Hogy vegyem rá szüleim, hogy karácsonyra kapjak egy kutyát?
Minap mikor az iskolám lány kolijának kutyájával játszottam, elfogtak az érzelmek, hogy mennyire jó is egy kutyus a háznál.
Mikor még 9 éves voltam kaptam egyett, de nem törődtem vele eleget és sajnos elszökött...
Azóta már jó sok idő telt el és úgy érzem, hogy minden figyelmet megkapna és gondoskodék is róla. A gond az, hogy apukám akkor se volt oda a kutyákért, de miután elszökött szerintem csak még jobban elhatározta, hogy nem lesz több kutyánk. Anyát viszonylag könnyen rátudom venni, bár ő inkább macskás. Tippek?
Kérj kutyás könyvet!
Sokunknak volt elbszott gyerekkori kutyája. Pláne, hogy egy 9 éves picurtól nem lehet elvárni, hogy tudja, mint kell csinálni egy kutyával. A különbség az, hogy te megint gondolsz egyet és elkezdesz hisztikézni, hogy "KUTYÁTAKAROK! MOSTAKAROK!", de közben nem fejlődtél semmit - a sikeres kutyatartók viszont tudatosan készülnek.
Kérj/vegyél könyvet, többet is, (Linda Michaels Do No Harm Dog Trainingje elég jó), olvass, tanulj sokat! Járj el menhelyre önkénteskedni. Mérlegeld, hogy egyáltalán belefér-e anyagilag, illetve időben, energiában egy kutya - valószínűleg nem most lesz aktuális, hanem egyetem / szakképzés után, amikor önálló keresettel rendelkezel.
De legalább hoztál egy jól informált döntést és a tudásod bármikor felfrissítheted, amikor aktuális lesz a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!