Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agresszív a kutyám? Mit tehetek?

Agresszív a kutyám? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Van egy 10 hónapos foxi puli keverék kutyám.

Egy nénitől hoztuk el 5 hónapodan, sok tesvére volt, velük lakott.

A tesói közt ő volt a legnyugodtabb, nem ugatott minket.

Mikor hazahoztuk, volt egy viszonylag elég nagy elkerített helye, tetővel, de nem akart bentmaradni, első nap 5 percre tettük be, anyukám mikor kiment hozzá, a sarokban ült, bepisilt és remegett, így ezt nem is erőltettük többet.

Már az első nap estéjén volt egy elég nagy vita a családban, ő ezt végigaludta, de ezek után senkit sem engedett az anyukám és az én közelünkbe a családból sem, ugatott, morgott, aztán abbahagyta, és megbékélt mindenkivel.

Ezek után csak a kapunál ugatta az utcán elhaladókat, amit úgy gondoltunk tök normális.

6 hónapos volt, mikor először sétálni vihettük, akkorra hatottak az oltásai, első séta alkalmával viszont csak megijedt azoktól a kutyáktól akik ugattak rá a kerítések mögül.

Utána kezdődött viszont az, amivel a mai napig nem tudunk mit kezdeni.

Bármilyen kicsire is fogom a pórázt, ugat, ugrál a kerítések mellett ahol kutya van.

A macskákkal nincs baja, itthon is van egy cica, rá sem ugat vagy morog, csak játszanak egymással.

Viszont ha az utcán kutyát lát, teljesen elszáll az agya, rángat, ugrál, ugat ugyan úgy.

Arra tippelek, hogy nyáron egyszer majdnem megharapta a szomszéd kutyája (szabadon mászkált az utcában), ez lehetett neki esetleg egy rossz tapasztalat, és ezért csinálja.

Szocializálni itt nem lehet egyáltalán, egyedül a másik szomszédunk kutyájával játszanak kerítésen keresztül, de nincs hely sem rá, és ami kutya szabadon van, mind agresszív,azok közelébe nem merem vinni.

És ami még nagyobb baj, az az emberekkel való kapcsolata.

Sok barátomat ismeri, őket nem bántja, úgy tekint rájuk mint rám.

De a múltkor egy gyerek akit én ismerek, ő viszont nem, meg akarta simogatni.

Ez neki nem tetszett, de csak morgott, a gyerek viszont tök hirtelen mozdulattal odaugrott hozzám és ki akarta rántani a pórázt a kezemből.

A kutyám neki akart menni a gyereknek emiatt, alig bírtam visszafogni.

Ilyet soha nem csinált még, úgyhogy meg is lepődtem.

Valamelyik nap egy kisgyerek jött oda hozzánk az anyukájával, megkérdezték megsimogathatják-e, mondtam hogy előbb inkább hagyja hogy megszagolja a kezét.

Fogtam persze a kutyát, de a kisgyereknek is neki akart ugrani, az volt a szerencsém hogy a kisfiú nem ijedt meg, és az anyukája sem háborodott fel, bocsánatot is kértem.

Tegnap pedig mamám testvérééknek akart nekimenni, őket nagyon ritkán látja, és csak azután nyugodott le, miután mamám elkapta és rászólt.

Gondoltam rá hogy csak védeni próbál, eléggé kötődik hozzám, és ez nem is lenne baj, ezen a helyen nem árt ha véd, de jobb lenne ha valós veszélyhelyzetben csinálná csak ezt.

Nagyon szeretném orvosolni, mert ezt nem érzem így jónak.

Abban bízom hogy még lehet ezt formázni, mert még fiatal, ezért kértem segítséget.

Ne nézzetek le, légyszi, tényleg tanácstalan vagyok.

okt. 31. 18:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
51%

3as 8as le lehet higgadni a gyászba, pont erre van ez az oldal hogy tanácsokat kérjen az ember nem ezt a magas lórol való ugatást. Gondolom az ilyen megkeseredett élettelen "fotelszakértők" alig várjak hogy legyen egy olyan kérdés amibe bármi módon bele lehet kötni és habzó szájjal osztani az észt.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, ahogy már előttem is írták a kutyasuli tényleg segít. Illetve ha van olyan ismerősöd akinek van egy barátságos, nyugodtabb kutyája, lehet szervezni egy közös találkozót hadd ismerkedjen vele a tied.

A gyerekes esetek elkerülése érdekében pedig nem kell engedni hogy simizzék, ha engedély nélkül odanyúl és megkapja akkor így járt.

nov. 2. 17:04
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha egy gyerek odanyűl és a kutya megharapja, a tini kérdezőnek lesz baja, őt kell hovatalból feljelenteni, nem a kisgyerek "járt így". Ugyanis agresszív kutyát csak szájkosárban engedett sétáltatni.

Az meg nem kifogás, hogy kiskorú a kérdező, sőt, ez inkább nehatív tényező. Komolyan, f.sznak kell minden idióta gyereknek kutya, ha utána nem akarja normálisan tartani. A kutya neveletlen és agresszív, de persze a kutyaiskola az kényelmetlen lenne. Csak mert még 18 éves koráig nem büntethető olyan szigorúan a kérdező a fasz döntései miatt, azt hiszi mindent megtehet.

nov. 2. 23:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!