Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vegyek így a gyerekemnek egy...

Vegyek így a gyerekemnek egy olasz vízi kutyát ?

Figyelt kérdés
Most nyárra szeretne egy lagottot. Reggelente setaltatna es mentálisan fárasztana. Amíg a suliba van addig kint lenne a kertbe (lenne sok játéka, lickimatje, lenne asasra lehetősége stb..) ahog haza érne elvinné agilityzni es este egy 30p setara. Ahogy ismerem o ezeket tenyleg megcsinalna. Szerintetek így jo lenne?

2024. ápr. 29. 18:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen mindenkinek! #9-es igen ertem a különbséget is igazad is van:) A lagottok mondjuk ritka fajták szoval utánnuk fogok nezni de ha sportra szerintem jók lehetnek! Es nekem is megtetszett a fajta:)
2024. ápr. 29. 21:45
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

10 évesen kaptam az első kutyámat és nagyon beszippantott a kutyás világ. A kutya igényeit kifogástalanul kielégítettem, az anyagi rész, a takarítás és a fuvarozás viszont a szüleimre hárult.

Ha tényleg te vagy a szülő (előfordul h más nevében írnak), nekem úgy tűnik, hogy te is szeretnéd a kutyát - még azt is tudod h mi az a lickimat-, szerintem vágjatok bele :)

2024. ápr. 29. 22:34
 13/17 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen:))
2024. ápr. 30. 06:53
 14/17 anonim ***** válasza:
29%

"Ő nem olyan mint a többiek". 99%-ban három-négyhónapon át lesz érdekes a gyereknek a kutya, aztán beleun, nincs ideje, tanulni kell, a barátokkal csavarogna és sorolhatnám.

Ha TE akarsz kutyát és lesz időd foglalkozni vele, akkor legyen kutya. Ha nem, akkor ne.

Plusz: egy kutya 12-18 év felelősség, a gyerek meg azt sem tudja, hogy egyetemre hová veszik fel, lehet 300 km-rel odébb tanul majd.

2024. ápr. 30. 07:19
 15/17 anonim ***** válasza:
86%
Csak nyárra szeretne kutyát...? Mert ezt írtad... Annak is olvass utána, hogy a lagotto passzol e hozzátok. A személyisége. Milyen betegségei vannak, igényei, stb. Nem csak a séta, meg az úszás a lényeg.
2024. ápr. 30. 09:21
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
12-es: "A kutya igényeit kifogástalanul kielégítettem." A nemi igenyeit is, ugye?
2024. ápr. 30. 10:31
 17/17 anonim válasza:

Nekem lagottom van. Kérlek KUTYÁT csak akkor vegyetek ha tényleg fel vagytok készülve arra, hogy egy kutyával foglalkozni kell és itt nem arra gondolok, hogy ülünk a kanapén és imádjuk! Hanem séta, agyi tréning, nevelés stb! Amióta az eszemet tudom én is kutya őrült voltam, de gyerekként biztosan nem lettem volna alkalmas egy kutyanevelésére és itt most arra gondolok, hogy tényleg megtanuljam azt, hogy kell megtanítani neki, hogy mit szeretnèk tőle!

Látom a kutyafuttatóban mikor fiatal lány kapott kutyát, járnak kutya suliba is vele de mikor a lánynál elszakad a cérna mert a kutya nem érti mit akar, akkor odavág neki, pedig sajnos nem a kutya hibája! Hanem egy gyerek még nem alkalmas erre, hogy tudja, hogy kell ezt! Persze biztos van kivétel!

Szóval ha te utána jártál, hogy hogyan kell pozitiv megerősítéssel kutyát nevelni! Akkor vágjatok csak bele!

Ha fel vagytok készülve arra, hogy az első egy év még kőkemény egy kölyök és fiatal kutyával! Ha fel vagytok készülve arra, hogy eleinte rágni fog és ha nincs kellően foglalkozva a szellemi és testi energiáival akkor még többet fog rágni! Ha fel vagytok készülve, hogy csupa sár lesz mindig ha lehetősége van rá!

Ha fel vagytok készülve, hogy az ürülékbe bele hempereg!

Amúgy tündéri, csodálatos fajta! (Legalábbis az enyém) nagyon alkalmazkodó és imádja a családját! Bújik egy tünemény! De ebben sok munka is van :)

szept. 27. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!