Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sok kutyás miért nem fogja...

Sok kutyás miért nem fogja ezt fel?

Figyelt kérdés

Nem vitát akarok generálni!

Mindenkinek van naptára, mindenki tudta, hogy tegnap szilveszter. Mindenki tudja, hogy ez tüzijátékkal jár.

A csapból is az folyik, hogy vigyázzanak az berek az állataikra, csukják be, nyugtassák, stb....

Erre mára tele a facebook "eltűnt a szeretett kiskutyám" posztokkal. Mert ő annyira szereti, annyira hiányzik neki...

De basszus miért nem csukta be? Miért nem vigyázott rá?

Számomra ez annyira hihetetlen. Ha valaki családiban tart kutyát, alapból olyan a kerítés (vagy kellene lennie) ahol nem tud kimenni. ha nem családi, hanem lakás, akkor meg ráteszem a pórázt/hámot és meg van oldva.

jan. 1. 09:05
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
80%

Az összes petárdázó tűzijátékozó nyomorultat bezárnám egy pincébe és órákon keresztül a pofájukba robbantanám a sok szaros petárdájukat.

Ostoba egybites nyomorultak szórakozása a durrogtatás.

jan. 2. 23:23
 32/44 anonim ***** válasza:
80%

Én sem értem, nekem is van kutyám. Ő eleve bent van, csak akkor megy ki az udvarra, ha akar. De még ha kint is tartja valaki, miért olyan baromi nehéz erre az egy estére beengedni?? Most jobb utána szenvedni, hogy elveszett a kutya? Nekünk gyerekkoromban kinti kutyák voltak, a szilvesztert akkor is bent töltötték. Marha érdekes, én még sose kerestem a kutyámat január 1-jén...

Ezzel együtt a tűzijátékozást és a petárdát is utálom, mert igen, rohadtul káros sok szempontból és a nagyon félő állatoknak bent is trauma, sokkos állapotba is kerülhetnek szerencsétlenek. Szóval az, hogy vidd be, nem megoldás mindenre. De azért lássuk be, egy lakásban lévő kutya eltűnni legalább nem fog.

jan. 3. 17:15
 33/44 anonim ***** válasza:
13%

Az a baj, ha szólsz egy idióta kutyásnak, a kutyája folyamatos ugatása miatt, egyből az a válaszuk, hogy "a kutyának az a dolga, hogy ugasson, ha nem tetszik, költözz el!"

A petárdának, meg az a dolga, hogy durranjon! Ha nem tetszik a kutyásoknak, akkor költözzenek el egy tanyára! Én meg ezt mondom a kutyás barmoknak!

Hozzáteszem, vannak felelősségteljes, normális kutyatartók is, csak sajnos egyre kevesebben. A legtöbb azt hiszi, övé a világ, mert ő kutyát tart.

tegnapelőtt 08:37
 34/44 anonim ***** válasza:
56%
Csak tudod kedves 33-as barom a kutyatartás nem tiltott, míg a petárdázás igen!!!!!! És képzeld engem, mint kutyatartót is idegesít a saját kutyám ugatása, és rászólok, főleg éjjel!!!
tegnapelőtt 14:19
 35/44 anonim ***** válasza:
80%
Engem sosem izgatott különösebben a rüzijátékozás, mert lakásban tartott kutyáim vannak, de aki kertesben lakik nehezebb helyzetben van. Nem csak 1 napról van szó, nálunk is kb karácsony óta az újév 2. napjáig ment a durrogtatás. Némelyik olyan hangos volt, hogy belerezgett a ház és néhány autó riasztója is beriasztott. Nem lehet felkészülni rá, hogy éppen mikor támad kedve valamelyik parasztnak durrogtatni még szilveszter előtt. Ha ténylegesen csak 1 éjszakáról lenne egy évben, az átvészelhető lenne, de soem csak egy éjszaka.
tegnap 09:23
 36/44 anonim ***** válasza:
65%

Ha tényleg egy napról lenne szó, szerintem sokan leszrnák, csak nem egy nap.

27-e óta ment néhány helyen, és még 3-án is lőtt pár agyhalott. Akárhogy is nézem, ez egy hét... És minden kics.szett évben, mert a sok kretén képtelen egynapra redukálni a tűzijátékozást.

Nekem is ez vele a bajom, nem az hogy évfordulókor tűzijátékoznak, egészségükre, semmi gond. Hanem hogy már karácsony körül kezdik.

tegnap 09:48
 37/44 A kérdező kommentje:

Ezzel teljességgel egyetértek. 31.18:00tól engedelyezett amúgy is, másnap 6:00 asszem.

Akkor nyugodtan, nem zavar.

De elötte-utána napokig tényleg gáz. Mondjuk a mi környékünkön neglepő módon nem volt máskor.

De amiből a kérdésem adódott, a rengeteg eltünt kutya mind 31.este szökött meg. 1db olyan poszt nem került fel, hogy elötte vagy utána. Szilveszter este. Amire fel lehet simán készülni. Ebből infult ki a kérdés.

tegnap 09:55
 38/44 anonim ***** válasza:
Kérdező ezt nagyon rosszúl tudod!!!!!! A tüzijáték engedélyezett, meg egyéb pirotechnikai eszközök!!!!! Konkrétan a petárdázás be van tiltva!!!!! A 33-as meg konkrétan a petárdát írta!!!!
tegnap 10:16
 39/44 A kérdező kommentje:

Petáadázni évek óta tilos igen.

De rengetegen a sikolytól elkezdve a pillangón át a sárkánytojásig mindent petárdának hív.

tegnap 10:42
 40/44 anonim ***** válasza:
34%

Tilos vagy nem tilos a petárda, tök mindegy!

Elvileg a kutyát is úgy kellene tartani, hogy az az ugatásával ne zavarja a szomszédokat. Erre is van törvény. Csak ha valaki a jegyzőhöz fordul birtokvédelmi eljárással emiatt, akkor az a bevett gyakorlat, hogy elutasítják, nem foglalkoznak vele.

S a kutyasz.rt is össze kelle szedniük a kutyatartóknak, mégis tele van vele a park, de még a járda is.

tegnap 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!