Hogy hozzunk el egy roti kölyköt ha mind2en dolgozunk?
Nagyon szeretjük a kutyákat, páromnak roti a kedvence, ami azért valljuk be nevelést igényel. Viszont mindenki megy a dolgára munkába napközben, mint minden normális ember.
Hogy oldottátok ezt meg?
Szülök messze vannak, nem tudnak segíteni. Kölyköt etetni kell többször, lenne bármi baja ha 2x kapna naponta?
Csak kölyköt hoznánk el, nekem ez szívügyem.
Milyen korulmenyek koze? Mirol beszelsz 12-es? Semmit nem tudunk.
Nem ertem tenyleg. Nem kell egy kutyat orizni 0-24, az azert rohadtul nem eletszeru, hogy valaki nem dolgozik csak a kutya mellett ul egesz nap. Tulzasokba nem kell esni.
Az a nem mindegy, hogy mennyit dolgoznak es mennyit tudnak vele foglalkozni napi szinten, de errol se irt semmit :D Majd leirja.
Es letezik oneteto is, amivel meg lehet oldani, hogy napkozben is kapjon tapot :)
Tudom, hogy kéretlen válasz, de állatot tartani, főleg kedvtelésből akkor van értelme, ha az mindkét félnek jó, mind a kutyának, mind a gazdinak. Értem én, hogy szereted a kutyákat, én is nagyon állatbarát vagyok, de mellette az állat igényeit is figyelembe veszem, jelenleg sincs állatom, mert nem vagyok olyan helyzetben, hogy számára megfelelő körülményeket biztosítsak.
Őszintén, személyeskedés nélkül, ha arra sincs időd, hogy hazavidd, akkor hogy fogsz egy aktív kölyökkel megfelelően foglalkozni? Itt nem csak a nevelés a kérdés, hanem például a lefárasztatlan kölyök rombol, pusztít, amikor majd az energiáit a függönyön, meg a cipőkön vezeti le, akkor mi lesz? Csak kint az udvaron rövidszőrű rotit, de főleg kölyköt nem lehet tartani. Az elején sűrűn kell vinni orvoshoz, azért csak jó lenne, ha szocializálódna, emberek, állatok között mozogna hogy később ne legyen tőlük fóbiája és még sorolhatnám, hogy mit igényel egy kölyök. És igen, az is jelzi a problémát, hogy annyi időd sincs rá, hogy napi háromszor megetesd.
Biztos hogy ezt hosszútávon is jól átgondoltad, vagy egy hirtelen felindulás? Leginkább azt szokták tanácsolni, hogy ne azonnal vegyük magunkhoz az állatot, ahogy eszünkbe jut, hanem néhány hónapot várjuk előtte, mert ez az elköteleződés 10-15 évig szól.
17
Ha te megteheted hogy otthon legyél a kutyáddal hurrá örülök neki. Azt viszont nem tudhatod ki mennyit foglalkozik munka után a kutyájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!