Milyen kutyát vegyek ezek után?
2015ben vettem egy németjuhászt ami tegnap elpusztult daganatos lett a kutya.Amikor vettem még én is fiatal voltam portaőrzésre vettem. Nem gondoltam később sok baj lesz vele szét túrja a kertet
,megvadul a vihardörgéstől tűzíjátékban ránktöri az ajtót stb.Egész decemberben támadja a tűzíjáték hang miatt a bejárati ajtót. Elkeríteni nem tudunk. Én már nem tudnék egy másik németjuhászt nevelni mert sok baj van vele nagy felelősség. Meg már kissebb a motivációm iránta mamám is megmondta minek vettem ilyet ha gondolta volna ilyen soha.Érdemesebb kis kutyát vennem igaz?
Bármilyent veszel, mind félni fog a dörgéstől, ez neki olyasmi mint pl látnál felrobbanni egy bombát.
A németjuhász különlegesen okos volt... (sajnálom), hogy tudta, a házon belül a gazda mellett jobban elviseli.
A kicsi kutyák is tudnak bolondak lenni, sőt!
Örökbefogadáson gondolkodtál már? Lehet a menhelyen pont találnál egy nyugis egyszerű kutymorgót.
Csak kinti tartásra a kistestűek alkalmatlanok. Tömegükhöz képest nagyobb a testfelületük, mint nagyobb testű társaiké, könnyebben veszítenek hőt és a legtöbb fajta bundája sem szigetel megfelelően télen, mivel alapvetően nem házőrzésre tenyésztették ki a kis fajtákat, hanem vadászkutyáknak és ölebeknek.
A másik kérdés, hogy mennyit tudsz vele foglalkozni. Például egy border collie kifejezetten sok mentális fárasztást igényel, ha napi egyszer viszed el sétálni és kifullad a foglalkozás, akkor teljesen alkalmatlan. Ezen kívül bemehetne-e a kutya a lakásba? Mert van olyan fajta, amelyik jobban igényli az ember közelségét, például egy golden retriever, vagy egy labrador kifejezett a lelkére veszi, ha elzárod magadtól (csak kintiként tartod), annyira embercentrikus fajták. Természetesen ők házőrzésre is alkalmatlanok, mert megfelelési kényszerük is van.
A fajta eldöntéséhez nem csak annyit kell tudni, hogy a német juhász számodra nem alkalmas. Többek között hol tartanád (kint vagy bent?), mi lenne a célja, mennyit tudsz vele foglalkozni, mennyit tudsz vele sétálni (a séta az ingerek miatt is fontos, az udvart a kutya 2-3 nap alatt felfedezi, utána már nem érdekes neki), mi az elképzelésed a viselkedésével kapcsolatban (tudom, ne kelljen nevelni és gondolatolvasással teljesítse a kívánságaid)?
Természetesen a lista nem teljes és a további kérdések jogát fenntartom.
Szerintem a mérete meg a félőssége nem nagyon függ össze. Az elsőnek írom hogy a tacskó nem házörző tipus, és nem is kinti tartásra való. Kérdező gondolkodtál már örökbe fogadáson?
Nekünk pulink volt és könnyen kezelhető volt és fantasztikusan őrizte a házat, de félt a tüzijátéktól és nem kezdőknek való fajta. Ne fajta szerint válassz kutyát hanem személyiség szerint. A fajta csak annyiban lényeges a te esetedben hogy mennyire alkalmas arra a tartási formára amiben tartani akarod. A németjuhász egy fantasztikusan okos fajta, de határozott gazdit igényel, és szinte minden kutya fél a tüzijátéktól. A mi labradorunk abszolút nem, az egészet végig alussza ő egy hatalmas kivétel, de mondjuk nem is házőrzésre való (elég butus jószág, de nagyon szeretetre méltó)
Én már nem tudnék egy másik németjuhászt nevelni mert sok baj van vele nagy felelősség.
Hát ezt a szerencsétlent se tudtad, különben nem csinált volna ilyeneket.
Nem sikerul feldolgoznom hogy a durrogaskor ,20 percre miert nem jöhetett be a kutya aki melletted akart lenni amikor félt....ez ku.va gáz....
9# mindent elmondott..így részemről ennyi...meg felbasztad az agyamat így estére
Szamodra tartható allatok: cecelégy,bolha,lapostetű,kaszáspók,ágyi poloska,szúnyog.
Ezek nem egygazdásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!