A szüleim eljönnek Karácsonyra! A férjemnek és anyósomnak nem nagyon tetszik a dolog. Ki mit csinálna a helyemben?
Anyósod mit húzza az orrát? Főleg ha külön lakik...
A férjednek meg meg kellene értenije,hogy ez számodra fontos, sőt a kislányodnak is. Ő könnyű helyzetben van, mert az anyja közel lakik...
Ülj le a pároddal és beszéld meg vele. Mond el neki, hogy évente kevés alkalommal látod őket. Talán megérti. Az anyós meg nem szólhat bele.
Nagy levegő, kedves hang, s elmondani, hogy neked ez mennyire fontos. Szűk családnak minősül ha anyud és apud is ott van. Boldog Karácsonyt Neked!
Anyósodnak semmi köze hozzá. Ha nem akar velük találkozni akkor maradjon otthon.
A férjednek meg illene elfogadnia főleg ha eddig más volt a rendszer. Egyszer lehet így is.
Szűk család? Nah persze de nem ők laknak a szüleiktől km-rekre.... Neked ők is a szűk család mond meg a férjednek.
Az anyosod mibol gondolja,h a szuleid nem tartoznak a szuk csalad fogalmaba???
Szerintem mondd meg nekik kerek-perec,h te nagyon orulsz ennek es jobb lesz,ha megbaratkoznak a gondolattal! Engem nem erdekel az anysom, de nem imadom, se nem utalom, de ha szuleimmel kapcsolatos dologba beleavatkozna, akkor a torkanak esnek :D
1. Ezt ti ketten döntitek el, az anyósnak semmi köze hozzá, ha külön lakik.
2. Az anyós benne van a szűk családban? Vagy ő is egyedül van otthon? Mert felajánlhatod neki, hogy oké, ha csak szűk család, akkor hármasban lesztek a férjeddel és a gyerekkel.
És mi lenne ha a szüleid mondjuk 26án jönnének és mit tudom én...29éig maradnának. Így Karácsony is meg nem is. A férjed megnyugodhat,hogy együtt lesztek szenteste. Te meg boldog lehetnél,hogy látod a szüleid.
De akkor a kedves anyós se menjen el hozzátok karácsonyra,ha őt zavarja,hogy a szüleid mennének!!!
Csak ebbe gondoljon bele ő is egy kicsit és a férjed is.
Ez kicsit olyan mintha te csak albérlő lennél a lakásban,és semmi beleszólásogd nem lehetne a dolgokba... Szomorú,hogy a férjed az anyja pártáját fogja.
Én őszintén megmondanám neki is és anyósnak is ,hogy te ezt és ezt szeretnéd pont. :)
Az anyósod veletek fog karácsonyozni?Gondolom nem alszik ott,hisz közel lakik,de ott lesz nálatok,és együtt ebédeltek,ünnepeltek? Ilyenkor a férjed nem mondja,hogy "Bocs,de csak szűk családi körben ünnepelünk anyuka,úgyhogy te se gyere át!"Mert ha a te szüleid nem tartoznak a "szűk család"-ba akkor az anyós sem tartozik oda!
Vagy a te szüleid nem is családtagok??Én is egyszerűen megmondanám a férjemnek,hogy igenis jönnek a szüelim,és ha ez nem tetszik neki,akkor Ő mint vej mondja el nekik amikor a lakásba léptek!De mondja el az anyjának is mert akkor ő sem maradhat...Ha most nem állsz a sarkadra és engedni fogsz,akkor a szüleid jogosan fognak haragudni rád(hisz abban is megakadályozod őket,hogy lássák az unokájukat),és innentől kezdve mindig befoghatod a szád,mert mindenben le fognak hurrogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!