Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szeretik a kutyát...

Miért nem szeretik a kutyát albérletben?

Figyelt kérdés
Nem értem, mi bajuk a tulajoknak vagy főbérlőknek, hiszen egy kutya nem büdös, nem koszos, hát bent lakik az emberekkel, ha a kutya ápolatlan, a gazdája is az. Egy kutyát könnyebb elcsitítani, mint egy kisbabát és nem hányja le a falat meg szobatiszta, míg egy kisgyerek nyilván nem. Akkor mégis miért ellenzik annyira a tulajok? Eyetleg kárt tesz, arra ott a kaució, meg úgyis kifizeti a bérlő. Nem értem. Valaki aki ilyen helyzetben van, magyarázza el legyen szíves. Előre is köszönöm.

2016. nov. 14. 09:29
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Én (egymás után) három kutyával éltem lakásban, összesen 3évig. A kutya igenis csinál az emberi káron és koszon kívül mást is. Egyrészt a hulló kutyaszőrt a kutyák után még hetekig vagy hónapokig meg lehet találni. Ha falhoz dörgolőznek, a falon nyomot hagynak. Hajlamosak a tapéta lekaparására, a parketta karom általi összekarcolására. Fiatal kuyák a fából készült ajtóféfák és bútorok megrágására. Egészen fiatal és öreg kutyáknál szinte óhatatlanul előfordul bepisilés, sőt nagydolog is, amelyek nyomai nem feltétlenül tüntethetők el maradéktalanul..
2016. nov. 14. 09:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Vannak kistestűek amik hopiallergén szőrűek és nem is hullajtják azt. A károkat, ha láthatóak még mindig számon lehet kérni a bérlőn.
2016. nov. 14. 10:05
 3/10 Platypus ***** válasza:
100%
Nem vagyok ilyen helyzetben, de a legtöbb ismerősömnek neveletlen és büdös kutyája van. Sajnos a helyes kutyatartás nem egy elterjedt tudomány kishazánkban. A legtöbben egyszerűen még a nemet se tudják megtanítani a kutyájuknak, aztán ha az eb még kifejleszt mellé egy csinos kis szeparációs szorongást, akkor lebontja a lakást amíg egyedül van. És rengetegen választanak nagy mozgásigényű fajtát, amikor otthonülő típusok. Ami a kutyaszagot illeti, elsősorban a kutya egészségétől és a kajától függ. Egy amúgy ápolt és pedáns ismerősöm tökéletesen takarított lakása olyan büdös volt két kozmetikázott palotakutyától, hogy szabályosan émelyegtem. Főbérlőként messziről nem igazán lehet ellenőrizni, ki hogyan neveli a kutyáját és egészségesen eteti-e. A saját statisztikám alapján jó, ha 10 kutyatartóból 3 képes lakásbiztosan tartani a kutyáját. És én kifejezetten szeretem a kutyákat, jóindulatúan állok hozzájuk, ami nem mondható el minden főbérlőről.
2016. nov. 14. 10:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a kutyatartók nagyon nagy része nem tud megfelelően kutyát tartani. Elsősorban nem megfelelő fajtát választ, mondván minden csak nevelés kérdése. Majd rácsodálkozik, hogy a kutya a fajtájának megfelelően viselkedik.

Később nem mozgatják eleget és túl sokat van egyedül a kutya.

(Mondom ezt úgy, hogy az előző bérlőim tartottak kutyát, természetesen az engedélyemmel. Kutyavásárlás előtt elbeszélgettem velük az elképzeléseikről, és úgy ítéltem meg, hogy nem lesz gond. Nem is lett)

2016. nov. 14. 10:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én magam is kutyás vagyok(gyerekeim is vannak), evvel együtt is sokkal több a rossz tapasztalatom a felelőtlen állattartókkal, semmint a jó példa. Most már kertesben élünk, de sosem felejtem el azt a kínt, amíg panelban aszalódtam közel 2 évet. Felettem egy szocialázálatlan szeparációs szorongó ölebbel. Otthon dolgoztam. Ha megjöttek a gazdik a gyerek ordított, törött, zúzott (úgy látszik hülye gazdának/ szülőnek a gyereke és a kutyája is az). Ha nem voltak otthon a kutya volt képes napi 10 órát vonyítani. Konkrétan azt hittem megőrülök és nem segtett a szép szó, a segíteni akarás, hogy ez kezelhető, még nekik állt feljebb.Te esküdözhetsz a tulajnak, ha voltak már rossz tapasztalatai, lehet bizalmatlan. Ippeg pont azt a lakást most kiadjuk mi is, éppen kutyás ismerősnek, mesélte, hogy több szomszéd akikkel hetekig nem találkozott időbeosztása okán, meglepően jegyezte meg, hogy jé, kutyája van, mert soha a hangját nem hallotta és amúgy is full szocializált, jól nevelet kutya. Pedig jó lett volna kitolni a felettünk lakóval és valami death metalt hallgató főiskolás csapatot odavenni, de nem akartam kiszúrni a többi szomszéddal is, akiket igencsak kedvelek. Elég egy konfliktus a múltból, roszz emlékek, negatív tapasztalat és egy életre leírja sok ember a kutyásokat és a kisgyerekes szülőket is ugyanavval a mozdulattal. A kisgyerekes kutyások már végképp nem értem hogy tudnak bárhol is albérletet találni, nem lehet egyszerű dolguk. Mi direkt ezért adtuk ki ismerős felelős gazdiknak, vizslájuk van és lassan érkezik a gyerek is. Ha szomorú, ha nem, sajnos makacs tény, hogy sokkalta többen vannak a marhák, mint a felelős állattartók és sokkalta nagyob számban vannak a neveleten, elviselhetetlen kölkök mindenütt, akiket dilettánsok nevelnek, mintsem a normális családok. így hát kik szívnak, mint a torkosborz? természetesen a normális, felelősségteljes szülők és kutyatartók, az összes többi hülyesége miatt.
2016. nov. 14. 12:50
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Sose fogom megérteni...

Mi is albérletbe adtuk ki a házunkat. 5 kutyával jött a csaj :)

2016. nov. 14. 13:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ez sokszor konfliktusokat okoz a szomszédokkal és ehhez semmi kedvük nincs a tulajdonosoknak.
2016. nov. 14. 15:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért nálunk tényleg koszoljak a falat mert rámancsolnak illetve itt ott kapartak es a sarkot megragcsaltak. Perszd mindez nagyon konnyen es nem dragan orvosohato es azenyemek kolykok.

Inkabb a pisitol felazott parketta a nagyobb kar. Bar ez ugyejarolapnal nem problema...

Persze ok kolykok. Felnott kutyak tapasztalatom szerint sok vizet nem zavarnak...

2016. nov. 14. 19:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Németországban élek egy ideje, és egy baráti házaspár rendszeresen rám bízza a Golden Retriever kutyusát. Tehetik, hiszen immár fél évszázada nagy kutyabolond vagyok. A feleségen nagyon tiszta, pedáns asszon, de amikor nálunk van Pauli (így hívják a kutyát), mindig lehet kutyaszőrt találni a lakásban, s noha mindig a legjobb minőségű kaját kapja, a szagból is meg lehet állapítani, hogy ott van.
2016. nov. 15. 15:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Félnek hogy tönkreteszik a lakást,de ez nem minden esetben igaz...
2017. máj. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!