Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg nem adhatom tovább az...

Tényleg nem adhatom tovább az örökbefogadott kutyát?

Figyelt kérdés
Fél éve örökbefogadtam egy kutyát, sajnos úgy hozta az élet hogy meg kell válnunk tőle. Sok helyen olvastam, de megnéztem a saját szerződést, nem határozik róla, hogy nem adhatom tovább... Csupán annyi szerepel benne, hogy "ha olyan negatív változás áll be az örökbefogadó életkörülményeiben, ami a kutyatartást ellehetetleníti, köteles menhelyre/állategészségügyi telepre/ más felelős állattartóra bízni "

dec. 20. 09:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
33%
De nagy arca van itt pár embernek látatlanban! Te mint idegen GYK felhasználó pont nem ismered a kérdezőt se az adott helyzetét. És sok közötök sincs hozzá, ugyanis nem ez volt a kérdés.
dec. 20. 19:17
 12/14 anonim ***** válasza:
93%

Ezek alapján továbbadhatod, de valóban sokszor az van benne, hogy inkább vidd vissza a menhelyre vagy ha van is, aki átvenné tőled, a menhelyet kell először megkérdezni, hogy mehet-e.

Az a tapasztalat, hogy egy gazda kevésbé képes normális gazdit találni a kutyának, mint a menhely.

dec. 21. 07:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Pláne a kérdező szabadulni akar a kutyától. És még semmi kötődése nincs a kutyához. Nyilván pont magasról fog carni arra, hogy milyen emberhez kerül és mi lesz vele később.
dec. 21. 19:54
 14/14 anonim ***** válasza:
A legtöbb menhely beleírja a szerződésbe, hogy neki kell visszaadni, mert így biztosítják, hogy ne egy olyan gazdához kerüljön, aki aztán kiköti a kert végébe. Amennyiben a te szerződésedben nem szerepel, akkor továbbadhatod csak kérlek nagyon nézz utána hova kerül mert horror sztorik vannak.
dec. 22. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!