Tényleg nem adhatom tovább az örökbefogadott kutyát?
Figyelt kérdés
Fél éve örökbefogadtam egy kutyát, sajnos úgy hozta az élet hogy meg kell válnunk tőle. Sok helyen olvastam, de megnéztem a saját szerződést, nem határozik róla, hogy nem adhatom tovább... Csupán annyi szerepel benne, hogy "ha olyan negatív változás áll be az örökbefogadó életkörülményeiben, ami a kutyatartást ellehetetleníti, köteles menhelyre/állategészségügyi telepre/ más felelős állattartóra bízni "ma 09:13
1/9 anonim válasza:
Mi a kérdés? Le van írva feketén-fehéren, hogy ha nem tudsz róla tovább gondoskodni, akkor oda kell adnod valakinek (magyarul nem hagyhatod kint valami erdőben, hanem el kell helyezni valahol)
2/9 retektorta válasza:
Olvastam egy cikket arról, hogy a magyar lakosság elenyészően kis hányada tud egy összetett szöveget értelmezni. Te nem tartozol közéjük.
3/9 anonim válasza:
A kérdésedben a válasz. Máskor ne fogadj örökbe, ha fél év alatt “máshogy hozza az élet”. Szép napot!
4/9 anonim válasza:
Továbbadhatod, és ez kötelességed is, ha az életed úgy alakul.
5/9 anonim válasza:
- Kit érdekel egy menhely papírja?
- Minek tart állatot, aki nem tud szövegértően olvasni, az anyanyelvén?
7/9 anonim válasza:
Azért az extrém, hogy fél év után már meguntad a kutyát és eldobod. Vidd vissza a menhelyre! Ne add tovább az ismerőseidnek vagy rokonaidnak, mert nyilván hozzád hasonlóan felelőtlenek ők is.
8/9 anonim válasza:
És ne tarts többé semmilyen állatot! Nem való neked. Állattartás csak annak való, aki képes felfogni, hogy nem játszadozunk életekkel így.
9/9 anonim válasza:
"más felelős állattartóra bízni " Ez azt jelenti gyengébbek kedvéért, hogy továbbadhatod. Csak jól meg kell nézni, hogy kinek.
Az ítélkező utolsóknak mondom: ha ti örökbefogadtok egy állatot, és fél év múlva ér mondjuk egy baleset vagy kialakul egy olyan betegségetek, ami miatt nem tudjátok az igényeinek megfelelően ellátni, akkor ti felelőtlenek vagytok, akik megunták és eldobják, meg életekkel játszadoznak és akiknek nem való állat? Soha nem hallottatok még olyanról, hogy történhet valakivel előre nem látható dolog, amitől gyökerestül felfordul az élete? Tök könnyű minden információ hiányában, csak úgy ítélkezni, tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!