Yorkinál bolha probléma. Még kezdő kutyások vagyunk! Hasznos a spray?
Sziasztok!
Tegnap este észrevettük, hogy bolhás a baba yorkink. Ma reggel amint lehetett elvittük állatorvoshoz és azt javasolta, hogy sprayt vagy cseppet adjunk neki, majd egyből elmentünk és vettünk sprayt (Fiprotec). Itthon megfürdettük, megszárítottuk, elkezdtük szedegetni róla a bolhákat és lefújtuk vele mindenhol. Mindent úgy csináltunk ahogy leírták. Most viszont észrevettem egy bolhát a fején és igazából az lenne a kérdésem, hogy ennek a spraynek idő mire kinyírja ezeket a dög bolhákat? Mindenét kimostam amivel érintkezett, illetve alaposan kitakarítottam és már kétszer kiporszívóztam.
Szia! Szerintem annyira azért nem jó hír, hogy éppen hogy elhoztátok (remélem az mostanában volt és nem 4-5 hete) bolhás. De nyilván túlparázod olyan szempontból, hogy nem kellene azért minden nap sírni sem.
Megnéztem a neten a NexGard Spectra használati utasítását, 8 hetesnél fiatalabb és 2 kg-nál kisebb kutyáknál ajánlja, hogy a kezelés előtt az orvos végezzen kockázat elemzést. Minden esetre hétfőn elmennék egy dokihoz, elmondanám neki a problémát és feliratnám ezt, amennyiben ő is javasolja. Féreghajtva volt mostanában a kutya?
Szerintem téged átvertek, nem kicsit. 10 hetes kutyának te vagy a 3. gazdája elvileg így. Remélem legalább nem fizettél a kutyáért.
Menjetek vissza hétfőn, mondd meg, hogy nem hat a szer. Én a helyedben biztosan adnám neki a NexGardot, ilyen előélettel örülj, ha nem szívférges, viszont szerencséd van, mert annak hat hónap kell, hogy kifejlődjön. Ha most elkezded adni még jó lehet.
A helyedben a féreghajtást is biztos megismételném “jobb kétszer mint egyszer sem” alapon.
Sétálni ne vidd, míg nem kapja meg az összes alap oltást, gondolom ezt elmondta az orvos, arról neked kell döntened, hogy mennyire bízol meg abban, hogy az első oltást megkapta a korábbi gazdinál.
Sajnos nem lehetett jó előélete. :(
Sétálni abszolút nem viszem. Akkor a féreghajtást megismétlem természetesen. Megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni, hogy ha eddig nem is, de ezután jó és boldog élete lehessen. Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan és korrekten válaszoltatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!