A kutyámra a saját érzéseim vetülnek ki, amikor c. igánnyal találkozunk az utcán?
*Viszont 2-2 ÉVE
Amúgy 22 éves lány vagyok
Ez elég általános a kutyáknál. Alapvetően a romák teljesen eltérő testszaga miatt van, ázsiaiakra és feketékre is hasonlóan szoktak reagálni. Lehet valamilyen szinten a te érzéseid is kihatnak de pl az én kutyáim is ezt csinálták pedig nekem semmi gondom a romákkal.
De pl ez fordított is a cigány telepek kutyái ugyanígy reagálnak ránk (szoc munkás vagyok szóval sokszor voltam már telepen) és a Tokiói dog shown mikor voltunk akkor ott is nehezen viseltek minket a kutyák még az európai bírókat bizalmatlanul méregették.
Szerintem meg örülj neki, hogy a kutyád megvédene tölük, ha kéne.
Nem alaptalan senki félelme a cigányokkal szemben.. Nagyrészük hajlamos sokféle büntettre, bántalmazásra. Ha lenne kutyám (meghalt sajnos 1 éve) és megakarna támadni pár xigány, örömmel nézném ahogy tepi öket :)
Little Red és Kispalikee.
Nem azért, de a kérdező leírta, hogy cigányok molesztálták, ha nem jön arra egy kocsi még lehet meg is erőszakolják. Ti meg mit írtok? Little Red: "Nekem meg rendszeresen van velük atrocitásom.." Rendszeresen kapnak el az utcán és fogdosnak? Ez elég gáz, nem? Vagy ezzel mit akartál mondani? Nem értem...A kérdezőt lelkileg megviselte a dolog, és a kutyájára is kivetül az érzése, amikor összetalálkozik egy cigánnyal. Nem hinném, hogy a te eseted az övével összehasonlítható. Egy fiatal lányt este 2 férfi elkap az utcán, és fogdossák. A te eseted, vagyis jobban mondva eseteid nem tudom milyen mértékűek, de kétlem, hogy akkor is ilyen semmitmondó véleményed lenne, ha veled történne ilyen. A másik meg a kispaliee...Te gyűlölöd a cigókat. És? Ezzel sokat segítettél a kérdezőnek. Letiltod a kutyád? A kérdező is megtenné, ha nem rettegne ő maga is...Komolyan mondom, némelyikőtök olyan szinten önző...Leírjátok, hogy veletek mi van. A kérdés rohadtul nem erről szól, ahogy én olvasom.
Ennyit az Off-ról.
Kérdező. Az a legfontosabb, hogy te rendbe jöjj lelkileg, aztán ha már elég erős vagy, akkor meglátod, hogy a kutyád hogyan viselkedik. Ha már nagyobb önbizalmad lesz, azt a kutya is megérzi. Jelenleg, amikor összetalálkozol egy cigánnyal bestresszelsz, ideges leszel. A kutyád pedig érzi, hogy ha most baj lenne, te nem tudnád megvédeni őt, neki kell megvédenie téged. Ez alapból nem tesz jót a falkasorrendnek, de mint mondtam:előbb magadat tedd rendbe, aztán jöhet a kutya.
"Szerintem meg örülj neki, hogy a kutyád megvédene tölük, ha kéne."
Nem örülök, hiszen nekem kell a kutyát megvédenem, hiszen elvileg én vagyok a falkavezér....A kérdést meg nem azért írtam ki, hogy elmondjátok ki hogyan áll a cigányokhoz. Konkrétan semmit nem segítettetek, pár válaszolón kívül. De azért kösz.
Marcy Darcy! Te olvasni is tudsz vagy csak magyarázol bele a vakvilágba?
Kivetülnek az érzelmei? Kétlem. Ha én valakire annyira pipa vagyok h megütném, a kutya akkor is ül mellettem nyugisan. Ha utasítom, csak akkor moccan.
Semmi köze a kutya viselkedésének a kérdezőbel történtekhez. Sok kutya "gyárilag" elutasító az idegen szagú emberekkel szemben. Ez lehet tanult viselkedés vagy szocializációs probléma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!