Sos kérdés szeretnék egy kisebb értékű (800-ezres) autót venni de ingatlanos cégbe van ijenkor valóban a törzskönyvet nem kell hogy odaadják? Ugyan úgy adásvételit írunk mintha magánszemély lenne? Lehet bármi buktató amire figyelni kell?
Figyelt kérdés
okt. 6. 12:21
1/7 anonim válasza:
Nincs ilyen, hogy nem adják oda a törzskönyvet, hiszen anélkül át se tudnád íratni. Én motort vettem, hogy a tulajdonos cége nevén volt, és adta a törzskönyvet, és persze a forgalmit is. Amire figyelj, hogy kérdezd le a JSZP-n, hogy a NAV nem-e tett rá eladási tiltást, mert akkor az okmányirodában nem fogják a nevedre írni. Más buktatót nem tudok. Adásvételit ugyanúgy írtok, csak ugye az eladó részben a cég fog szerepelni.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, azt mondja a törzskönyv a okmányirodadaba van passivalva
okt. 6. 13:09
3/7 A kérdező kommentje:
Lekérdeztem jszp-n egyébként rendben van valami cegkivonat vagy cégjegyzék is kell? Mintha azt olvastam volna
okt. 6. 13:10
4/7 A kérdező kommentje:
Vagy valami cím példány vagy mi
okt. 6. 13:10
5/7 anonim válasza:
Semmi ilyen nem kellett nekem az átíráshoz. Minden úgy ment mintha magánszemélytől vettem volna.
Viszont felmerül a kérdés, hogy hogyan írjátok meg az adásvételit, ha nincs ott a törzskönyv, aminek száma kell a papírra. Szóval az illetékes jó lesz a kikéri onnan, meg azért nem árt megbizonyosodni, hogy tényleg az övéké, és ezt csak a törzskönyv birtokában lehet.
6/7 retektorta válasza:
A kérdésre nem tudok válaszolni, de ha valami nem tetszik, gyanús a legkisebb mértékben is, akkor hagyd ott.
7/7 A kérdező kommentje:
Igazgatók van, köszönöm szépen tovább nézelődöm
okt. 6. 22:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!