Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy vegyem rá szüleim, hogy...

Hogy vegyem rá szüleim, hogy karácsonyra kapjak egy kutyát?

Figyelt kérdés

Minap mikor az iskolám lány kolijának kutyájával játszottam, elfogtak az érzelmek, hogy mennyire jó is egy kutyus a háznál.

Mikor még 9 éves voltam kaptam egyett, de nem törődtem vele eleget és sajnos elszökött...

Azóta már jó sok idő telt el és úgy érzem, hogy minden figyelmet megkapna és gondoskodék is róla. A gond az, hogy apukám akkor se volt oda a kutyákért, de miután elszökött szerintem csak még jobban elhatározta, hogy nem lesz több kutyánk. Anyát viszonylag könnyen rátudom venni, bár ő inkább macskás. Tippek?

dec. 7. 18:22
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
95%

Sehogy.

Majd ha elköltözöl, és saját magadat fent tartod, akkor annyi kutyád lehet, amennyit akarsz.

De ne szivasd szüleidet egy kutyával.

dec. 7. 18:37
 2/25 anonim ***** válasza:
98%
Gyereknek nem veszünk kutyát, ha a szülő nem akar kutyát. Mert hogy állatorvoshoz se a te pénzedből kell majd vinni, ha lesz valami baja. Bár a leírásod miatt kétséges vagyok.
dec. 7. 18:41
 3/25 anonim ***** válasza:
93%

El tudod tartani a kutyát? Oltások, ivartalanítás, megfelelő táplálás, felszerelések, játékok, kutyaiskola? Van rá napi 2-3 órád, hogy foglalkozz vele, reggel-este sétáltasd (esőben, hóban, hidegben-melegben, akkor is, ha nincs kedved)? Takarítasz utána, felszeded az ürülékét, kimosod amit bepiszkol?

Ha erre mind igen a válasz, csak akkor kezdj beszélgetést a szüleiddel, hogy egyáltalán mit gondolnak arról, hogy kutyád legyen. De még akkor sincs garancia arra, hogy belemennek, csak gondoltam szólok: egy kutya 10-15 évig él, ennyi ideig KELL gondoskodni róla. Ha te még iskolás vagy, akkor jó eséllyel a kutya egy idő után a szüleidre maradna, ők meg egyáltalán nem biztos, hogy akarják ezt.

dec. 7. 18:41
 4/25 anonim ***** válasza:
74%
Vegyél magadnak egy házat, és kérd meg a szüleidet hogy vegyenek neked egy kutyát.Mi ezzel a gond?🤗
dec. 7. 19:22
 5/25 anonim ***** válasza:
98%
Állatot nem ajanekozunk unnepnapon, mert nem holmi tárgy. Pláne nem hirtelen felindulasbol. Elkopott egy erzes, lehet egy hónap múlva lecseng...
dec. 7. 19:26
 6/25 anonim ***** válasza:
96%

Én abba se lennék biztos, hogy elszökött, ez így sántít, biztos keresték volna a szüleid is, nagyon kevés kutya tűnik el végleg, szőrén-szálán.

Lehet beteg lett, és nem volt pénzük gyógyíttatni a szüleidnek, vagy nem volt kedvük foglalkozni vele és odaadták valakinek, stb

dec. 7. 19:40
 7/25 anonim válasza:
95%
Sehogy . Kicsit is felelősségteljes szülő csak akkor ajándékoz a gyereknek háziállatot, ha készen áll arra, hogy neki kell majd foglalkozni vele. Apáéd nyilván nem fog, anyádnak is biztos van jobb dolga, mint hajnalban kelni a kutyus miatt. Ha akartak volna, már vettek volna kutyát, de nem akartak.
dec. 7. 19:40
 8/25 anonim ***** válasza:
95%

Karácsonyra nem ajándékozunk állatot, meg úgy más ünnepre sem. Aki akar állatot fogadjon örökbe vagy akármi, és legyen meg az elhatározás hogy akkor évekig fog róla gondoskodni. Nem egy sztorit hallani évtizedek óta hogy valaki ajándékba kapott egy kiskutyát, macskát, akármit, és pár hét után megunta, szülők nem akarták és ki lett rakva. Férjem pár évvel ezelőtt karácsony után arra ment ki hajnalba mielőtt munkába ment hogy a kapunk előtt sírdogál egy kiskutya. valószínű kirakták, nem derült ki, de nem is lényeges ez már. De valószínű az volt hogy ráuntak elég hamar és inkább kirakták. Chip nem volt benne, senki sem kereste, minden csoportot végigjártunk, hirdettük hogy találtuk, nem jelentkeztek érte, állatorvos, helyi menhelyek sem tudtak róla hogy bárki is keresné. Mivel nekünk volt már egy kutyánk így nem akartuk befogadni, de egy menhely sem tudta rögtön átvenni, ideiglenes befogadók is tele voltak már, így maradt nálunk, ami végleges lett mert hozzánk nőtt azóta.

Szomorú hogy ez történik sokszor az állatokkal.

dec. 7. 19:41
 9/25 anonim ***** válasza:
93%

Egy 30 kg-s kutyus havi kajája közepesen jó minőségű táppal, jutalom faltkákkal, kutya fogkefével, havi 30000 ft. De beteg és állandó kezelésre szorul, ez havi 12000 ft, Évi 1 kombi oltás 15000, szezonban kullancs és bolha elleni tabik 24000.

Van évi ~400000 ft-od van kutyára?

Az enyém, mint írtam beteg, tehát nekem ~543000-ba van!

Aztán az elmúlt években 3x műtötték, 140000, 60000, 230000. Ehhez jöttek hozzá a kontrolok 8-10000 alkalmanként ez 5 volt összesen.

Kell neki egy ház is, ha családi házban laktok, ez sincs ingyen. Igény függő, az enyémnek magam csináltam 10 cm szigetelés van benne minden oldalában. Ennek anyag költsége jelenleg 100000 ft körül mozog.

Aztán persze , veheted neki a legszemetebb száraz tápot, amitől tönkre mennek a fogai, és csúnya lesz a szőre, meg elég 1 oltás és kihozhatod havi 10000-ből is. Meg kiköteted egy karóhoz, jóbb esetben valami menedékkel mellette. De, ha nincs pénzed normális körülmények között tartani egy állatot, akkor nem akarjál!!!

dec. 7. 19:45
 10/25 anonim válasza:
97%
EGy kutya elélhet 15 évig is. Te pár év múlva egyetemre mész, könnyen lehet, hogy koliba vagy albérletbe. Esetleg külföldre tanulni. Anyádék nyakán marad a kutya. Ne akarj hirtelen érzelmek miatt kutyát, csak ha felkészültél 15 év gondoskodásra és nemcsak etetni van pénzed, hanem állatorvoshoz is vinni, alkalmasint kutyaszittert fogadni vagy panzióba vinni. Nem, nem varjuk rokonok nyakába a kutyát, mert nyaralunk, lebetegszünk, akármi. Ha valaki önként vállalja, az más.
dec. 7. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!