Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassan be a kutyáma...

Hogyan szoktassan be a kutyámat évek után panzióba?

Figyelt kérdés
Nincs baj, és nem is vagyunk teljesen kezdők, de szeretnénk minél kevesebb stresszel csinálni a kutyánk számára. Szóval következő a helyzet. Van egy 10 éves kutyánk, aki születése óta velünk van, és a kezdetektől fogva évente 1-2 alkalomal (volt év, hogy csak egyszer) volt panzióba kb egy hétre, mindig ugyanazon a helyen, ami egy nagyon színvonalas intézmény, jó ellátással. (Nyilván mindig megviselte valamennyire) Azonban a covid alatt mindössze kétszer volt, és meg is viselte. 2 éve volt utoljára, mert sajnos az autónk is meghibásodott, hosszabb utazásra nem alkalmas már, és munkahelyi és egészségügyi problémák miatt sem tudunk utazni, csak Balatonra, de ott velünk volt. Azonban most veszünk új autót, ami februárra lesz meg, és mivel idősebbek vagyunk - felnőttek a gyerekek, ketten soha nem utaztunk -, elterveztük, hogy onnantól kezdve pár havonta elmegyünk egy hétre autóval olyan helyre, ami kutyával nem kivitelezhető. Európai városok körbejárása stb. Emiatt a kutyát be kell adni évente 3-4-5 alkalommal 6-7 éjszakára a panzióba. Most elterveztük, hogy elkezdjük ezt nála felépíteni most egy hosszú és békés folyamattal, ami úgy indul, hogy beadjuk egy éjszakára, és ezt időről időre növeljük, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez ideiglenes, vissza fogunk jönni. Mivel idősebb már, nagyon hozzánk van nőve, minden rezdülésünket érzi. Abban kérnék tanácsot, hogy segítsetek kialakatíni egy 5-6 hónap alatt kivitelezhető, a lelkét jól felkészítő beszoktatási tervet. Előre is köszönöm a válaszokat! (Természetesen lesz olyan hely is, ahová ő is jön. A családnak van egy vidéki háza, ha oda elmegyünk, ott mindig velünk van.)

szept. 1. 17:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mondtam, hogy nem teljesen. De tengerparti utazást pld ellehetetleníti. Vagy hagyjam a kutyabarát hotelben a szobában egyedül? Vagy egész nap pórázon lógjon a kánikulában a vízparton? A gyerekeinkhez sem tudtunk kiutazni még soha. Oda nyilván nem 3 napra megy az ember, és repülni kell mindkét helyre. És ugye egy ilyen beszélgetésben mindenki fiatalokat képzel, holott mi annyi idősek vagyunk, és olyan az egészségünk, hogy 10, maximum 15 évünk van aktívan utazni. Az egészségünket nézve inkább 10. Harminc-negyven évesen, vagy fiatalabban ezt nehezen értik meg.
szept. 1. 19:19
 12/15 A kérdező kommentje:
10-esnek. Köszönöm az első hasznos választ! Igen, ahogy írtam, sokszor volt már, és a gondozók is ugyanazok. Egy éves korától (ivartalanítástól) évente 1 vagy 2 alkalommal. A Covid évei alatt talán kicsit jobban hozzánk nőtt, illetve a feleségem majdnem meghalt a Covidban 2021-ben, és az életéért való aggódás másfél hónapig és a családi félelem átvétele, és úgy általában a covid éra szorongása valahogy érzékenyebbé tette, de utána is volt kétszer, 21 és 22 őszén, de a panziósok azt mondták, hogy másnap már aktív volt, és az érkezésünk előtt érezte már, és figyelt. A panziós azt mondta, hogy a kutya érzi az egy hetet, tudja, hogy addig lesz bent, a végén már nagyon vár, és ezért hosszabbat nem javasol egy hétnél.
szept. 1. 19:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha megviseli a panzió, akkor el kéne gondolkodni, hogy mégsem érzi ott jól magát a kutyus. Én is dolgoztam ilyen helyen és láttam is sok suliba hasonló helyet, ahol a kutya be van rakva egy x m2-es udvarba y db idegen kutyával és mindig van vizük, naponta kapnak kaját és takarítják az udvart. A kutyák kevésbé értékelik az ősfákat, a kerítés széléhez ültetett levendulabokrokat meg egyéb külsőségeket.

Vannak viszont szitterek, akik kis létszámmal dolgoznak a házukban tartják és a kanapéra is felengedik a vendég kutyákat és akár órákig vakargatják a hasukat meg viszik őket minden felé sétálni. Inkább egy ilyesmit próbálnék ki.

szept. 1. 20:59
 14/15 A kérdező kommentje:
Ez a hely is ilyen, itt is bemennek a házba, a lakásba is az olyan kutyák. Ez fent van Budán a hegyekben, családi vállalkozás, nagyon profik. Az előző kutyánk is ide járt, de ő sajnos 6 és fél évesen meghalt agytumorban. Jól ismerjük a helyet és a dolgozókat, vezetőket. Napközi is van, mindenféle. Nem az ősfát értékelik a kutyák, hanem a hatalmas birtokot, ahol a nap jelentős részében rohangálnak. Azt hamar felmérik, hogy melyik kutya melyik csoporttal jön ki jól, és azokkal van kint egész nap. Nagyon fontos a nagy terület, sok inger éri őket.
szept. 1. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Én továbbra is tartom, hogy egy jó szitter nem hagyja, hogy a kutya szomorúan nézze a kaput/ajtót, amin a gazdi kiment, hanem maga mellé veszi és eltereli a figyelmét simogatással, finom falatokkal, sétával vagy akármivel.

Egy alkalmazottnak erre általában nincs ideje...

Nem biztos, hogy anyagilag rosszabbul jönnétek ki, szerintem egy próbát megérne.

szept. 2. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!