Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon hülye ötlet menhelyről...

Nagyon hülye ötlet menhelyről kutyákat elhozni? (Véglegesen örökbefogadni?) Mindjárt kifejtem miért: több ismerősöm azt javasolta, inkább tenyésztőktől két-három drága kutya, mint menhelyről ezeket elhozni. Mivel a menhelyi ebek... Folytatás lent!

Figyelt kérdés

Mivel a menhelyi ebek (hiába lehet őket már fejenként 20-50 eFt körül elhozni, azaz így csupán 60-150 eFt lenne az összeg - valóban olcsóbb, mint tenyésztőktől a fajtatiszták), azt mondták róluk, hogy ők elég nagy százalékban az aljas, vagy csupán nem figyelmes előző gazdák által tönkretett kutyák - így akár veszélyt is jelenthetnek a családra! Kicsikre-nagyokra egyaránt. Plusz mivel (mondták nekem) te olyan kutyákat keresel akikbe szorult némi őrzővédőösztön, így a menhelyi kutyáktól ezt nem tudod biztosra venni, hogy megvan-e bennük, vagy még nyomokban sem.

Vagyis idegrendszerük stabilitása elképesztő rizikófaktor, és mivel nem csupán egy szerető, meleg otthont szeretnénk számukra biztosítani, hanem várnánk, hogy legyen bennük védőösztön is (ha valaki például este az ablakon beront, akkor azért ne nyalogatni kezdje már a rohadék betörőt, és ne csak feküdjön a puha szőnyegen), ez utóbbit nem, vagy nem igazán lehet (szerintük) elvárni a mentett kutyáktól.

Nem tudom merthetem-e ezt így kijelenteni és leírni, de szerintem én (a családfő) valamelyest jobban tartok ezektől a kutyáktól, mint ők tőlem/tőlünk.

tegnap 21:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem vagy biztos abban, hogy tudsz kezelni egy menhelyi kutyát, akkor tenyésztő. Itt a bántalmazott kutyákról beszélek, akik pl már 3 év felettiek. Esetleg kölyök kutyát tudnál így elhozni menhelyről.
tegnap 21:43
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Munkára, pláne őrzőnek ne menhelyit.

Mondjuk azt sem értem, miért adna a menhely veszélyes ebet bárkinek?

tegnap 21:49
 3/16 A kérdező kommentje:

A menhelyen dolgozók tudják azt, hogy melyik a kezelhetőbb (nem veszélyes) és melyik az, aki még a saját családjára is rátámad típusba tartozik?

Első! Benti védelemre nagyon nem válna be egy menhelyi (ottaniak által erre a célra IS ajánlott) kutya sem?

tegnap 22:04
 4/16 A kérdező kommentje:
Elnézést, az "első" valójában második kívánt volna lenni.
tegnap 22:05
 5/16 anonim ***** válasza:
16%
3.-ra. BeválHAT, de vajon, ha te leszel a gazda/főnök/falkavezér, akkor a nejed, gyereked nem lesz préda/támadó?
tegnap 22:16
 6/16 anonim ***** válasza:
79%

Sokkal jobb kölyökkorától kutyát nevelni, úgy mindegy hogy menhely vagy nem menhely. Azok szoktak menhelyről idősebb kutyát elhozni, akik nagyon szeretik az állatokat.

Ha őrző-védő kutyát akarsz, akkor valóban jobb tenyésztőtől venni.

tegnap 22:22
 7/16 anonim ***** válasza:
40%

Családban van menhelyi, őt bántották majd kidobták, az erdő mellett szedték össze, ott élt hetekig. 1 éves volt. Volt egy kis fajta kutya, fél év után ripityára szedte.

Amikor másodszor mozdult rá a család gyerekeire,(a hintáról szedte le,aztán a bicikliről) én akkor mondtam, az enyém többet nem megy oda.

tegnap 22:22
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Felejtsük már el azt, hogy a kutya valami bioriasztóként működik. Nem! Egy kutya könnyen kiiktatható, egy elszánt betörőt nem tart vissza.
tegnap 22:32
 9/16 anonim ***** válasza:
8%
8. Kit érdekel a véleményed?
tegnap 22:34
 10/16 anonim ***** válasza:
81%

Ilyen esetben jobb tenyésztőtől venni kutyát. Nem szaporítótól!

Mivel a tenyésztő ismeri a szülők minden jellemvonását, ki tudja választani az alomból az erre a célra megfelelő kutyát.

tegnap 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!