Agresszív, megtámad a saját kutyánk?
8 éves
jugoszláv farkas ölő a kutyus fajtája.
Kicsinek nem volt vele semmi gond
Aztán ahogy elkezdett nőni
Egyre agresszívabb lett.
Először csak morgott, majd aztán harapott is.
Aztán odáig jutottunk hogy be sem lehetett tőle jönni az udvarra, még nekünk sem.
Még amikor nem volt ennyire súlyos nem is egy kutya iskolába vittük el.
De nem tudtak vele mit kezdeni
Állatorvos is megnézte
Nem veszett, nincs vele semmi baj.
Már 2 éve a kennelben van.
Ott nincs vele semmi baj
Bemehetek megetethetem
Kitakaríthatom
Játszhatok vele.
De ahogy kirakja a lábát a kennel kapuján
Vége mindennek..
Morog, támad.
Nagyon sajnálom szegényt már mindent megpróbáltam az évek alatt.
De belefáradtam
Nem lehet kiengedni.
Van még 2 kutyus az udvaron, őket is erőszeretettel széttépné.
Már a próbálkozást is feladtam.
Legutoljára mikor próbáltam szintén kiengedni, meg fegyelmezni alig tudtam vissza rakni.
Van valakinek valami ötlete?
Nekem már semmi nincs..
A válaszokat előre is köszönöm.
Szia! Ha az megoldható hogy kocsival szállítsátok, akkor ezt a kutyasulit nagyon ajánlom. Annyi hogy ők nem mennek házhoz.
Elég erős, célfeladatra való munkakutyát tartasz, ami tényleg farkasok és medvék ellen lett tenyésztve, hogy ne az embereket gangbangeljék. Olyan, mintha egy láda kézigránátot birtokolnál zsonglőrként, vagy egy mamutfenyőt nevelnél egy panelház erkélyén.
Három ilyet láttam. Egyik egy kennelbe zárva végezte. Egyikkel időnként verekedett a gazdája, amikor rátámadt a kutya. A harmadik rátámadt a gazdája idős anyjára, az intenzív osztályra juttatta. Majd egy évre rá belehalt a sérülésekbe.
Valami esély van rá, hogy tényleg olyan, mint egy meg nem értett kismacska egy oroszlán méretében. Csak törődni kell vele, megérteni, sétáltatni és játszani. Ha nagyon nem segít semmi, ivartalanítani. Lehet, csak a tesztoszteron viszi előre, mint egy bikát.
A legjobb lenne megválni tőle és vállalni, hogy semmilyen háziállatot nem tartatok utána. Sajnos jugoszláv fajtamentés tudtommal nincs az országban, de most akkor legalább ez egy jó büntető feladat lesz felkutatni, hogy ki veszi át.
#1 8 éves félrenevelt, iskolázatlan eben már nem tud segíteni alaptanfolyam. Ha nem tudnád, az a gazdát tanítja meg a kutyával való bánásról. Itt most magát a kutyát kell átnevelni sok év berögzült szokásairól. Ehhez speciális tudással bíró szakember kell.
Egy ennyire agresszív kutyát, hogy vizsgál meg alaposan egy állatorvos...? Vagy csak bekukkantott a kennelbe?
A kérdés költői volt kérdező, nem várok választ. Nem a veszettség az, ami miatt első körben aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!