Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen rendszerbe etetitek a...

Milyen rendszerbe etetitek a szobakutyátokat?

Figyelt kérdés

Egy nap egy bizonyos adagot kap és kész.

Vagy mindig elé van téve a táp és ha üres pótolva van.

Utóbbi úgy gondolom nem jó mert mindig eszik és elhízhat...

Kinti kutyáról is azt halottam(bár ez nem a kérdéshez tartozik) hogy napi adagot kell adni pláne azért mert ha nem eszi meg széthordják a kártevők, ha romlandó meg is peshed a melegbe pl konzerv.

tegnap 12:49
1 2
 11/14 Gevba válasza:
100%
Nagyon jól teszed hogy nem hagysz elötte kaját, főleg egy elhízott kutya esetében, én napi 1x adok nekik, 28kg és 35 kg, jutalomfalatot nem kapnak minden nap
tegnap 15:34
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Napi 2x, mert különben használhatatlanul nyűgös. Jutalomfalat levonva a napi adagjából. Nálam nem is kunyerál, mert tudja, hogy ami rá tartozik, abból úgyis kap (zöldségek, gyümölcsök, ritkán dió).

"Meg jutalom falatot néha majd."

Ezt az elgondolást egyszerűen nem értem. Nálunk napi szintű tanulás, gyakorlás van, mert igényli. Pedig nem border collie, hanem isten tudja milyen keverék és erős közékorú volt, amikor örökbe fogadtam...

tegnap 15:55
 13/14 A kérdező kommentje:
Nálunk a jutalom falatott nem szó szerint kell érteni. Inkább nasi falat. 10év feletti kutya és a játszáson kívül nem lett neki ül,fekszik stb tanítva max a pacsi. Szóval néha kap kutyaboltból vett finomságokat.
tegnap 16:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Reggel adok neki valamennyit es azt eszegeti tobb reszletben a nap folyaman. Nem eszi tul magat, nincs elhizva, nem is valogat, ezert alakult ez igy ki nalunk.

De nyilvan ha tulsulyos a kutya vagy habzsol vagy mittudomen, brutal modon vedi a kajajat, akkor nem celszeru igy etetni.

tegnap 17:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!