Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek ezek után?

Milyen kutyát vegyek ezek után?

Figyelt kérdés

2015ben vettem egy németjuhászt ami tegnap elpusztult daganatos lett a kutya.Amikor vettem még én is fiatal voltam portaőrzésre vettem. Nem gondoltam később sok baj lesz vele szét túrja a kertet

,megvadul a vihardörgéstől tűzíjátékban ránktöri az ajtót stb.Egész decemberben támadja a tűzíjáték hang miatt a bejárati ajtót. Elkeríteni nem tudunk. Én már nem tudnék egy másik németjuhászt nevelni mert sok baj van vele nagy felelősség. Meg már kissebb a motivációm iránta mamám is megmondta minek vettem ilyet ha gondolta volna ilyen soha.Érdemesebb kis kutyát vennem igaz?

nov. 22. 18:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Tacskó.
nov. 22. 18:27
 2/14 anonim ***** válasza:
43%

Bármilyent veszel, mind félni fog a dörgéstől, ez neki olyasmi mint pl látnál felrobbanni egy bombát.

A németjuhász különlegesen okos volt... (sajnálom), hogy tudta, a házon belül a gazda mellett jobban elviseli.

nov. 22. 18:35
 3/14 anonim ***** válasza:
25%

A kicsi kutyák is tudnak bolondak lenni, sőt!

Örökbefogadáson gondolkodtál már? Lehet a menhelyen pont találnál egy nyugis egyszerű kutymorgót.

nov. 22. 18:36
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

Csak kinti tartásra a kistestűek alkalmatlanok. Tömegükhöz képest nagyobb a testfelületük, mint nagyobb testű társaiké, könnyebben veszítenek hőt és a legtöbb fajta bundája sem szigetel megfelelően télen, mivel alapvetően nem házőrzésre tenyésztették ki a kis fajtákat, hanem vadászkutyáknak és ölebeknek.

A másik kérdés, hogy mennyit tudsz vele foglalkozni. Például egy border collie kifejezetten sok mentális fárasztást igényel, ha napi egyszer viszed el sétálni és kifullad a foglalkozás, akkor teljesen alkalmatlan. Ezen kívül bemehetne-e a kutya a lakásba? Mert van olyan fajta, amelyik jobban igényli az ember közelségét, például egy golden retriever, vagy egy labrador kifejezett a lelkére veszi, ha elzárod magadtól (csak kintiként tartod), annyira embercentrikus fajták. Természetesen ők házőrzésre is alkalmatlanok, mert megfelelési kényszerük is van.

A fajta eldöntéséhez nem csak annyit kell tudni, hogy a német juhász számodra nem alkalmas. Többek között hol tartanád (kint vagy bent?), mi lenne a célja, mennyit tudsz vele foglalkozni, mennyit tudsz vele sétálni (a séta az ingerek miatt is fontos, az udvart a kutya 2-3 nap alatt felfedezi, utána már nem érdekes neki), mi az elképzelésed a viselkedésével kapcsolatban (tudom, ne kelljen nevelni és gondolatolvasással teljesítse a kívánságaid)?

Természetesen a lista nem teljes és a további kérdések jogát fenntartom.

nov. 22. 18:48
 5/14 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem a mérete meg a félőssége nem nagyon függ össze. Az elsőnek írom hogy a tacskó nem házörző tipus, és nem is kinti tartásra való. Kérdező gondolkodtál már örökbe fogadáson?

Nekünk pulink volt és könnyen kezelhető volt és fantasztikusan őrizte a házat, de félt a tüzijátéktól és nem kezdőknek való fajta. Ne fajta szerint válassz kutyát hanem személyiség szerint. A fajta csak annyiban lényeges a te esetedben hogy mennyire alkalmas arra a tartási formára amiben tartani akarod. A németjuhász egy fantasztikusan okos fajta, de határozott gazdit igényel, és szinte minden kutya fél a tüzijátéktól. A mi labradorunk abszolút nem, az egészet végig alussza ő egy hatalmas kivétel, de mondjuk nem is házőrzésre való (elég butus jószág, de nagyon szeretetre méltó)

nov. 22. 19:03
 6/14 anonim ***** válasza:
80%

Én már nem tudnék egy másik németjuhászt nevelni mert sok baj van vele nagy felelősség.

Hát ezt a szerencsétlent se tudtad, különben nem csinált volna ilyeneket.

nov. 22. 19:06
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
Nevelés hijján a kistestűekkel is sok a baj.
nov. 22. 19:15
 8/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem muszáj kutyát tartanod amúgy. Főleg nem ilyen hamar a másik után. Nem is gyászolod meg akkor valószínűleg nem nőtt nagyon a szívemhez, szerintem várj legalább 1hónapot úgy hogyha nincs kutyád lehet rájössz hogy nem is való amúgy neked
nov. 22. 19:34
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Semmilyen kutyát ne vegyél. Mindegyik rohadt nagy felelősség és mindegyikkel ugyan akkora gond van, ha szarul tartod és nem foglalkozol vele rendesen, ahogy a németjuhászoddal. De jó hír, hogy a kutyatartás nem kötelező. Neked nem megy, hát ne akarj próbálkozni ezzel többet.
nov. 22. 20:41
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

Nem sikerul feldolgoznom hogy a durrogaskor ,20 percre miert nem jöhetett be a kutya aki melletted akart lenni amikor félt....ez ku.va gáz....

9# mindent elmondott..így részemről ennyi...meg felbasztad az agyamat így estére

Szamodra tartható allatok: cecelégy,bolha,lapostetű,kaszáspók,ágyi poloska,szúnyog.

Ezek nem egygazdásak.

nov. 22. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!