Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy működik egy kutya örökbef...

Hogy működik egy kutya örökbefogadása?

Figyelt kérdés
Elmegyek,megnézem,kiválasztom és utána? Vannak olyan korulmenyek,amikhez nem engedik el (pl lakasba egy nagy testu kutyat)? Kerlek meseljetek az orokbefogadasrol.

szept. 28. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden menhelynek/telepnek megvannak a maga feltételei.

Az adott szervezet oldalán tudsz érdeklődni, helyenként változó

szept. 28. 11:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehetnek olyan körülmények amikor nem engedik. Van, hogy nem adnak lakásba nagytestű kutyát, de szerintem manapság ez sokaknál kevésbé számít, mert nyilván mindenhogy kell sétáltatni a kutyát, szóval az hogy lakásban lenne, az csak egy dolog. Sok helyen pl. akkor se adnak kutyát, ha kifejezetten kinti kutyának akarod. Szóval változó, hogy hol mennyire érdekli őket ez.
szept. 28. 11:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Első körben a menhelyről érdeklődj. Vannak olyanok, ahol ezerrel hirdetik az állatokat, de nem adnak oda senkinek állatot.

Általában a menet a következő:

Kérnek egy kisebb adományt, az állat eddigi költségeire. (Amikor én fogadtam örökbe erre nem tellett, de ennek ellenére támogatott a továbbiakban is a menhely)

Megkérdezik, hogy a kutyát az udvaron, vagy a lakásban tervezitek-e tartani. (Erre komondor esetén is azt kell mondani, hogy lakásban)

Jobb helyeken találkozhatsz párszor a kutyával, mielőtt döntesz (két kutyát is fogatunk be első találkozás után, bejött).

Írtok egy szerződést, ami tartalmazza, hogy bármikor meglátogathatnak és ellenőrizhetik a tartási körülményeket. (még nem láttam olyat, hogy ellenőrizték is)

Vannak olyan menhelyek, akik kiviszik hozzád a kutyát és van, amikor neked kell elhozni. Ha meglévő kutya mellé fogadtok be még egyet, akkor ez utóbbi jobb, mert egy sétán tudjátok a jövevényt bemutatni, és együtt hazavinni.

szept. 28. 16:22
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
A kutyával megállapodtok a szerződésbe foglaltakról majd közjegyző jelenlétében aládúcoljátok egy szignóval
okt. 3. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!