Mi baja lehet a kutyának?
Vettünk egy golden retrivert 7hetesen el lehetett hozni, utolsó lány kutya volt.
Nem tenyésztőtől vettük, nem azért írom ezt ki,hogy erről tartsatok előadást, ugyanúgy lehet szeretni ezt a kutyát is,mint azt!
Vittem állatorvoshoz, mert híg volt a széklete, megnézte,minden rendben van vele, probiotikum pasztát adott. Sötét a vizelete és látszik, hogy kedvtelen, egésznap aludna, oké hogy 7 hetesen nem kellene 10 kg-nak lennie, de annyira kis vézna..
2.7kg
Azt mondta a doki,hogy nem kell aggódni miatta, de mégis aggódom.
Azt kell még tudni, hogy tápváltás volt, mert itt nem lehet olyan tápot kapni és a kutyaboltban is azt mondták, hogy azt a gagyit ne is adjuk neki, az újat keverjük rizzsel és meg fogja szokni.
A kis könyvben benne van, hogy kapott féreghajtót, de erre mi a garancia? A mi állatorvosunk nem adott neki, mert azt mondta még korai lenne, ha tényleg megkapta,ami be van írva.
Valami parvo tesztet csinált, az negatív lett.
#11 Én nem azt mondom, hogy helyettesítsük az állatorvost, tanultam elég biológiát ahhoz hogy lássam, hogy milyen laikusok vannak a gyakorin. Én arra próbálok rámutatni, hogy ne rontsuk a helyzetet. Hogyan kell ezt érteni? Jön valaki segítséget kérni (most ne erre a konkrét kérdésre gondolj), az emberek meg - még ha hasznos válasz is van - elkezdik szidni a kérdezőt, beszólogatni neki. Mi lesz? "Minek kérjek segítséget, úgyis bántanak". A kérdést elhagyja, alkalmas platformokon törli a kérdező, a kutya nem kap segítséget, ha megint kellene valami nem is mer kérni.
Iskolapélda a szegedi Beagle fajtamentés egyik vezetőjének posztja:
Igen kérdező, vidd el másik állatorvoshoz, ezt minden esetben érdemes megtenni, ha az orvosi kezelések ellenére nem gyógyul az állat. Ő a kompetens személy, az állatorvostudomány az egyik legbonyolultabb, nem véletlenül tanulnak az orvosok olyan sokáig.
Emberek! Voltunk állatorvosnál, írtam is a kérdésben!!
Mire beszereztem volna azt a tápot,amit ott kapott addigra éhen halt volna szegény! Ráadásul azt mondták az állateledel boltban,hogy ne adjam azt neki,mert nagyon rossz táp.
Mi a baj azzal, hogy elhoztam egy szaporítótól egy kutyát? Ugyanúgy kell ennek a kutyának is gazda, mint egy fajtisztának, ugyanúgy menhelyre kerülhet egy ilyen kutya is ,ha nem találnak neki gazdát, nem értem miért kell bele állni az emberbe, hogy jajj szegény kutya. Titeket nem az állat érdekel,hanem hogy fajtiszta meg törzskönyves legyen!! Ugyanúgy tudok szeretni egy keverék kutyát,mint ti a 250-500ezres törzskönyvezett kutyáitokat!
Ha nem tudsz választ adni vagy tippet, akkor mi az istensért nem mész innen tovább? Bárcsak ennyire unalmas lenne az én életem is,mint nektek, fogadni merek, hogy egésznap a képernyő előtt ültök és keresitek kibe tudtok belekötni, de személyesen biztos nem mernétek véleményt meg észt osztani!
Általános alapszabály: Nem a kereskedésben tájékozodunk, a kereskedő nem szakember, akármilyen eladót felvesznek. Nagyrészt közhiedelmekből, hallomásokból áll a tudásuk, nincs speciális állatkereskedő oktatás, de ezt a hibás tudást, mosolyogva, magabiztosan tudják előadni. A kereskedés célja a minél nagyobb haszon szerzése, ezt társítva a tudás hiányával, nagy a félretájokaztatás lehetősége (ez főleg olyan állatfajoknál szembetűnő (pl. kisemlősök), amiket kereskedésben lehet kapni, mert az emberek úgy gondolják hogy ahol árulják ott értenek is hozzá, így nagyon sok a kereskedésből származó rosszul tartott kisemlős (pl. a tengerimalac fűevő, szakállatorvos és tengerimalacmentés által ajánlott tápot akartam venni, amikor levettem a polcról, akkor az eladó majdnem a nyakamba ugrott, hogy a magvas, színes karikás tápban mennyivel több a tápanyag)).
Ha tájékozódni akarsz, akkor állatmentő szervezetektől, állatorvosoktól érdemes (még itt gyakorin sem, mert nem egyszer láttam, hogy az embernek köze nincs az állattartáshoz, talán még képen sem látta a fajt, de neki muszáj valamit válaszolni).
És azért írtuk, hogy vidd másik orvoshoz, mert mint minden szakmában az állatorvosok között is van kókler, vagy éppen kevés a tapasztalata adott betegséggel, fajjal. Nem ismerem az orvosodat, nem akarok rosszat mondani róla, de minden esetben ha láthatóan a kezelés ellenére nem javul érdemes másodvéleményt kérni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!