Mire készüljek fel ha lesz egy saját kutyusom?
16 éves lány vagyok még diák. Van egy kiskutya akiről a gazdái lemondanak és szeretnék neki segíteni, örökbefogadni. Az lenne a kérdésem hogy a kiskönyv, csipp stb mennyibe kerül? Illetve egy hónapban mennyi kiadással számíthatok? Mindent az ösztöndíjamból fizetnék neki és szeretném beosztani.
Előre is köszönöm a válaszokat
Az etetés egy dolog. Emellett havonta védekezni kell kullancsok, szívféreg stb ellen, ez egy kisebb-közepes testű kutyánál is alsó hangon havi 6-8000 ft. Az oltások 10e alatt nem lesznek meg darabonként. A felszerelések sem olcsóak. És legyen tartalékban minimum 200e ft, hogy ha baj van, tudd miből fizetni.
Chipnek kötelezően lennie kell a kutyában gazdaváltáskor, azt a jelenlegi tulaj intézze csak el a kötelező oltásokkal együtt.
Alap oltások, chip szerintem a végére 30-40.000 ft (ez több alkalom együtt ugye).
A kaja nagyban függ attól, hogy mekkora lesz a kutya, illetve a későbbiekben lesz-e valamilyen allergiája, ugyanis a specko tápok jóval drágábbak.
Külső -belső élősködők elleni védekezés havonta 5-8.000 ft az alkalmazott módtól (tabletta, spot on) és a kutya méretétől függően.
Valamint érdemes azt is belekalkulálni, hogy egy alapvizsgálat 10-15.000 ft, ez kb. az hogy bemész az állatorvoshoz és ő fizikális vizsgálatot végez. Ha valami baj van, akkor az esettől függően több mindenre van szükség a diagnózis felállításához, rendszerint ez 40-50.000 ft, erre jönnek a gyógyszereket és a további kezelés.
Az ivartalanítás szintén a felelős állattartás részét képezi, ez szintén a kutya méretétől és az országbeli helyzetetektől függően 30-80.000 ft is lehet.
Mennyi ösztöndíjat kapsz? (Egyáltalán hogyan? nem igen hallottam ilyesmiről)
Én úgy gondolom, hogy jelenleg anyagilag még nem állsz készen egy kiskutyára.
Komolytalanul kár nekiállni.
Ha nem is milliós,de tény, hogy előfordul nagyobb kiadás, amit előre nem tervez az gazda.
Olyankor szembesülni azzal, hogy ez neked nem fér bele egyszer sem, nem még többször, az minden szempontból problémás, de legfőképpen az állat miatt.
#5 nekem két fiatal kutyám van, idén 2x kellett dokihoz menni (egyszer véres hasmenés, egyszer allergiás reakció miatt), egyik 55 ezerbe volt, másik 20 ezer. Szüleim kutyájának az epéjével volt valami, hopp 100 ezer a műtét + gyógyszerek. Egy diáklány a havi pártízezer forintjából hogy fogja ezt kiperkálni?
Alapból egy kutya havi költségei a méretétől függően 20-60 ezer forint között mozognak, ez a minőségi táp, élősködők elleni tabletta és az éves oltás havi szintre leosztva. Emellett mindig vannak egyéb kiadások, pl. kell új póráz, hám, kakizacsi, autós hordozó, jutifalat, kutyakozmetikus, valami mindig van. Szerintem egy diáklánynak még ez is túl nagy költség, nemhogy az oltássorozat/esetleges állatorvosi költségek. Szép dolog tőle, de hacsak nem szállnak be a szülők is a költségekbe, nem fogja tudni finanszírozni.
Ez olyan mintha 16 évesen saját gyereket akarnál. Nem lehetetlen de ha valakinek nincs fix havi keresete akkor igen nyomorult sors vár rá.
Szóval ha a szüleid is szeretnék csak akkor ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!