Tényleg nem adhatom tovább az örökbefogadott kutyát?
Figyelt kérdés
Fél éve örökbefogadtam egy kutyát, sajnos úgy hozta az élet hogy meg kell válnunk tőle. Sok helyen olvastam, de megnéztem a saját szerződést, nem határozik róla, hogy nem adhatom tovább... Csupán annyi szerepel benne, hogy "ha olyan negatív változás áll be az örökbefogadó életkörülményeiben, ami a kutyatartást ellehetetleníti, köteles menhelyre/állategészségügyi telepre/ más felelős állattartóra bízni "dec. 20. 09:13
11/14 anonim válasza:
De nagy arca van itt pár embernek látatlanban! Te mint idegen GYK felhasználó pont nem ismered a kérdezőt se az adott helyzetét. És sok közötök sincs hozzá, ugyanis nem ez volt a kérdés.
12/14 anonim válasza:
Ezek alapján továbbadhatod, de valóban sokszor az van benne, hogy inkább vidd vissza a menhelyre vagy ha van is, aki átvenné tőled, a menhelyet kell először megkérdezni, hogy mehet-e.
Az a tapasztalat, hogy egy gazda kevésbé képes normális gazdit találni a kutyának, mint a menhely.
13/14 anonim válasza:
Pláne a kérdező szabadulni akar a kutyától. És még semmi kötődése nincs a kutyához. Nyilván pont magasról fog carni arra, hogy milyen emberhez kerül és mi lesz vele később.
14/14 anonim válasza:
A legtöbb menhely beleírja a szerződésbe, hogy neki kell visszaadni, mert így biztosítják, hogy ne egy olyan gazdához kerüljön, aki aztán kiköti a kert végébe. Amennyiben a te szerződésedben nem szerepel, akkor továbbadhatod csak kérlek nagyon nézz utána hova kerül mert horror sztorik vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!