Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy vegyem rá szüleim, hogy...

Hogy vegyem rá szüleim, hogy karácsonyra kapjak egy kutyát?

Figyelt kérdés

Minap mikor az iskolám lány kolijának kutyájával játszottam, elfogtak az érzelmek, hogy mennyire jó is egy kutyus a háznál.

Mikor még 9 éves voltam kaptam egyett, de nem törődtem vele eleget és sajnos elszökött...

Azóta már jó sok idő telt el és úgy érzem, hogy minden figyelmet megkapna és gondoskodék is róla. A gond az, hogy apukám akkor se volt oda a kutyákért, de miután elszökött szerintem csak még jobban elhatározta, hogy nem lesz több kutyánk. Anyát viszonylag könnyen rátudom venni, bár ő inkább macskás. Tippek?

dec. 7. 18:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérj kutyás könyvet!

Sokunknak volt elbszott gyerekkori kutyája. Pláne, hogy egy 9 éves picurtól nem lehet elvárni, hogy tudja, mint kell csinálni egy kutyával. A különbség az, hogy te megint gondolsz egyet és elkezdesz hisztikézni, hogy "KUTYÁTAKAROK! MOSTAKAROK!", de közben nem fejlődtél semmit - a sikeres kutyatartók viszont tudatosan készülnek.

Kérj/vegyél könyvet, többet is, (Linda Michaels Do No Harm Dog Trainingje elég jó), olvass, tanulj sokat! Járj el menhelyre önkénteskedni. Mérlegeld, hogy egyáltalán belefér-e anyagilag, illetve időben, energiában egy kutya - valószínűleg nem most lesz aktuális, hanem egyetem / szakképzés után, amikor önálló keresettel rendelkezel.

De legalább hoztál egy jól informált döntést és a tudásod bármikor felfrissítheted, amikor aktuális lesz a kutya.

dec. 8. 18:05
 22/25 anonim ***** válasza:
Lehet tökösebbek lettek volna a szüleid, ha bevallják, hogy mivel úgyse érdekelt téged a kutya, apukádat meg amúgy is zavarta, ezért megváltak tőle.
dec. 9. 03:15
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
9 éves korod óta jó sok idő eltelt? Nekem a jó sok az kb 10-nek számítana de kétlem hogy vagy már 18 éves. Ha ennyire kutyát szeretnél menj el önkénteskedni egyenlőre menhelyekre. Aztán diákmunkázz hogy legyen rá valamennyi pénzed. Sajnos ha évente oltatod is veszettség mellett kombinálttal is az is legalább 30 ezer ft és a havi kajája sem olcsóbb. Nem minden kutya díjazza az olcsó kajákat. Főleg hogy manapság a többség valamilyen allergiás lesz akkor plusz kiegészítők...
dec. 9. 11:51
 24/25 anonim ***** válasza:

Ne!!

Macskat se!

dec. 10. 18:12
 25/25 anonim ***** válasza:
Kérd meg a szüleidet, hogy vegyenek neked inkább egy Aibo ERS-1000-et. Cuki robotkutya, ugat, járkál, játszik veled, jó imitáció és egész intelligens. Ha megunod az se baj mert tök jól elvan akkor is ha csak a sarokban porosodik, nem kell etetni meg sétáltatni. A belépő ára meredek, de ha úgy veszed 1-2 év alatt úgyis elköltenél annyit egy élő kutyára is, ha találsz használtan akkor meg még olcsóbb.
dec. 11. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!