Mi a megoldás, ha a kutyám egészben nyeli le a száraztápot?
Mini fajta, és a kisszemű tápot egészben nyeli le.
Most nagyobb méretűt adok neki, ezt megrágja. Viszont nem tudom, hogy a fogait nem fogja-e károsítani hosszú távon, mert kicsit mintha nehezen roppantaná össze a szemeket.
Volt rá példa, hogy rövid időn belül visszajött neki az összes egészben megevett táp.
De nemrég voltunk orvosnál, mert hányt a kutyám, először csak sárgát, aztán a tápot is és utána a vizet is. Akkor még a kisszemű tápot ette. Nem is jött helyre míg nem kapott 2 injekciót, gyógyszert, és le nem váltottam a tápot nagyobb méretűre.
Nem tudom, hogy a hányás emiatt volt-e. De az orvos semmiképp sem javasolta, hogy maradjon a kisszemű és egészben egye meg.
A fogai miatt csak én aggódom, kérdeztem az orvost is, de igazából nem tudott mit mondani… “Melyik ujjam harapjam meg”, csak ezt.
Kistestu kutyam van, nagyobb szemu tapot kap direkt, mert azt legalabb megragja.
Nem vettem eszre, hogy ez gond lenne.
Nem habzsol, ő mindig fog pár szemet, elviszi méterekkel odébb és onnan szedegeti fel egyesével. A nagyszeművel is ezt csinálja, csak azt több darabba harapja és megrágja.
Kb. másfél éve ette a régi tápot, nagyon ritkán, pár havonta volt neki reggel sárga hányás, minden más tünet nélkül.
Most viszont nem múlt el és rosszabbodott, fizikailag is le volt gyengülve, fekvés közben folyton “morgott”.
Most még gyógytápot eszik az orvos javaslatára, a héten veszek Brit Care Sensitive szarvasost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!