Jövő héten megyek először segíteni egy menhelyen. Vannak saját kutyáim, de a menhely más. Tanácsok?
szerintem ezt inkább a telep vezetővel tisztázd.
a sok szeretetnek biztos nagyon fognak örülni a kutyusok!!!!
mindenesetre nagyon derék dolog, amit csinálsz!
Ha vannak saját kutyáid, akkor már bizonyos tapasztalataid vannak a kutyák reakcióját illetően. Ne úgy menj oda egy idegen kutyához, hogy egyből simogatod, próbálj semleges maradni, semmi szemkontaktus és várd meg azt, hogy ő közelítsen. A kezedet odatarthatod neki, hogy megszagolja. Ha barátkozni szerene, látni fogod a testtartásából és nyugodtan megsimogathatod. Hidd el, ha először mész a menhelyre, nem fognak olyan kutyához beosztani, ami estleg agresszív lenne.
Ha egy kennelben több kutya van, akkor ne vigyél jutalomfalatot, mert amiatt összeveszhetnek. Ha egy kutyus jut neked, akkor vihetsz. A menhelyi kutyák is pont annyira különbözőek, mint a gazdisok. Lesz olyan, aki egyből farokcsóválva követeli, hogy simogasd, de biztosan lesz olyan is, aki úgymond csak elfogadja, hogy ott vagy, de nem különösebben közeledik.
Taníthatod őket, persze, leszenk olyan kutyusok, akik nem ismerik a pórázt, vagy húznak, pörögnek rajta. Ha van rá lehetőség, akkor sétáltass. Nagy dolgok megtanítására nem lesz lehetőséged sajnos, de már az, hogy foglalkozik velük valaki pár órát nagyon sokat jelent.
Nem is tudom, miket írjak még. Kérdezz nyugodtan, én is önkénteskedem menhelyen már fél éve. Nagyon szeretem csinálni, szerintem neked is tetszeni fog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!