Hogy vegyem rá szüleim, hogy karácsonyra kapjak egy kutyát?
Minap mikor az iskolám lány kolijának kutyájával játszottam, elfogtak az érzelmek, hogy mennyire jó is egy kutyus a háznál.
Mikor még 9 éves voltam kaptam egyett, de nem törődtem vele eleget és sajnos elszökött...
Azóta már jó sok idő telt el és úgy érzem, hogy minden figyelmet megkapna és gondoskodék is róla. A gond az, hogy apukám akkor se volt oda a kutyákért, de miután elszökött szerintem csak még jobban elhatározta, hogy nem lesz több kutyánk. Anyát viszonylag könnyen rátudom venni, bár ő inkább macskás. Tippek?
Sehogy. Egy kutya nem karácsonyi ajándéknak való, hanem nagy felelősség. Tisztességes tenyésztő nem is ad kutyát karácsonyra oda általában, szapitól meg inkább ne vegyetek.
Tippem: ha kutyázni akarsz, jelentkezz önkéntesnek a környéketeken levő menhelyhez vagy állatmentőkhöz.
Egy kutya kb 30-50 ezer havonta, plusz rengeteg más költség is van mellette. Plusz napi több örás elfoglaltság. Minden nap. Akkor is ha baromira nincs kedved.
Legyél felelős gondolkodású, mert az állattartáshoz az kell.
Nekünk van egy kutyánk, akkortájt vettük kölyökként, mikor összejöttünk a férjemmel. Mára már 4 éves (mi meg megházasodtunk).
Hát, én is azt mondom, inkább ne legyen kutyátok, kérdező. Eleve a kérdés hirtelen felindulásnak hangzik: pár hét, hónap múlva már nem fogsz kutyára gondolni.
Nekem nem is azzal van a gondom, hogy mennyibe kerül a kutya, mint sok válaszolónak, hanem hogy mennyi energiát visz el. Mert azért azt sétáltatni is kell, WC-ztetni, stb. Utazást valóban megbonyolítja. És a kutyaséta nem egy leányálom, főleg egy 35 kilós Labradornál, mint a miénk. Nem kikapcsolódás a kutyatartás.
Nekem személy szerint nem is való a kutyatartás, de mivel a mostani kutyánk megvan, nyilván őt végig kísérjük az életútján, de utána soha többé nem lesz kutyánk. Ezt a kutyát persze szeretjük, a miénk, de attól még teher sokszor. Ha majd nekünk lesz gyerekünk, és kutyát akar, megmondom, majd felnőttkorodban lehet 3, de amíg velünk laksz, nem lesz.
Ne kérj karácsonyra semmit, kuncsorgással csak elcseszed a szüleidnek az ünnepet, ne légy ilyen önző.
Az ajándék legyen meglepi.
Sehogy. Nem való neked kutya.
9 évesen azért már kéne legyen egy gyerekbe annyi tudat, hogy foglalkozik a kutyával (nyilván a szülőnek több dolga van vele)...
Ez a megszökött és meg se lett. Vagy lszrták a szüleid vagy tényleg pl elajándékozták.
Csak gyereknek nem kell kutyát venni.
Én értem, hogy szeretnél, én se vagyok meg kutya nélkül, de ha a szüleid nem szeretnének....akkor nem oda való az a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!