A szüleim eljönnek Karácsonyra! A férjemnek és anyósomnak nem nagyon tetszik a dolog. Ki mit csinálna a helyemben?
Beszélj a pároddal, mondd el,hogy mennyire várod anyudékat. Mással meg ne törődj!
Úgy értem, ne morfondírozz aztán tovább azon, hogy ők is várják-e. Ez az ő bajuk.
Hozzánk eljön a bátyám három kamasszal is szállóvendégnek az 56 mn-re, s két gyerekem s a páromnak is egy. Elférünk. Meg s e mondja, mikor megy.
Középosztálybeliek vagyunk, félreértés ne essék.
nem nyulak.
A feszültséget úgy oldhatnád, ha elmondod a párodnak, mennyire várod a szüleidet, s milyen rosszul esik neked, hogy talán ő kevésbé.
Erre meg kell vígasztalnia, s megnyugszol.
Kedves kérdező!
Szerintem ezt nem szabad vitatémának hagyni. A te szüleid, és szereted őket. Én meg is őrülnék, ha nem lehetnék velük. Ezt szépen mondd meg a férjednek. Viszont lehet, hogy abban igaza van, hogy kissé zsúfoltak lennétek :) Hát én azt mondanám, hogy ha ő pihenni akar, akkor menjen át az anyjához erre a pár napra. Napközben jöjjön át, de ha maga akar lenni, akkor menjen anyukához. És akkor mindenkinek jó. Lehet hogy ez a baja tudod, hogy a nyüzsiben úgy érzi kikészül. Van ilyen, nem ismerem a férjedet, de lehet hogy ilyen típus. Viszont azt is meg kell érteni, hogy te szeretnél a szüleiddel lenni.
Ha viszont csak azért húzza az orrát, mert egyáltalán van valami amit te szeretnél, akkor elmehet a sóhivatalba. Ez nem vitatéma szerintem. Ha engedsz neki, vagy nem töröd le a szarvát hogy maradjon magának az útálkozásával, akkor sose lesz az amit te szeretnél. Látom a saját szüleimen. Anyukám sose mert kiállni azért amit szeretne. Mindig az volt amit apám akart. Nagyon sajnáltam anyukámat ezért.
Szóval veszekedni nem szabad a férjeddel :) csak meg kell mondani, hogy így és így lesz. Ha vágja a pofákat, akkor meg csomagolj össze neki pár cuccot, és add a kezébe, hogy akkor legyen kedves pár napra menjen el anyukához és ott hisztizzen mert nem vagy rá kíváncsi. Ha meggondolta magát, szeretettel várod. Majd lehiggad. Csak határozottan és kedvesen!
Mindenkinek köszönöm a választ!
A szüleim nem akarnak(nem is várom el tőlük!) Kar.1.napján utazni és hulla fáradtan beesni hozzánk,mert 550km-re laknak és kocsival is jó esetben 8-9óra az út,na meg arról nem is beszélek,hogy ilyen időben...
Amióta a férjemmel vagyok(5éve),2x karácsonyoztunk a szüleimnél.A mi családunkban az a szokás,hogy a tesók+férjek+gyerekek mindenki anyuéknál van szenteste,együtt templomba megyünk,utána ajándékozás és vacsorázunk-mindez nagy kacagasok közepette.Annyira meghitt ez az alkalom...Utána mindenki hazamegy a saját rezidenciájában,csak mi alszunk anyuéknál mert ugye 550km hogy utazzunk haza...1. ill.másnapján hol egyik tesónál hol a masiknál van együtt a család.
A férjeméknél csak apu,anyu és gyerek volt mindig szenteste,a többi napokon ők mentek más rokonokhoz ill. ők fogadtak másokat.
Azt hiszem anyosóm sajnálja a férjemet,hogy "tömegnyomor" lesz szenteste.Sajnálom,de nem tehetek róla,hogy csak ekkora a lakás...Néha a hugómék is eljönnek évente 1-2x,de nem csinálnak ekkora nagy ügyet ebből(bár akkor is van orrhúzás).
Amikor ne anyuéknál karácsonyozunk,úgy van,hogy anyósomnál van az ebéd 24.-én és szenteste mindenki otthon van.Ill. anyóst meglátogatjuk 1. ill másnapján.Ekkor a szüleimhez nem megyünk(auto hiányában).Anyósom soha nem jön át hozzánk,mindig mi megyünk,aztán kajáról meg nem is beszélek,soha nem fogadja el...:-(Pedig szeretettel és jó szívvel főzök(-szerintem nem túl rosszul),de nem jön át velünk ebédelni v. vacsorázni.
10:36-osnak üzenem,hogy zsúfoltság miatt húzzák az orrukat,de nem hinném,hogy átmenne anyukájához pihenni...
Mindig mindent békében megbeszélünk,de ebben a témában nem tudunk közös nevezőre jutni.Kedves vagy,hogy ilyen ötletet írsz,hogy "csomagoljak össze és ha meggondolta magát szeretettel várom":-) nem is lenne rossz ötlet,de ezen tuti be fog pöccenni...
Foggalmam sincs milyen lesz majd a hangulat,de addig mindenképp beszélni fogok a férjemmel...
Bélés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Az erdélyi kis ismerősömék úgy kerestek házat - pedig nem sok pénzük volt - győrben, hoyg legyen egy szoba, ahol a vendégek fognak aludni, mert gyakran jönnek rokonok.(szülők, testvérek és más)
Inkább a két kisgyerek egyelőre egy szobát kapott. Ezt nem azért írom, hogy vegyél házat, hanem hogy ez másnak is fontos szempont. A férjed nem gondolt bele, hogy a szüleid neked a szüleid. Csak úgy gondolt rájuk, mint valami távoli rokonokra. Érzékeltesd neki, pl. képzelje magát a helyedbe, segíthetsz is ezt képszerűvé tenni - sok férfi nehezen éli bele magát más helyébe...mennyire távol vagy MIATTA a szüleidtől, mennyire kevés ez a két nap...
Senki nem hívna még távolabbi hozzátartozókat sem ilyen messziről másképp , mint szállóvendégnek. szobát bérelni hülyeség lenne - nem azért jönnek, hogy külön legyetek.
Mindjárt meg is pendítheted a férjednek, hogy nyáron vele együtt lementek két hétre - számold ki neki, ő hány órát tölt otthon, s így is le leszel maradva! =(nem mentek igazából, csak a sokk miatt mondod, hogy jobban átérezze a helyzeted)
Mégis, hogy képzelik akkor a kapcsolattartást?? Vagy ne találkozz többet a szüleiddel. Azt is megemlítheted, hoyg talán oda kellnreköltöznötök. Mert nehezen bírod itt, honvágyad van, s ott ő is szeretne.
Hát nálatok is pont az lezs amit hajtanak: A szűk család lesz együtt: te a férjeddel és a szüleiddel.
Amúgy ilyen távolságnál nem ahgyományt kell nézni, hanem hogy hogy lesz a legjobb a vendégeiteknek.
Miért, amúgy a férjeddel átmennétek az ő szüleihez? Akkor ugyan ott vagyunk!+
Nme szép tőlük, hogy kifejezik ezt neked. Én naygon megbántódnék!
Mintha a te szüleid nem érnének annyit, mint az övéi!
550 km távolságnál ez nem szempont, hoyg mi kettecskén akarunk gyertyát gyújtani. És nem szerelmespár vagytok, hanem, házaspár már.
Romantikáztatok eleget. A szüleid bőven beleférnek " szűk cslád" kategóriába! Én elhívnám a tesómékat is, juszt!
De a másodunakatestvéredtől se várhatnák, hoyg a karácsonyt az autóban az utakon töltse!
Én orrba vágnám a férjecskémet, ha ennyi empátia nem szorult bele! Hátha megvilágososdik :)
Köszi nektek is a választ!
16:06-nak:nagyon gondolkodunk és nézegetünk itt-ott lakás iránt,mert pont emiatt szeretnénk legalább egy egy szobával nagyobbat,de sajnos olyan drágák és nincs elég pénzünk...hitelbe meg nem merünk belevágni.
15:09-nek:hát meg is bántodtam és nagyon rosszul esik,hogy így állnak a dolgokhoz.Apósom már nem él,de sokszor úgy érzem,hogy az én szüleim nem érnek annyit mint a férjem anyukája.
15:14-nek:aranyos vagy és én is elhivnám a tesóimat,de akkor végképp nem lenne hova lefektetni őket-hacsak a földre ágyazok:-S Külön szobát bérelni meg nem túl jó megoldás,hisz nem azért jönnek,hogy külön legyünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!