Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gépjármű honosítása magánszemé...

Gépjármű honosítása magánszemélyként mennyire macerás?

Figyelt kérdés
Mindenki lebeszél róla, hogy csak nepperrel intézhető normálisan, mert annyi macera van vele. Mennyibe kerül általában a nepper ügyintézési díja?

szept. 27. 19:51
 1/10 anonim ***** válasza:
64%

Macerás. Én a saját kocsimat hoztam haza Németországból mikor hazaköltöztem, így az én esetem még egyszerűbb volt, mert a nevemen volt az autó, érvényes külföldi okmányokkal és műszakival. A német törzskönyv és forgalmi nálam volt, az adásvételi csak németül volt, de az utóbbi nem kellett végül.

Nekem a legnagyobb gondom az Közlekedési Hatóságnál volt, ahol első lépésként le kell műszakiztatni az autót. Kb. 3 hónappal a jelentkezés utánra kaptam csak időpontot. (Szerencsére nem adtam le a német rendszámot a hazajövetel előtt, és nem igényeltem ideigleneset helyette. Hálás vagyok a német okmányirodai ügyintézőnek aki lebeszélt az ideiglenes rendszámról, mert annak az érvényességéből kifutottam volna. Így legalább tudtam mozgatni az autót.) A jelentkezéskor be kellett küldeni az NKH-nak az okmányok másolatait. Ezek alapján csak egy műszaki szemle lett volna mert volt érvényes műszaki a kocsin. Persze a műszaki szemle alkalmával a helyszínen kitalálták, hogy az úgy mégsem lesz jó, legyen inkább teljes műszaki vizsga jóval drágábban. Az NKH után kellett még eretetvizsga, magyar biztosítás, NAV- vagyonszerzési illeték befizetés, okmányirodai (Kormányablak) ügyintézés. Ez utóbbiak már gördülékenyebben mentek.

Szerintem a legnagyobb nehézség az autó mozgatása. Mert a Közlekedési Hatósághoz és az eredetvizsgálatra oda kell vinni valahogy, meg ha szükséges akkor még szervizbe is. Már pedig lábon csak érvényes műszakival, biztosítással és rendszámmal mozgathatod. A rövid ideig érvényes külföldi exportrendszámokkal meg könnyű kifutni az időből, mert az NKH-nál nagyon lassan haladnak a dolgok.

szept. 27. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
Én kivittem Németországba az autómat. Ott lazán 1 nap alatt el lehet intézni a honosítát. Vizsga, biztosítás, rendszám, Zulassungstelle,.. Amikor visszajöttem a tököm tele volt vele. Eredetvizsga helyről elhajtottak, hogy csak spéci helyen lehet. Műszaki vizsgát sem lehet rá bárhol. Neten kell időpontot foglalni. Nekem nem sikerült. Xar volt az oldaluk vagy annyira teli voltak. Megbíztam egy céget akik 100k-ért elintézték. + Az egyéb költségek. Az adóhivatalnál is van ügyintézés. Egy őrület.
szept. 28. 00:05
 3/10 anonim ***** válasza:
62%

2 folyt.

A bürokrácia hungarikum.

Német banba bemész, hogy kellene 5k euró a számládról. Aláíratnak veled egy 10x10 es cetlit hogy átvetted. 1 percen belül zsebedben a pénz. Magyar bankban 2misi. A4 2 példányban kitölt. Holnapután jöhetszérte. Holnaptán a4 2 példány aláírva az ügyintézőnél. Szólítanak a pénztárba, Ismét a4 2 példányban és már viheted is.

szept. 28. 00:15
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Én magam intéztem. Bevittem a vizsgaallomasra (autoklub) összes kinti papirt amit kaptam, 2 nyelvu adasvetelivel, coc papir, stb, autot trellerel, az enyem ervenyes muszaki volt igy csak honositas kellett, delutanra kesz volt. Navnál regadot kifizettem, okmanyirodaba a magyar papirokat megkaptam majd a rendszammal forgalmival vissza a vizsgaallomasra ratettem es hoztam el.
szept. 28. 11:09
 5/10 A kérdező kommentje:
mennyibe volt így neked?
szept. 28. 11:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm hónapokkal ezelőtt hozott egy Fordot külföldről (MK.I.)

Ez még alapból nem lenne problémás, csakhogy van pár apróság, ami kissé megnehezíti az üzembehelyezést.

Egyik, hogy veterán az autó, másik, hogy éveket állt egy sufniban és lejártak az okmányok.

Most jön a legszebb:

Odakinn csöves versenyautónak volt vizsgáztatva.

(azt már csak halkan mondom hogy törött is volt szegény azaz lábon nem mozgott)

Ezek így együtt, itthon már kimerítik a "mission impossible" fogalmát.

A rengeteg kérvény, igazolás, dokumentáció és fotó leadása ellenére nyögvenyelősen halad az ügyintézés, közel 4 hónapja tologatják a papírokat az NKH illetékesei.

Közben a srácok dolgoznak, az autó nemsokára elkészül, de a papírmunkának egyelőre nem látni a végét. 😵

szept. 28. 12:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy Németországban veszel egy autót. Az okmányok rendben vannak, van forgalmi, érvényes műszaki, törzskönyv, kétnyelvű adásvételi. Kifizeted, az autó a tiéd, viszont rendszám nem jár hozzá, azt az előző tulaj leveszi. Mozgatni csak trélerrel vagy exportrendszámmal tudod.

Ha van trélered akkor elvileg sima ügy, hazahozod és majd viszed mindig ahova kell, tart ameddig tart az ügyintézés.

Viszont ha haza akarsz vele vezetni, akkor exportrendszámot kell igényelned Németországban. Fizetned kell az ottani okmányirodai ügyintézést, a rendszám legyártását, és a rendszám érvényességi idejére a biztosítást is. Ameddig érvényes a rendszámod, a biztosításod és a műszakid, addig szabadon közlekedhetsz az autóval itthon is. Ez egy 30 napig érvényes rendszám esetén nem is lenne olyan hatalmas összeg. Viszont ha kifutsz a rendszámod és a biztosításod vagy a műszakid érvényességéből akkor meg vagy lőve. Onnantól kereshetsz valakit aki tudja mozgatni az autódat akár trélerrel, akár próbarendszámmal jó pénzért.

Mindez persze csak arra az esetre igaz, ha a dokumentumokkal minden rendben van.

szept. 28. 22:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha jol remlik nevre irva 210 korul volt. 2018, 2.0tdi passat.
szept. 29. 01:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, pont ilyen árat kaptam most. P rendszámmal mozgatja majd az ember.
szept. 29. 10:54
 10/10 A kérdező kommentje:
autoklubbos volt a tiéd is akkor? Hány nap volt elintézni?
szept. 29. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!