Örökbefogadható kutya akinek állják a költségeit élete végéig. Mi ebben a buktató?
Láttam egy ilyen hirdetést facebookon. 8 éves nagytestű, gazdái meghaltak. 😞 Ivartalanított, chipes, oltásokkal rendelkezik és örökbefogadható úgy, hogy a kiadója ígérete szerint élete végéig állják költségeit. És el is szállítanák a befogadó helyre. Ez amolyan túl szép hogy igaz legyen nem? Ilyen feltételekkel maximum ideiglenes befogadásra szoktak kiadni kutyát, de még arra is ritkán. Plusz elnézve, hogy micsoda megfelelőségi úton kell végigmennie aki örökbe szeretni fogadni egy háziállatot, ez a felajánlás nem sejtet valami kellemetlent? Gondolom arra biztos számítanak hogy mivel ennyi idős, nem lehet már sok neki hátra itt a földön, de betegséget, egyéb viselkedési problémát nem tüntettek fel.
Van valakinek tapasztalata ilyennel?
Nekünk van 2 macskánk (nem akartunk, idecuccoltak, egyik fáradtan, koszosan, elárvultan, megsajnáltuk, befogadtuk. A másik, a szomszéd gyereké volt, de nem etették tovább, amikor testvére született a gyereknek... 3 napos csodamacska...🤬🤬🤬 Őt is megsajnáltuk, befogadtuk.) de az én szívem sokkal inkább húz a kutyák felé. Mivel egyikünk tartós betegség miatt dolgozni nem tud, ezért az a bevételhiány érezhető... 2 macskát még ellátjuk, ha kell, orvossal is, de nem férne bele még egy éhes száj, főleg egy nagytestű kutya. Viszont ha az anyagi helyzet kiesik... Hely van, idő van rá, szeretetet kapna bőven.
De mint mondtam, túl szépnek tűnik hogy igaz legyen. Ilyenkor mire lehet számítani? Viselkedéshibás, rejtett betegség stb.? A cicák miatt is fontos.
Minden vélemény és tapasztalat érdekel kulturált hangnemben. Köszönöm!
Van egy kutya, akinek az ellátását én fizetem 4 éve...
Nem akartam, hogy utcára vagy menhelyre kerüljön vagy elaltassák.
Ugyan ezzel a kondícióval,szerződessel fogadtam orokbe.
Benne a szerzodesben hogy ha a kutya kart okoz kifizetik.
Mondtam rendben de nahh..majd en rendezem magamnak ha kart tenne ,de nem tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!