Milyen rendszerbe etetitek a szobakutyátokat?
Egy nap egy bizonyos adagot kap és kész.
Vagy mindig elé van téve a táp és ha üres pótolva van.
Utóbbi úgy gondolom nem jó mert mindig eszik és elhízhat...
Kinti kutyáról is azt halottam(bár ez nem a kérdéshez tartozik) hogy napi adagot kell adni pláne azért mert ha nem eszi meg széthordják a kártevők, ha romlandó meg is peshed a melegbe pl konzerv.
Napi 2x, mert különben használhatatlanul nyűgös. Jutalomfalat levonva a napi adagjából. Nálam nem is kunyerál, mert tudja, hogy ami rá tartozik, abból úgyis kap (zöldségek, gyümölcsök, ritkán dió).
"Meg jutalom falatot néha majd."
Ezt az elgondolást egyszerűen nem értem. Nálunk napi szintű tanulás, gyakorlás van, mert igényli. Pedig nem border collie, hanem isten tudja milyen keverék és erős közékorú volt, amikor örökbe fogadtam...
Reggel adok neki valamennyit es azt eszegeti tobb reszletben a nap folyaman. Nem eszi tul magat, nincs elhizva, nem is valogat, ezert alakult ez igy ki nalunk.
De nyilvan ha tulsulyos a kutya vagy habzsol vagy mittudomen, brutal modon vedi a kajajat, akkor nem celszeru igy etetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!