Kötelező jelenteni, ha a saját kutyusom véltelenül ráharapott a kezemre?
Egy kisméretű kutyusom van, egészséges, barátságos.
Sajnos, 2 hónappal elvagyunk maradva az oltásokkal.
Reggel, amikor próbáltam egy csontot kivenni a szájából, a szemfoga mélyen belement a kezembe.
Erősen vérzett, úgyhogy elmentem a kerületi kórházba megnézetni. Megtisztították és kaptam Tetanusz oltást...viszont Lyssa vírus jegyzőkönyvet kellett kitöltemem és azt írták az ambuláns lapra, hogy mutassam ezt be az oltási könyvvel a tisztiorvosi hivatalba...
Olyan borzalmasan írnak a lefolyásáról, hogy megfigyelés alá helyezik meg ilyenek...hát, könyörgöm...nem veszett a kutyusom, bárkivel előfordul, hogy a saját kutyusa véletlenül megharapja játék közben vagy bármi.
Ezt nem szeretném csinálni.
Az lenne a kérdésem, hogy történik valami, ha ezt elmulasztom?
Köszönöm!
Köteles vagy jelenteni, igen. De nem fogják megfigyelés alá helyezni. A hatósági állatorvos rápillant, ír egy jegyzőkönyvet, és megkér, hogy 2 hétig ne vidd utcára és ne érintkezzen másik kutyákkal.
2 hét múlva újra ránéz, beoltja is esetleg rögtön, újabb jegyzőkönyv és vége.
Tanulság. Oltást nem felejtünk el beadatni.
Ennek akkor van jelentősége ha kiszabadul utcára és valakit megharap aki ettől megbetegszik.
Egyébként senki nem fogja rád verni az ajtót ha nem jelented be.
Megfigyelés 14 nap és otthon. Ez akkor is protokoll, ha van oltás.
Ezt követően be kell adatni az oltást, ekkor már nem lehet még várni.
Annó én azt mondtam, hogy LEHET, hogy megharapott egy kutya a menhelyen, de ha ő volt, akkor van oltása. Mikor meg a doki mondta, hogy kéne a könyve is, akkor mondtam, hogy már eszembe jutott, elvágtam a kezem. :)
Nem problémázott, hanem beadta a tetanuszt és mondta h azért figyeljem a kutyát, hogy nincs-e baja, hátha mégis ő volt.
A gyakorlatban szerintem olyan erőforráshiány van, hogy senki se fog vele foglalkozni, ha nem viszed be a könyvet, de nyilván az a hivatalos, h be kell mutatnod.
Semmi értelme jelenteni!
A törvényt néha flexibilisen kell értelmezni. Nem autista módon. Egyszer amire jogod van, nem jelenti azt, hogy meg is kell tedd.
Ennyi életképtelen, buta ember!
Sajnos muszáj jelentened. Nekem egy cicával volt hasonló. Egy kismacskát mentettem egy falat párizsival és átharapta az ujjamat is. Felhívtak a tisztiorvosi hivatalból, el kellett vinnem a legközelebbi állatorvoshoz, aki megvizsgálta, és 2 hétig kellett vigyázni rá. De igazából nem keresett senki a vizsgálat után.
Szerintem, neked is csak annyi a dolgod, hogy elvidd holnap az állatorvoshoz, jegyzőkönyvezik, aztán kész.
Amúgy a veszettség elleni oltást sok helyen 2 évre adják. Szóval biztos vagyok benne, hogy nincs ilyen probléma a kutyusoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!