Lagotto romagnolo vagy aussie?
Ismertem egy lagottot, barátságos, pörgős kis kutya volt. Érdekes "egybeesés" volt hogy ugye őket eredetileg szarvasgomba keresésére tenyésztették ki, a gazda illetve a családja pedig gombászott szakértő szinten:D Plusz előny hogy szinte semennyire nem hullik a szőre.
Az ausztrál juhász sportokra, agilityre. stb. lett kitalálva, nagyobb a feladat/mozgásigénye mint az átlag, beleértve a lagottot. Szerintem egyébként gyönyörűek, főleg a blue merle színváltozat. Egy kicsit önállóbb és lightosabb verziója a border collie-nak.
Láttam már nagyon korrekt, stabil, barátságos, gazdi rezdüléseit leső lagottokat, meg motiválatlan, agresszívokat is (de olyan szinten, hogy 5 m-es körzetébe kerül egy kutya és már morog, hörög rá, mindezt akár versenyen, ahova azért olyan kutyákat visznek, akikkel foglalkoznak). A hazai állomány elvileg elég gyér és hajlamosak mindenféle allergiára.
Az aussiek kedvesek, motiváltak, nem láttam még extrém problémásat belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!