Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok azokról, akik...

Mit gondoltok azokról, akik nem örökbefogadnak, hanem veszik a kutyájukat?

Figyelt kérdés
dec. 21. 00:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

10-es, a hangsúly az ismerten van. Viselkedést még csak-csak lehet tudni, de vannak olyan betegségek, amik később jönnek ki. A mi kutyánkat 8 hónaposan hoztuk el teljesen egészségesen, majd kb 2 éves korában derült ki, hogy genetikai betegsége van. Nem a menhely hibája, hogy nem vették észre, esélyük sem volt rá. Ezt 2 évnyi állatorvoshoz járás, rengeteg gyógyszeres kezelés (és mi tagadás, irdatlan sok pénzkiadás) követte, két fellángolás közt tünetmentes volt, de sajnos az utolsó elvitte. Két nap rettenetes szenvedés után, négyéves korában.

Megmondom őszintén, hogy ha tudom, hogy ez vár ránk, nem vállaljuk be, pláne nem az akkor kiskamasz lányunk mellé, aki azóta sem szeretett egy kutyát sem úgy, pedig lassan 15 év telt el. De én sem felejtem el ezt soha. Ennek ellenére volt azóta menhelyi kutyánk (ő 2 éve halt meg időskorában), de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs meg bennem a mi lesz ha.

dec. 21. 18:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Magánügy!
dec. 21. 19:17
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Azt, hogy nagyon jól teszik. Ez az alapvető módja annak, hogy valakinek kutyája legyen, és ha valakinek nyomós oka van, ettől eltér.
dec. 22. 09:04
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ honnan veszik. Tenyésztőtől törzskönyvel vagy szaporítótól. Utóbbi miatt mèrges vagyok, hisz menhelyről is lehet kölyköt örökbefogadni, ès nem támogatja felesleges almok megszületését. Szerintem az èl az emberek fejében, hogy menhely = felnőtt kutyák de èn azt látom, hogy rengeteg kölyköt mentenek mert sajnos van "utánpótlás".
dec. 22. 09:18
 15/17 A kérdező kommentje:
Szívem szerint örökbefogadnék, de 1, ritkán van olyan kutya a menhelyeken ami tetszik 2, már volt, hogy ráfáztam az örökbefogadással. Ha legközelebb kutyát szeretnék, mindenképpen tenyésztőtől fogok venni.
dec. 22. 10:15
 16/17 anonim ***** válasza:
58%
Meg vannak olyan helyek ahol olyan feltételekkel lehet örökbefogadni, hogy szinte 0 az esély, hogy lesz gazdi.
dec. 22. 11:00
 17/17 anonim válasza:
35%
Én nagyon helyeslem az örökbefogadást. Nekünk is örökbe lett fogadva a kutyánk, és számos állatmenhely van, ahol szükség van arra, hogy minél többen örökbe fogadjanak, ezzel is jobb életet biztosítva egy-egy állat számára. Ha valaki számára tényleg ez a fontos, akkor venni fogja a fáradtságot, hogy utánanézzen ezeknek a dolgoknak. Ajánlani tudom a Lovasberényi állatmenhelyet.
dec. 25. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!