Minimálisan megharapott egy idegen kutya, aggódnom kéne veszettség miatt?
Figyelt kérdés
Éppen vérzik egy kicsit, kb. 1 centi hosszú karcolt seb, úgyhogy semmi komoly. Nagyvárosban rátámadt a kutyámra, de volt gazdája, viszont az "incidens" után mindketten csak siettünk tovább, nem gondoltam, hogy felsértette a lábamat, amikor megpróbáltam lerugdosni a kutyámról.
Csak nyugtassatok meg, hogy ennyitől még nem lehet baj?
nov. 8. 10:35
2/32 anonim válasza:
Ha egy kutya veszett lenne, akkor de igen, ennyitől is lehet baj. Viszont tekintve a kutyák átoltottságát, ráadásul a nagyvárosban történt esetet, nem valószínű, hogy az a kutya veszett lehet.
3/32 anonim válasza:
Ilyen esetben érdemes legalább a gazda telefonszámát elkérni, most lenne lehetőséged az oltási könyvet kérni. 50%, hogy rendben volt a kutya.
4/32 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem tudom elkérni, itthon vettem észre, hogy egyáltalán van egy kis seb, egyikünk sem szólt a másikhoz. Zebrán történt és ellenkező irányba mentünk.
nov. 8. 11:13
5/32 anonim válasza:
Akkor irány az orvos mielőbb, mert rohadtul nem biztos, hogy minden oké. Ne csinálj ebből szerencsejátékot.
6/32 anonim válasza:
Nekem is csak kisebb harapás volt (2 hónapja), az orvos mégis azt mondta kérjem el az oltási könyvet, én tudtam hol lakik a gazdája (onnan szökött ki és rohant nekem a kutya), visszamentünk érte, így nem kaptam tetanuszt. Ha nem lett volna oltása a kutyának, vagy komolyabb a harapása, akkor kaptam volna tetanuszt, mert már ezer éve nem kaptam, és inkább biztosra ment volna a doki.
7/32 anonim válasza:
Ha nem egy tünetes veszett kutyáról volt szó akkor nullára aggóodnék. Valójában a kutyák 99,9999999 százaléka soha az életben nem találkozik olyan állattal akitől elkaphatná a veszettséget.
8/32 anonim válasza:
A többsége be van oltva, a veszettség elkapásához meg amúgy mélyebb seb kell. Ettől függetlenül én elmennék azért orvoshoz biztos ami biztos alapon.
9/32 anonim válasza:
Én elmennék az orvoshoz szuriért. Nagyon minimális az esélye a veszettségnek, DE ne ezen múljon.
10/32 anonim válasza:
Mindenképpen kérd az oltást. A veszettség 100%-ban halálos (tekintsünk el a kb 3-4 gyógyult esettől a történelem során). Az oltástól nem lesz semmi bajod, és legalább nyugodtan alszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!