Vegyek így a gyerekemnek egy olasz vízi kutyát ?
A gyereknek sosem vállalunk állatot. Ha te szeretnél, akkor nyugodtan, de a gyerek alapvetően azon kívül hogy foglalkozik vele nem igazán tud felelősséget vállalni, ezen kívül fizetni kell a felszerelést, a kaját, az állatorvost, esetleges gyógyszereket, nevelni a kutyát, stb., és ezek a legalapvetőbb dolgok. Az oké, hogy minden nap elviszi sétálni a gyerek, meg agility-zik, de valakinek az anyagiakat vállalni kell, teljes felelősséggel tartozni a kutyáért.
Nem tudom milyen idős a gyereked, de nekem nagyjából úgy nézett ki a középiskola, hogy reggel 7-kor elmentem otthonról, hogy beérjek 8-ra, volt 7-8 tanórám, akkor várni kellett a buszra, olyan 16 óra volt mire leghamarabb hazaértem, de ha valami tolódott, mondjuk heti kétszer volt még edzésem, akkor volt hogy 17-18 óra is volt mire hazaértem és utána még tanulnom is kellett, meg valamikor aludjak is.
Nagyon sok ismerősömnél volt már így, hogy gyerek akart állatot, megkapta, pár hónap után lesz*rta, és mivel a szülők nem olyan nagy állatszeretők így az állat is le lett szarva, csak tengődik, nem nagyon van foglalkozva vele.
Sőt az én családomnál is így volt, 8 éve öcsém kapott egy kutyát, pár hónap múlva telibe sz*rta, nem lett foglalkozva vele, szüleim se foglalkoztak vele, így én megsajnáltam, úgy hogy utáltam a kutyákat azelőtt, ki nem állhattam őket, azóta gondozom rendesen, költöttem rá egy hallom pénzt meg mindent, az én kutyám lett végül, és nem is bántam meg.
Azért írom ezt le, hogy ne hogy úgy járjon a kutyus mint az első példámban, remélem tényleg te is akarod a kutyát nem csak a gyerek.
Az előző válaszokkal maximálisan egyetértve, annyival egészíteném ki hogy szerintem abból, hogy a gyerek nem csak úgy simán egy kutyát akar, hanem egy konkrét fajtát, már önmagában lehet arra következtetni, hogy a kutyatartás mely része érdekli.
"Anyu, szeretnék egy telefont." vs "Anyu, szeretnék egy iPhone-t."
Remélem érthető a különbség, és hogy mire akarok kilyukadni:)
(És nem, senki ne sértődjön meg, ezzel nem azt mondtam hogy a lagotto a kutyák iPhone-ja:D)
Ismered a gyerekedet, te is szeretnél kutyát én nem látom akadályát.
kozmetikai költségeket még vegyétek számításba,kölyök kortól hozz kell szoktatni az ápoláshoz és 4 hónaposan leghamarabb kozmetikába vinni szoktatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!