Hogyan szoktassan be a kutyámat évek után panzióba?
Szerintem, ha megviseli a panzió, akkor el kéne gondolkodni, hogy mégsem érzi ott jól magát a kutyus. Én is dolgoztam ilyen helyen és láttam is sok suliba hasonló helyet, ahol a kutya be van rakva egy x m2-es udvarba y db idegen kutyával és mindig van vizük, naponta kapnak kaját és takarítják az udvart. A kutyák kevésbé értékelik az ősfákat, a kerítés széléhez ültetett levendulabokrokat meg egyéb külsőségeket.
Vannak viszont szitterek, akik kis létszámmal dolgoznak a házukban tartják és a kanapéra is felengedik a vendég kutyákat és akár órákig vakargatják a hasukat meg viszik őket minden felé sétálni. Inkább egy ilyesmit próbálnék ki.
Én továbbra is tartom, hogy egy jó szitter nem hagyja, hogy a kutya szomorúan nézze a kaput/ajtót, amin a gazdi kiment, hanem maga mellé veszi és eltereli a figyelmét simogatással, finom falatokkal, sétával vagy akármivel.
Egy alkalmazottnak erre általában nincs ideje...
Nem biztos, hogy anyagilag rosszabbul jönnétek ki, szerintem egy próbát megérne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!