Megbüntetnek, ha a kutya veszettség oltása kimaradt 3 évre (sajnos nem nálam volt a kutya)?
Figyelt kérdés
Szóval én rábíztam egy rokonomra a kutyámat, de végig az én nevemen volt 3 évig volt nála és ez alatt nem kapott oltást. Most visszakerült hozzám és konkrétan most láttam az oltásikönyvében...
Közben pár napja kaptam egy felhívást az önkormányzattól, hogy ellenőrizni fogják a kutyák oltásikönyvét.
Ha most elviszem oltásra akkor megbüntetnek az elmúlt 3 év miatt? Most konkrétan elvinni is félek...
febr. 19. 12:29
1/7 Kései Sirató válasza:
Szerintem nyugodtan vidd el mielőbb és mondd el az igazat, hogy nem nálad volt a kutya.
2/7 anonim válasza:
Mindenképp vidd el, és beszéld meg a dolgot az állatorvossal!
3/7 anonim válasza:
Nyugi, az állatorvosnál nem lesz baj. Max. a önkormányzat büntet, ha még az ellenőrzéskor is oltatlan a kutya. HA akkor már lesz érvényes oltása, nem büntetnek, akkor sem, ha pár oltás kimaradt.
4/7 anonim válasza:
Az állatorvos nem fog semmit szólni. Az önkormányzat is jó eséllyel nyugtázza majd, ha az ellenőrzés pillanatában oltott a kutya.
6/7 anonim válasza:
Nekem ugyan csak 1 év maradt ki, de senkit sem érdekelt - a doki (akihez csak oltatni vittem) kérdezte csak meg h miért maradt ki az előző év. Megmondtam, nyugtázta, semmi nem volt belőle.
7/7 anonim válasza:
3 év sok idő, büntetni nem fognak,elmondod,hogy nem nálad volt sajnos a kutya. Az orvos vagy elhiszi vagy nem. Beoltja,megmondja máskor ilyen ne forduljon elő és ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!