Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy hozzunk el egy roti...

Hogy hozzunk el egy roti kölyköt ha mind2en dolgozunk?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretjük a kutyákat, páromnak roti a kedvence, ami azért valljuk be nevelést igényel. Viszont mindenki megy a dolgára munkába napközben, mint minden normális ember.

Hogy oldottátok ezt meg?

Szülök messze vannak, nem tudnak segíteni. Kölyköt etetni kell többször, lenne bármi baja ha 2x kapna naponta?

Csak kölyköt hoznánk el, nekem ez szívügyem.

dec. 9. 10:14
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
21%
Ha valaki kutyát tart kötelező kutyasuliba vinnie? Kötelező prémium kutyatáppal etetnie? Inkább menjetek és foglalkozzatok azokkal az emberekkel akik még kutyaházat sem adnak szerencsétlen pár hónapos kutyának és láncra kib*sszák az udvarra.
dec. 10. 10:20
 42/59 anonim ***** válasza:
100%

41# Nem "kötelező", de ha majd megharap mondjuk téged vagy egy szerettedet, netalán a kutyádat (ha van) egy neveletlen roti, akkor azt fogod kívánni, bárcsak a hülye gazdája járt volna vele kutyasuliba és legalább egy alap engedelmességet és szocializációt elért volna nála. Bizonyos kutyafajtáknál a kutyasulinak ALAPnak kellene lennie mind mások, mind a kutya saját biztonsága érdekében. Elég baj az, hogy nem kötelező.

A prémium kutyatáp sem kötelező, a minőségi táplálás (ami nem feltétlenül tápot jelent) azonban a kutyán kívül szintén a gazda érdeke is, ugyanis rossz táplálás mellett jóval nagyobb eséllyel és korábban alakulhatnak ki betegségek. Persze akinél a kutya "fogyóeszköz", mert úgyis ingyen szerez újat szapitól, annak ezek valószínűleg tökmindegyek. És attól még, hogy van rosszabb, ez sem jó. Nem abból kell kiindulni, hogy van rosszabb.

dec. 10. 11:09
 43/59 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne keverjük össsze a mondern városi (városi alatt nem feltétlenül azt étem, hogy csak lakásban van) kutyatartást a faluvégi ki.ba.sszuk bodrit a kertbe, néha kap egy lábas maradékot oszt' vagy túléli vagy nem sítílussal.
dec. 10. 11:25
 44/59 anonim ***** válasza:
89%

Mindkét oldalon vannak végletek, nem feltétlenül kell prémium táp, maszirozós fekhely, mikulásos kisruha, meg mindenféle kutyakülönóra, mert már az is egy véglet. Ugyanúgy mint a fagyjon meg s kertben és néha kap pörköltszaftos tésztát és amúgy meg örüljün, ha nem rugnak bele.

Én sem lakásba sem kertbe nem zárnék be napi 10-12 órára kutyát. Persze jellemzően dolgoznak a kutyások, de nem mindegy, hogy pl van-e kamasz gyerek aki hamarabb hazaér és le tudja vinni, vagy milyen mértékben fed át a családtagok munkaideje, van-e aki HO-ban dolgozik, stb, stb.

dec. 10. 11:40
 45/59 anonim ***** válasza:
38%
Bizonyos kutyás körökben már az is állatkínzás, ha nem a kutya körül forog az életed, nem hordod mindenféle kutyás sportra és nem az agylityn/rally obediencen/dogspartanracen/... cseszed az összes szabadidődet. Mert mekkora szadista vagyok, hogy nem hordom a juhászkutyát terleni...Tényleg nem is értem miért nem viszem budapestről x óra csak autóval megközelíthető helyekre minden hévégén terelőtanfolyamra, úgy, hogy nincs autóm. Hát vegyek a kutya miatt. Ja persze. Imádom a kutyát, de pont elég neki néha egy-egy kirándulás a budai hegyekben, nagyobb séta, meg bandázás a futiban a többiekkel.
dec. 10. 13:20
 46/59 anonim ***** válasza:
Hasonló szituációban vagyok, pont ezért nincs kutyám pedig imádom őket.
dec. 10. 16:04
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

Ha rotit akarsz, akkor miért ilyen “xy jellegű” keveréket veszel? Vegyél akkor tenyésztőtől rotit.

(Vagyis ne, inkább semmilyen kutya nem való neked.)

dec. 10. 16:06
 48/59 anonim ***** válasza:
31%

Ahogy én csinaltam.

Elhoztam.

Onnantól kezdve egy hét szabi,de a munkanapok rutinja ment.

Hajnalban kelés,etettem,bóklaszott.

Kennelbe eledellel napközbenre vissza.

Delután 16 után kiengedtem,játék,tanulas,vacsora ,kennelbe vissza.

2. Nap ugyan ez..6 napon át.

Hetedik napon mintha szabadnapom lenne( de nekem 3 naponta van szabadnapom) reggeli rutin,de az egesz napot egyutt töltöttük.

Nem szorong,nem ordít,nem szökik..Kennelt csak szoktatashoz hasznaltam,tanult pihenni,egyedül lenni,természetesen azutan maximalis farasztas ,tanulas,kutyatréner,kutyafuttató,erdei túra kettesben csak vele.

dec. 10. 16:54
 49/59 A kérdező kommentje:
Utsónak ment a zöld
dec. 10. 21:07
 50/59 anonim ***** válasza:
0%
Köszi👌
dec. 11. 05:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!