Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam a szobatisztas...

Hogy szoktassam a szobatisztaságra a mentett,bántalmazott kutyámat?

Figyelt kérdés

Egy hónapja fogadtam őt örökbe,nem az első kutyám,de az első bántalmazottam.

Szaporító telepről lett kimentve,2,5-3 év körüli szuka.

Egy 50x50 es ketrecben éldegélt,számtalanszor fialt már,ha unatkoztak akkor meg jól elverték.

Kék-zöld volt mikor befogadtam,pár foga ki van ütve,a kocsiktól,felmosótól,botoktól retteg.

Jött hozzánk tréner,aki segitett főleg nekem,tanitott ezt azt.

Tőlem már nem fél,kifejezetten örül,bujik,nyalogat,velem alszik,simizem a hasát,eszik a kezemből,csóvál,játszik,ugrál ha egyutt vagyunk itthon🩷

Viszont…nagyon ritka hogy lent végzi el a dolgát,sajnos mindentől megijed lent.

4-5 órás kirandulás alatt is,csak a lábam mellett jött nem pisilt egyszer sem,stresszben volt,ahogy felértünk a lakásba és megnyugodott egyből pisilt,kakilt. De gyakran,ha egesz nap itthon vagyok,előttem sem mer,ahogy elmegyek fürdeni mondjuk,és nem látom őt,akkor gyorsan a padlora nyom mindent.

Volt már,hogy itthon ültem a kanapén,es láttam hogy kezd forgolódni,szaglászni,keresi a pisi helyet,akkor gyorsan felkaptam,leszaladtunk es pisilt is lent.

Aztmondta a tréner,hogy idő amig megszokja,hogy lent ugyanugy nem történik már semmi baj,és nyugodtan elvégezhetné a dolgait,este ha már sötét van és csak mi vagyunk,akkor szokott a kutyafuttatóban pisilni,olyankor nagyon nagyon megdicsérem,de szerintem még nem rakta össze,hogy miért is.

Én ugy gondolom,hogy 3 évig gyakorlatilag maga ala csinált mindig,akkor amikor kellett neki és kész.

Biztos idő amig kialakul,hogy megtanulja a rendszert,hogy séta van reggel,du,meg este,aztán akkor kell ezeket csinálni.

Van itt olyan aki hasonlo cipőben jár,mentett bántalmazott rettegős kutyussal?

Bármi tanácsot szivesen fogadunk:)

Kutyapelenkáboz valo szoktatás,tanulós cseppek,valami bevállt ötlet?:)

A szidás nála egyelore nem opcio,ha rosszat csinál sem.csak dicserettel motiválom!

aug. 11. 23:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Foszd ki a jutifali szekciot es istenkent ajnarozd es simizd minden lent elvegzett pisi-kakinal. Nekunk ez valt be. Oszinten nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyesmit fogok csinalni nyilvanossag elott, de bevalt, ket het alatt TOBBNYIRE megtanulta... Kis ido kellett, hogy fix legyen, de ritkan jottek addig is balesetek, es ha lattam rajta, hogy seta ido elott van dolog, hat suhantunk, es akarhanyszor pisilt, jott a jutifalat. Mi voltunk/vagyunk az elso gazdai, senki nem tanitotta szobatisztasagra.
aug. 12. 00:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mióta van nálad? Nálunk kinti-benti kutya, szóval kicsit más helyzet, de hasonló közegből jött, mint a tiéd. Az elején még vagy 2-3 hónapig előfordultak kisebb-nagyobb balesetek (főleg pisi), ő sem mert kint pisilni, ha kint is volt, bebujt a kutyaháza alá, úgy kellett onnan erővel kiszedni. Amikor bent volt "biztonságban" bentre pisilt, néha kakilt.
aug. 12. 00:11
 3/5 anonim ***** válasza:
55%
Kettes... a legelső mondatban ott van, mikor fogadta örökbe.
aug. 12. 00:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod: "A szidás nála egyenlőre nem opció,ha rosszat csinál sem.csak dicsérettel motiválom!" - SOHA de SOHA ne legyen a szidás opció, 10 év múlva sem. A kutya nem felejt. Mindig dicsérettel motiváld. Ha olyat csinál, amit nem szeretnél, egyszerűen ne vedd tudomásul. Igyekezni fog mindig, hogy úgy tegyen, ami neked is tetszik és dicséret jár érte. Egy kutyaéletre szóló elkötelezettséget vállaltál magadra, ezzel együtt kell élned. Sok sikert, türelmet és szeretetet kívánok hozzá!
aug. 12. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
26%
Ilyen ez ha befogadott kutyád van. Takarítasz utána. Ennyi.
aug. 12. 11:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!