Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen rendszerbe etetitek a...

Milyen rendszerbe etetitek a szobakutyátokat?

Figyelt kérdés

Egy nap egy bizonyos adagot kap és kész.

Vagy mindig elé van téve a táp és ha üres pótolva van.

Utóbbi úgy gondolom nem jó mert mindig eszik és elhízhat...

Kinti kutyáról is azt halottam(bár ez nem a kérdéshez tartozik) hogy napi adagot kell adni pláne azért mert ha nem eszi meg széthordják a kártevők, ha romlandó meg is peshed a melegbe pl konzerv.

ma 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem "szobakutya", de benn kap enni. Napi 2x kap, délben és este. 25 kg.
ma 12:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A kutyák általában mohók (mivel az őseik nagyvadra vadásztak, úgy lettek "tervezve", hogy ha kaja van, akkor azt meg kell enni, mert két vadászat között éhség van) így nem ajánlatos állandóan kaját hagyni előttük.

Az én közepes testű kutyám is kétszer kap enni, kicsit kevesebbet mint az ideális adag - a "maradékot" tanítás alatt kapja meg, jutalmazás formájában.

ma 13:29
 3/14 A kérdező kommentje:

A kérdést azért írtam ki mert tesóm rám hagyta a kutyát mert elköltözött, és ő mindig tett neki ki tápot... Kövérkés is emiatt a kutya.

Na én meg más rendszert vezettem be napi adagot kap, és asztal alól se kap, mert eddig kapott onnan is.

És múltkor jött haza tesom és mondta hogy mintha fogyott volna a kutya...

Ne éheztessem...

De nem éhezik, csak nem eszik mindig mert elé volt téve a kaja 0-24be...

ma 13:37
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Á, igen. Jószándékból teszi, de a kutya - bármilyen okos és intelligens - nem érti, hogy miért kellene visszafognia magát az evéssel. Neki még azt üvölti az ösztöne a fülébe, hogy "egyél, amíg megteheted, mert ínséges idők jöhetnek!"

A túlsúly viszont náluk is veszélyes, érdemes lenne finoman rávezetni, hogy a szeretetbe az tartozik bele, ha a kutya érdekében megvonod tőle azt, amit akar (=asztalnál etetés, pláne ha fűszeres emberi kaját kap) és nem az, ha túleteted. Persze, imádnak enni, hálásak is érte, de ezzel konkrétan a várható élettartamából farag le.

ma 13:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A kutyáknál ezt így csinálni butaság. Az egyik kutyám, amíg egyedül volt (főleg nyáron, a nagy melegben, amikor még nem volt mellette másik kutya), néha nem ette meg az ételét rögtön. Sőt, a jutalomfalatokat is elvitte a fekhelyére, és ott 'elraktározta'. Nyilván most már ilyen nincs, a másik kutya jelenléte miatt tudja, hogy nem szabad félrerakni az ételt. :D

Azonban nagyon sok kutya nem ilyen, hanem mohón eszik, amíg bír. Ha például egy nyitott, 10 kilós tápot raknál eléjük, akkor is csak zabálnának és zabálnának, amíg végül valószínűleg kihánynák az egészet.

ma 13:51
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen én az asztalnál kunyerálásról is szoktatom le, mert idegesítő mikor eszik az ember, és nyüsszög hogy kapjon, de mikor nemtud az ember adni neki ha akarna se mert olyat eszik... pl leves vagy csipős. Szóval egyálltalán nem. Virslit, tojást, húst kapott ha úgy volt de azt se. Este mindig kapott egy virslit karikázva annyi és kész. Persze a napi táp adagon kívül.
ma 14:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöméknél tacskó-uralom van. Vicces, mert amúgy egy fitt háztartás (teljes edzőszoba van, szauna, szigorú diéta...) de a kutya lassan annyira széles, mint amilyen hosszú. Pedig tacskó.
ma 14:19
 8/14 A kérdező kommentje:
7# Az is érdekes. :)
ma 14:27
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk napi egyszer kapnak enni, plusz jutalomfalatok.
ma 15:06
 10/14 A kérdező kommentje:
Én azt vezettem be hogy a tápon lévő napi ajánlott mennyiséget kapja,meg este kapott eddig is egy virslit és kész. Meg jutalom falatot néha majd.
ma 15:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!