktól,felmosótól,botoktól retteg.
Jött hozzánk tréner,aki segitett főleg nekem,tanitott ezt azt.
Tőlem már nem fél,kifejezetten örül,bujik,nyalogat,velem alszik,simizem a hasát,eszik a kezemből,csóvál,játszik,ugrál ha egyutt vagyunk itthon🩷
Viszont…nagyon ritka hogy lent végzi el a dolgát,sajnos mindentől megijed lent.
4-5 órás kirandulás alatt is,csak a lábam mellett jött nem pisilt egyszer sem,stresszben volt,ahogy felértünk a lakásba és megnyugodott egyből pisilt,kakilt. De gyakran,ha egesz nap itthon vagyok,előttem sem mer,ahogy elmegyek fürdeni mondjuk,és nem látom őt,akkor gyorsan a padlora nyom mindent.
Volt már,hogy itthon ültem a kanapén,es láttam hogy kezd forgolódni,szaglászni,keresi a pisi helyet,akkor gyorsan felkaptam,leszaladtunk es pisilt is lent.
Aztmondta a tréner,hogy idő amig megszokja,hogy lent ugyanugy nem történik már semmi baj,és nyugodtan elvégezhetné a dolgait,este ha már sötét van és csak mi vagyunk,akkor szokott a kutyafuttatóban pisilni,olyankor nagyon nagyon megdicsérem,de szerintem még nem rakta össze,hogy miért is.
Én ugy gondolom,hogy 3 évig gyakorlatilag maga ala csinált mindig,akkor amikor kellett neki és kész.
Biztos idő amig kialakul,hogy megtanulja a rendszert,hogy séta van reggel,du,meg este,aztán akkor kell ezeket csinálni.
Van itt olyan aki hasonlo cipőben jár,mentett bántalmazott rettegős kutyussal?
Bármi tanácsot szivesen fogadunk:)
Kutyapelenkáboz valo szoktatás,tanulós cseppek,valami bevállt ötlet?:)
A szidás nála egyelore nem opcio,ha rosszat csinál sem.csak dicserettel motiválom!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!