Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ihat maci kávét a kutya?

ItaIta kérdése:

Ihat maci kávét a kutya?

Figyelt kérdés
Ma megitta a kávém a kutyám, kb 1 dl. Nem lehet baja? Maci gyerekkávé volt
tegnap 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

Nem ismertem, utána néztem, koffeinmentes gabonakávé, szerintem nem lesz gond. A koffein okozza a problémát a kutyáknál kávé esetén, mert a hatása fokozottabb az emberénél, de ha nincs benne, akkor nem tud problémát okozni. Az összetevők alapján árpa, rozs, cikóriaaszalvány, cukorrépa, amik közül egyik sem mérgező a kutyára.

Azért ha lehet ne adj neki belőle, de 1 dl nem hiszem, hogy problémát okoz.

tegnap 23:13
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Pirított cikória van benne,koffeinmentes. Kis tej meg cukor, semmi baja nem lesz.

Remélem ,nem édesítő volt benne!

tegnap 23:14
 3/4 anonim ***** válasza:
77%
Cikóriát még kutyaeledelbe is szoktak rakni, szóval nem lesz tőle baja, hacsak nem xilittel édesítetted az italt, mert akkor baj van!
tegnap 23:18
 4/4 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

A második kommentelő fontos dolgot mondott, ugyanis a kutyáknak a xilit (nyírfacukor) halálos méreg. Tulajdonképpen az történik, hogy a szervezete cukorként ismeri fel, elkezdi a hasnyálmirigy pumpálni az inzulint, a cukor felhasználódik, a xilit szerkezete nem ugyanolyan, nem tud és addig pumpálja az inzulint a hasnyál a vérben lévő xilitre, amíg az állat szervei energiaforrás hiányában le nem állnak. A halálos adag kb. 1,5 g 10 ttkg-onként kutyánál.

Persze maga a kávé nem tartalmaz mérgező anyagot, ha sima cukorral volt édesítve, akkor a kutyának nem lesz baja, de ha esetleg nyírfacukorral édesítettél volna, vagy valaki ide téved azért érdemes tudni, hogy ez van.

tegnap 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!