Hogy működik egy kutya örökbefogadása?
Minden menhelynek/telepnek megvannak a maga feltételei.
Az adott szervezet oldalán tudsz érdeklődni, helyenként változó
Első körben a menhelyről érdeklődj. Vannak olyanok, ahol ezerrel hirdetik az állatokat, de nem adnak oda senkinek állatot.
Általában a menet a következő:
Kérnek egy kisebb adományt, az állat eddigi költségeire. (Amikor én fogadtam örökbe erre nem tellett, de ennek ellenére támogatott a továbbiakban is a menhely)
Megkérdezik, hogy a kutyát az udvaron, vagy a lakásban tervezitek-e tartani. (Erre komondor esetén is azt kell mondani, hogy lakásban)
Jobb helyeken találkozhatsz párszor a kutyával, mielőtt döntesz (két kutyát is fogatunk be első találkozás után, bejött).
Írtok egy szerződést, ami tartalmazza, hogy bármikor meglátogathatnak és ellenőrizhetik a tartási körülményeket. (még nem láttam olyat, hogy ellenőrizték is)
Vannak olyan menhelyek, akik kiviszik hozzád a kutyát és van, amikor neked kell elhozni. Ha meglévő kutya mellé fogadtok be még egyet, akkor ez utóbbi jobb, mert egy sétán tudjátok a jövevényt bemutatni, és együtt hazavinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!