Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy hozzunk el egy roti...

Hogy hozzunk el egy roti kölyköt ha mind2en dolgozunk?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretjük a kutyákat, páromnak roti a kedvence, ami azért valljuk be nevelést igényel. Viszont mindenki megy a dolgára munkába napközben, mint minden normális ember.

Hogy oldottátok ezt meg?

Szülök messze vannak, nem tudnak segíteni. Kölyköt etetni kell többször, lenne bármi baja ha 2x kapna naponta?

Csak kölyköt hoznánk el, nekem ez szívügyem.

dec. 9. 10:14
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

16: Semmi gond, én ingyen hozom jófogásról:)

[link]

dec. 9. 11:52
 22/59 anonim ***** válasza:
100%

Uhh jajj. Nem lesz ingyen az a kutya, csak jofogason igy hirdetnek. Majd a helyszinen kozlik, hogy mennyi lesz. Es persze ezek szapik, a kutya nem fajtatiszta.

Kerlek, konyorgom, tenyesztot keress fel; ha fajtatiszta kutyat akarsz.

Koszi.

dec. 9. 11:55
 23/59 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hosszas válaszokat!

Világ életemben volt kutyánk, mindig is nehéz természetűekkel volt dolgom. Sikeres volt a nevelés. Kinti kutya lesz, a kutya kintre való, nem a lakásba. Az még durvább bezártság szerintem. Inkább legyen egyedül nappal, de kertben, mint lakásban. Én ezt vallom, elfogadom ha más nem így gondolkodik.

Hétvégén ráérünk nevelni és nyilván ameddig cseperedik naponta lesz vele foglalkozva.

Utána könnyebb. Menhelyről sose hoznék, ellenőrizgetnek és nem tudom a kutya előzményeit.

Én sem tudom elképzelni, hogy ezért vki ne tartana kutyát mert neki dolgozni kell menni.

dec. 9. 11:56
 24/59 anonim ***** válasza:
85%
Olcsó kutyának híg a leve.
dec. 9. 11:57
 25/59 A kérdező kommentje:
Ez hülyeség utolsó, mindig onnan hoztam ingyen, barátoknak is. Tökéletesen beváltak.
dec. 9. 11:59
 26/59 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ha csak hetvegen ertek ra, ez egy eleg nagy zsakutca lesz. Lehet, hogy egy basset houndnak ez eleg lenne, de egy munkakutyanak nem. Kolykot meg nem rakhatsz ki ilyen hidegben.

Gondoljatok ezt meg at, van mit.

Es tenyesztot keress fel, na szaporitot.

dec. 9. 12:01
 27/59 anonim ***** válasza:
100%

Tudod miért hirdetik ingyen?

Jófogás felhasználói szabályzat:

"Kutya és macska csak ingyenesen, örökbefogadásra hirdethető, kivéve, ha kutya- illetve macskatenyésztő Bolt szerződést köt, és megfelelő dokumentumokkal igazolja, hogy regisztrált tenyésztőként működik. Egyéb kedvtelésből tartott kisállat csak pénzért és örökbefogadásra hirdethető, termékre nem cserélhető."

Ha pénzért hirdetné őket, akkor törölnék a hirdetést. Vagy beszéltél már velük?

A fajtatiszta jellegű rottweiler, meg pont azt jelenti, hogy nem fajtatiszta, csak olyasmi jellegű. Ez szimplán annyit jelent, hogy senki nem ellenőrzi a kölykök származását, a szülők nincsenek szűrve, véletlenszerűen választott kutyákat pároztathattak. Nem azt jelenti, hogy biztos, hogy probléma lesz velük, de az esély nagyobb, mint egy tenyésztőnél, vagy egy menhelynél. Olcsó húsnak híg a leve szól a mondás, egyik kutya sem olcsóbb, mint a másik összességében, csak legtöbbször az olcsóbb kutyánál az állatorvosra költöd azt a pénzt, amit a tenyésztőnek adnál.

dec. 9. 12:03
 28/59 A kérdező kommentje:

Oké én értem ezt. De szerintem a keverék szívósabb. Nekünk nem kell fajtiszta. Elég ha jellegű. Nekem eddig is ilyen kutyáim voltak, egyikkel sem volt gond. Szomszédok tenyésztőktől hoztak, rohdt drágán és orvoshoz kellett hordani.

Szerintem ez abszolút szerencse kérdése.

dec. 9. 12:08
 29/59 anonim ***** válasza:
22%

Hivatalosan Keveréknek keverék, de a valódi keverék és a fajtajellegű között az a különbség, hogy a keverékeknél két fajtát kereszteznek, kevés a közös génváltozat, kisebb az esély, hogy a mindkét szülőtől ugyanazt a hibás gént örökölje. A fajtajellegűeknél hasonló tulajdonságú szülőket kereszteznek, nagyobb a közös génváltozatok száma, nagyobb az esély, hogy egy-egy hibás génváltozat közös lesz, vagyis nem tud a kölyök adott génből jó változatot örökölni.

Gyakorlatilag az a különbség, hogy jobban érvényesül a heterózishatás, ha két különböző fajtát keresztezel.

A másik meg, hogy valóban nincs a biológiában 100%, valamennyi szerencse is kell hozzá, de megfelelő genetikai tudással és szűrésekkel elég jól kiszűrhetőek a hibák. A tenyésztő nálam az a szint, aki úgy pároztatja a kutyákat, hogy megfelelően ért is a genetikához és nem véletlenszerűen összerak két állatot, hanem tudja, hogy mely két állat pároztatható, akár családfakutatás, akár genetika szűrések és önmaga tudása segítségével.

Nem mondom, hogy egy szaporítónak nem lehet tudása a genetika terén, de jóval kisebb az arány és a tudás felhasználása.

dec. 9. 12:22
 30/59 anonim ***** válasza:
87%
Nekem például ezért nincs kutyám, dolgozom napi 10 órát vagyok távol utazással együtt. Külföldre is sokat járok a melóm miatt, van hogy hónapokra. Nem lenne jó a kutyának. Nem mondom, hogy lehetetlen lenne, de alapból alsó hangon 2 hét szabi amikor elhozom, aztán meg kutyaovi, kutyanapközi (be nem zárnám ilyen hosszú időre rendszeresen). Viszont ezek nagyon sokba kerülnek és ugyanúgy kb nem lenne kutyám. Kiélem a kutyázhatnékomat Anyámnál ő már nyugdijas, ráér kutyázni (ő is csak nyugdijasként vállalta be, persze nyiván nem rotit, hanem egy spánielt) Hozzáteszem macskám van, de még miatta is vettem ki 2 hét szabit amikor elhoztam a tenyésztőtől.
dec. 9. 12:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!