Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy hozzunk el egy roti...

Hogy hozzunk el egy roti kölyköt ha mind2en dolgozunk?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretjük a kutyákat, páromnak roti a kedvence, ami azért valljuk be nevelést igényel. Viszont mindenki megy a dolgára munkába napközben, mint minden normális ember.

Hogy oldottátok ezt meg?

Szülök messze vannak, nem tudnak segíteni. Kölyköt etetni kell többször, lenne bármi baja ha 2x kapna naponta?

Csak kölyköt hoznánk el, nekem ez szívügyem.

dec. 9. 10:14
1 2 3 4 5 6
 11/59 kutyafule4 ***** válasza:
93%
Hogyne, a kutya kell meg szeretni fogjátok persze, csak a feltételeket nem tudjátok megteremteni, hogy élete legyen.
dec. 9. 11:25
 12/59 anonim ***** válasza:
26%
Azért álljunk már meg egy kicsit. Értem én hogy kedvenc meg családtag a kutya nálunk is az bent vannak de semmi baja nem lesz ha nem 3x hanem 2x kap enni. Szerintetek mások nem tartanak úgy kutyát hogy dolgoznak napi 8 vagy 12 órában? Jó hogy nem már felmondok azért mert kutyám van mert jaj mi lesz vele egyedül. Elsőnek mi úgy hoztunk el kutyát hogy karácsonyra ilyenkor nincs munka nálunk leállás volt így volt 1 hét jobb esetben másfél hogy hozzánk szokjon. Utána egyedül volt itthon amíg nem kapott társat.
dec. 9. 11:29
 13/59 anonim ***** válasza:
100%
Most jól látom, hogy valaki képes leírni azt, hogy "mind2en"? 😂😂
dec. 9. 11:31
 14/59 anonim ***** válasza:
53%

Milyen korulmenyek koze? Mirol beszelsz 12-es? Semmit nem tudunk.

Nem ertem tenyleg. Nem kell egy kutyat orizni 0-24, az azert rohadtul nem eletszeru, hogy valaki nem dolgozik csak a kutya mellett ul egesz nap. Tulzasokba nem kell esni.

Az a nem mindegy, hogy mennyit dolgoznak es mennyit tudnak vele foglalkozni napi szinten, de errol se irt semmit :D Majd leirja.

Es letezik oneteto is, amivel meg lehet oldani, hogy napkozben is kapjon tapot :)

dec. 9. 11:31
 15/59 kutyafule4 ***** válasza:
67%
#14 de, tartanak, aztán csodálkoznak, hogy viselkedésproblémái vannak. A társ meg csak arra jó, hogy ne unatkozzon annyira.
dec. 9. 11:32
 16/59 anonim ***** válasza:
9%
Bocsi, ha off kérdező, de mennyibe kerül most egy roti kölyök? Mi is szeretnénk majd egyet :)
dec. 9. 11:33
 17/59 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy kéretlen válasz, de állatot tartani, főleg kedvtelésből akkor van értelme, ha az mindkét félnek jó, mind a kutyának, mind a gazdinak. Értem én, hogy szereted a kutyákat, én is nagyon állatbarát vagyok, de mellette az állat igényeit is figyelembe veszem, jelenleg sincs állatom, mert nem vagyok olyan helyzetben, hogy számára megfelelő körülményeket biztosítsak.

Őszintén, személyeskedés nélkül, ha arra sincs időd, hogy hazavidd, akkor hogy fogsz egy aktív kölyökkel megfelelően foglalkozni? Itt nem csak a nevelés a kérdés, hanem például a lefárasztatlan kölyök rombol, pusztít, amikor majd az energiáit a függönyön, meg a cipőkön vezeti le, akkor mi lesz? Csak kint az udvaron rövidszőrű rotit, de főleg kölyköt nem lehet tartani. Az elején sűrűn kell vinni orvoshoz, azért csak jó lenne, ha szocializálódna, emberek, állatok között mozogna hogy később ne legyen tőlük fóbiája és még sorolhatnám, hogy mit igényel egy kölyök. És igen, az is jelzi a problémát, hogy annyi időd sincs rá, hogy napi háromszor megetesd.

Biztos hogy ezt hosszútávon is jól átgondoltad, vagy egy hirtelen felindulás? Leginkább azt szokták tanácsolni, hogy ne azonnal vegyük magunkhoz az állatot, ahogy eszünkbe jut, hanem néhány hónapot várjuk előtte, mert ez az elköteleződés 10-15 évig szól.

dec. 9. 11:38
 18/59 anonim ***** válasza:
0%

17

Ha te megteheted hogy otthon legyél a kutyáddal hurrá örülök neki. Azt viszont nem tudhatod ki mennyit foglalkozik munka után a kutyájával.

dec. 9. 11:39
 19/59 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem is az a baj, hogy a kérdező dolgozik, hiszen akinek van kutyája az valamiből el is tartja. Itt az apró utalások a gond, miszerint nem tudják hazavinni sem, mert dolgoznak, azt nem tudják megoldani, hogy napi háromszor enni kapjon. Nem derül ki, hogy pontosan mennyi szabadidejük van, de árulkodó jel, ha munkára hivatkozva már a hazavitelt sem tudják megoldani.
dec. 9. 11:44
 20/59 anonim ***** válasza:
33%
16# Annyit tudunk, hogy napközben dolgoznak, nincs kire bízni a kölyköt, semmi többet nem írtak. Nem írtak arról, hogy készülnek kutyaiskolába, nem írtak arról, hogy mi történik, ha munka után hazamennek, akkor mennyit-hogyan foglalkoznának a kölyökkel ill. felnőtt kutyával, nem írtak arról, hogy hétvégén, amikor nem dolgoznak, mennyi időt szánnának rá. A napi 2-szeri etetésről írtak (egyébként munka mellett is megoldható, hogy egy fél év alatti kölyök napi 3x kapjon enni, csak úgy kell elosztani, de nem is ez a legfőbb baj). Emellett a kérdező reakciói is enyhén szólva nem bizalomgerjesztőek pl. "majd én eldöntöm", "kutya kell és lesz is", egy árva szót nem írt arról, hogy mit TUD biztosítani a kutyának, csak azt, hogy mit nem. (Még annyit sem írt, hogy van-e már tapasztalatuk a kutyatartásban.) Erre írtam összességében, hogy magára valamit is adó tenyésztő nem fog adni ilyen körülmények közé rotit. Senki nem arra van kiélezve egyébként, aki eltanácsolja, hogy ne dolgozzanak, hanem legyenek otthon a kutyával, mert az nyilván nem életszerű. 12-es voltam.
dec. 9. 11:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!