Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sok kutyás miért nem fogja...

Sok kutyás miért nem fogja ezt fel?

Figyelt kérdés

Nem vitát akarok generálni!

Mindenkinek van naptára, mindenki tudta, hogy tegnap szilveszter. Mindenki tudja, hogy ez tüzijátékkal jár.

A csapból is az folyik, hogy vigyázzanak az berek az állataikra, csukják be, nyugtassák, stb....

Erre mára tele a facebook "eltűnt a szeretett kiskutyám" posztokkal. Mert ő annyira szereti, annyira hiányzik neki...

De basszus miért nem csukta be? Miért nem vigyázott rá?

Számomra ez annyira hihetetlen. Ha valaki családiban tart kutyát, alapból olyan a kerítés (vagy kellene lennie) ahol nem tud kimenni. ha nem családi, hanem lakás, akkor meg ráteszem a pórázt/hámot és meg van oldva.

jan. 1. 09:05
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
73%
Kertes házban élő kutyásokat sem értem. 1 évben egyszer azon estén, miért nem a kertben engedi kutyát elvégezni dolgát, aztán egész éjjel lakásban tartani amig véget érjen tüzijátékozás.
jan. 1. 09:17
 2/33 anonim ***** válasza:
79%
Teljes mértékben igazad van Kérdező!!!!!! Az én kutyusom is bent van ilyenkor (egyébként is sokat van bent a lakásban, nincs kitiltva az év többi napján sem) , és szigorúan csak pórázon viszem ki az udvarba, ha ki akar menni 18 óra után :)
jan. 1. 09:44
 3/33 anonim ***** válasza:
90%
Sok kutya sajnos a lakásban is retteg hiszen attól hogy be van csukva minden még behallatszik az idióta durrogtatás.
jan. 1. 09:56
 4/33 anonim ***** válasza:
76%
Igaz 3-as, de ha ott van mellette a szerető gazdi, aki simogatja, hozzá bújhat, sokkal könnyebben átvészeli a kutyus is ezt a traumát.....
jan. 1. 10:02
 5/33 A kérdező kommentje:

3!

Én aláírom, hogy akkor is trauma neki ha becsukom a lakásba.

De onnan nem megy ki, nem kell keresgélnem napokig utána. Megtettem érte mindent, hogy ne szaladjon világgá

jan. 1. 10:07
 6/33 anonim ***** válasza:
72%

Nincs új a nap alatt, de én sem értem.

Olvastam egy posztot, hogy kinyitották a kaput, míg beálltak a kocsival és kiszaladt... És így wao, mit vártak? Reggel óta folyamatosan volt 1-1 lövöldözés, miután besötétedett meg sokkal jobban.

Nem szeretek ilyet mondani, de igazából nincs elég eszük végiggondolni, hogy mi fog történni mielőtt cselekednek. Durrogtatnak, már a fél a kutya. Oké, egyikünk kiszáll, bemegy a kiskapun, megfogja, amíg a másik beáll (vagy bemegy már vele eleve a lakásba, hiszen egy fehér kistestűről van egyébként szó). Ennyi.

3-asra reagálva, kinti kutya, bent is tökéletesen hallani a durrogtatást. De amint bent volt a nappaliban, elfoglalta a neki készített kis sarkot, szépen lekapcsoltam a villanyt, és elaludt mint a tök. Hallotta, de tudta, hogy ennél biztonságosabb hely sincs, és aludt, mert már elfáradt a félelemben. Átmentünk a másik helyiségbe, zavartalanul folyt tovább a szilveszter esténk.

jan. 1. 10:36
 7/33 anonim ***** válasza:
69%

4 kutyám van,mind nagytestű, egyik sem fél ilyenkor, de kib@szottul idegesíti őket 1 idő után. Marha jó lehet neki,mikor a szuper hallásukkal,szinte mellettük durrogtatnak hosszú órákon keresztül a szellemi toprongy:emberek"

Ajánlanám nekik,hogy jöjjenek be az udvarra olyankor, és nézzük meg, hogy ki fél jobban a másiktól.

jan. 1. 10:49
 8/33 anonim ***** válasza:
55%
Van kutyám,de ezt én se értem. Az embereknek tényleg nincs elég eszük végiggondolni a dolgokat.Pl tényleg ez a kutya kiszaladt a kapunk dolog🤷🏻‍♀️ Hülyék nincs mit tenni
jan. 1. 10:57
 9/33 anonim ***** válasza:
55%

Én sem értek egyet, komolyan már egy aféle „hiszti” alakult ki ezen a téren. Hirtelen mindenki olyan nagy állatvédő stb., holott az év többi napján semmi, csak mindig valakit hibáztatni kell valamiért.

Én nem tűzijátékozok, mert egyszerűen nem érdekel, de nem is ítélem el azokat, akik igen.

Az eszetlen dobállásokkal van gond valóban, de rengeteg olyan történés van a mindennapokban is, ami elítélendő.

Nekem is vannak kutyáim, számszerint 4, kint és bent is, fiatal, idős, sőt beteg is. Mivel nem csak tartjuk őket, hanem szeretjük is, figyelünk rá, óvjuk amennyire tudjuk, megadjuk a számukra legtöbbet, amit tudunk.

Van amelyik ilyenkor bejön (az ablakból simán nézi), míg az egyiknek esze ágában sincs. A másik epilepsziás, ő mindig bent van, de ez a probléma az év többi 364 napjában is ugyanúgy fennáll, tudjuk kezelni, nem hivatkozunk erre.

És ott a 4. kutyus, aki nem csak a durrogtatástól, mindentől is fél, de vele sincs különösebb probléma, inkább gubbaszt ilyenkor, alszik, néha csekkolja, hogy nincs egyedül és ennyi.

Amúgy, nyilván ez nem ugyanaz, próbálnak is sokan ezzel takarózni, de az én kutyáimat jobban megviseli a vihar, mint a Szilveszter éjszaka, vagy évközben pár fellőtt tűzijáték, egyéb.

Nem szeretem a viharokat, tudom, hogyha nagy a szél, csattog-villámlik akkor a kutyáim megőrülnek, mégsem tudom megmondani a mennydörgésnek, hogy lábujjhegyen járjon. Normális helyen vannak tartva, nem bezárva, nem láncon, hanem zárt, számukra megfelelő udvaron, a mi dolgunk, hogy megnyugtassuk és biztonságban tartsuk őket.

jan. 1. 10:58
 10/33 anonim ***** válasza:
72%

Ez az egész petárdázás tűzijátékozás az ostoba emberek szórakozása.

Minden állat retteg nem csak kutyák, macskák madarak stb.De a buta barom csak durrogtat, egyszer remélem betiltják a francba.

jan. 1. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!