Terreur Masquée vs. Von Dorlatos malinois kennel?
Sziasztok!
Rudas Gabriella vagyok a von Dorlatos(fondorlatos :-)) kennel tulajdonosa!
Szerintem nem jó dolog igy hasonlítgatni kenneleket mert ugye ez egy szubjektív dolog és csak sértődés van belőle!
Aki kiváncsi a kutyáinkra szivesen látjuk a kutyaiskolában ahol most vagyunk...ill munkaversenyeken!
Nyugodtan oda lehet jönni (nem harapunk)és lehet velünk beszélni érdeklődni...esetleg a kritikákat is meg hallgatjuk....
Az agilityhez nem értek de nagyon jó dolognak tartom....a legtöbb VD gazdit biztatom is rá ugyanis hiszek benne hogy irányíthatóságot és nagyon jó kapcsolatot lehet vele kialakítani!Ami az IPO-ban is elengedhetetlen!
A magas szintű agilityhez ugyanaz a koncentráltság kitartás és nem utolsó sorban szerencse kell mint az ipo-ban!
Ha valaki nem hisz a magyar kennelekben lelke rajta(no meg pénze)
tőlem is a lengyelek románok szlovákok vesznek kutyát...
"Senki sem próféta a saját/maga hazájában"
Én ugy gondolom minden malinois kennelben megszületik az ösztön erős munkakutya sportra alkalmas egyed...
Aztán.........
Űdv.mindenkinek és jó malizást a továbbiakban!
SZia,
amit érdemes tudnod, agilityhez kell egy jól motiválható, jó felépítésű, egészséges kutya
az IPO-hoz ennél jóval több kell, én csinálom mindkét sportot és tudom, hogy így van
sok kutya amely agilityben sikeres nem állná meg a helyét őrző-védő sportban (nem csak malikra gondolok)
szval szerintem nézd meg a szülőket, felépítésre, idegrendszerre tetszenek-e neked és így válassz
a TM-os kutyák közül nem ismerek egyet sem amelyikkel akár csak IPO vizsgát raktak volna, ez mindenképp mérvadó
a versenyzés ugye sokkal nagyobb terheléssel jár mint egy vizsga
minden alomban születik jó kutya és születik kevésbé jó (őv szempontjából) az agility, a frizbi az motiválhatóság, felépítés és TANÍTÁS kérdése
amit a von Dorlatos kennelről tudnod kell, hogy a nem megfelelő kutyát sportra nem fogják neked eladni, a kutyákról sok mindenkinek lehet sokféle véleménye de a tenyésztőjüket kevesen ismerik, én ismerem és nem is fogok mástól venni kutyát csak abban az esetben ha más fajtát választok
az állomány megítélése mindenkinek szíve joga, bár 1 kutyából -túl könnyű felépítés, sikertelen vb szereplés stb. nem lehet következtetéseket levonni, aki ilyet tesz 1.nem ismeri a kennel többi kutyáját :)
2.nem jutott még ki vb-re :P és nem szerepelt ott sikeresen
szval szerintem nézd meg a tervezett szülőpárokat, beszélj a tenyésztőkkel és utána könnyebb lesz döntened
sok sikert a választáshoz!
Köszönöm a jó tanácsokat!
Igazából nem szeretnék külföldről kutyát venni,csak körűl nézek ott is.Nekem eddig a Von Dorlatos kutyák tetszettek és még most is :).Egyszerűen csak kiváncsi vagyok mások véleményére.
Kedves Gabriella nem azért írtam ki a kérdést,hogy bárkit megsértsek vele,egyeltalán nem állt szándékomban.Ne haragudj,ha megbántottalak vele.
Azért nem kersetelek még meg Titeket mert egyrészt még nem tudtam biztosan honnan szeretnék kutyát másrészt pedig nem most azonnal szándékozom venni,hanem majd 1-2 év múlva.De addig is szeretném magam képezni,hogy jól felkészűlt legyek és a lehető legjobban tudjam felépíteni a következő társamat majd :).
Szia! En egy leendo von dorlatos kutya tulaja leszek ....
amiert a kovetkezo valasztasom a von dorlatos kennelre esett:
-van a vd tenyeszto tulajdonaban egy nagyo de nagyon szimpatikus szuka a szamomra, es mikor eloszor lattam azt a szukat (persze IPO-ban dolgozni) mar eldontottem hogy szeretnek ettol a szukatol egy kolykot...es most vegre lesz is remelhetoleg! ugyanis meg nem szulettek meg ...
- erdekes kombinaciokkal dolgozik a tenyeszto (engem a pedigree is erdekel a szulok adottsagain kivul)
van erzese es elkepzelese hogy mit szeretne tovabb latni az utodokban es ugy probalja osszehozni a tenyeszegyedeket
- lakasban nevelodnek fel a kistorpok (amit nagyon fontosnak tartok hogy mar az elso pillanattol kezdve odafigyeljenek a kiskutyamra)
es sokat latogathassam...
aztan majd meglatjuk mi kerul hozzam....es mit tudok vele kezdeni!
de ami meg + a vd kutyaval ha te is ugy akarod akkor kapsz egy csapatot is aki ha kezdo vagy eleg sok tamaszt tud nyujtani a kikepzeshez!
a Terreur Masquee kutyakat es tenyesztojuket csak futolag ismerem de az teny hogy ok nem IPO-ban tevekenykednek de agility es frizbi teren eleg sikeresek ! de naluk meg kapsz egy barati tarsosagot akik rendszersen osszejarnak Tesoparty kereteben :)
amugy ha ilyen elkepzelesed van akkor erdemes a tenyesztoket megkeresni szemelyesen , es dontson a te benyomasod roluk, mert magadat csak te ismered hogy milyen tipusu vagy es mi jon be neked! az biztos hogy a talalkozast a tenyesztokkel egyik forumon osszehordott beirasok sem valtjak ki!
ui: de minden mali meg a legrosszabb adotsagu is kivalo TARS!
Nekem Terreur Masquée kutyái tetszetenk a legjobban de agility csapattársunk kutyusa a Von Dorlatos kennelből való és eszméletlen jók, versenyen ugyan még nem voltak mivel pár hónapja kezdték de szerintem ha bekerülnek a verseny mezőnybe elképesztőek lesznek !!! :)))
Szóval a választásod valóban nehéz szerintem ha mindkét kennel tetszik akkor beszélgess a tenyésztővel, ismerd meg a kutyákat és amelyik vérmérséklete jobban bejön azt válaszd :)
A Terreur Masquée kiesett a választásból mert a Dany öreg és a "C"-alom volt az utolsó!Ha csak nem találsz olyan gazdit aki eladja a felnőtt(a C-is 1 éves múlt,akkor Von Dorlatos.)kutyáját akkor nem lesz onnan malid.
Egyébként a Dany és a Phidjie is munka vonalból van és a testvéreik nem agilitys kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!