Felvagyok háborodva. Miért élnek ilyen emberek? Undorom van a saját fajtámtól.
Remélem megúszod :) a kutyról remélem csináltál egy két fényképet, amin látszik, milyen állapotban volt :S így ha igényt tartana rá sem adná neki vissza senki, amúgy meg az állatkínzást is büntetik, olvasd át az állatvédelmi törvényt...a kutyust vidd el dokihoz, kérd meg, írjon róla valamit..
talán valami jogi fórumot, vagy ügyvédet kérdezz meg milyen bajod származhat az ügyből, sajnos ezen a téren nem vagyok jártas..
Akárki akármit ír, egy ilyen ügy elintézésének nem ez a módja.
Megértem a kérdező felháborodását, de sajnos semmiben nem különbözik az említett kutyatartótól.
Függetlenül attól, hogy én is többre becsülöm a kutyákat, mint sok embert. De azt az embert sem becsülöm sokra, aki állon vágja egy embertársát, ahelyett hogy beszélne vele.
És nem azzal kell kezdeni egy beszélgetést, hogy "azonnal engedje el"
Nem semmi story. Én gratulálok, hogy ilyen bátran kiálltál a kutyus mellett. Kíváncsian várom az ügy végét!
Nekünk 5 kutyusunk van , szuper jó körülmények közt szerintem. Ez állatkínzás amit leírtál. Én is be lennék sz@rva a helyedben, de maximálisan megértem mért tetted. Jól tetted!
nagy hülyeséget csináltál az új állatvédelmi törvény alapján fel kellett volna jelentsd a jegyzőnél, amit tettél komoly bűncselekmény
Ez kérlek rablás Btk. 321.§ (1)
Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helye, bűntettet követ el, és 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
akár milyen okod is volt hogy elhozd a kutyát, a jog szerint a kutya a gazda tulajdona, te pedig jogosulatlanul hoztad el, erre van a tv, hogy ha rosszul tartják a kutyát akkor az arra jogosult lépjen fel a jogsértő ellen, kíváncsi vagyok te mit szólnál ahhoz ha valaki orrba vágna és bemenne az udvarodba mondjuk a talicskádért mert nem tető alatt tartod és így rozsdásodik... tudom hülye példa de a jog szerint ugyanaz!
keress egy ügyvédet és reménykedj, ja és ha úgy gondolod hogy mivel nincs nálad a kutya hogy kaphatnának el? hát egyszerűen
a buta cigány szomszéd simán tanúskodik hogy látta mit csináltál, főleg úgy hogy gondolom nem suttogva veszekedtél a tulajjal, simán hallgatta bármelyik szomszéd a dolgot
Félre ne érts én is sajnálom a kutyát, de ezért vannak a hivatalos szervek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!