Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek hogyan lehetne...

Szerintetek hogyan lehetne könnyebben összebarátkozni a kutyával?

Figyelt kérdés

A barátommal már kezdünk az “ismerkedés” fázison túljutni és komolyodik a kapcsolat. Viszont a kutyájával nehéz a dolgom. Szerintem az eleje óta nem kedvel. Én próbáltam neki vinni mindig valami kutyakaját meg játékot, de azt éreztem, hogy ha a barátom ott van, elfogadja, meg kedves (az elején bizalmatlan volt), de ha nincs ott néha rámmorgott. Azt is nehezményezte, hogy nem alszanak már együtt, ha ott vagyok. Nagyon csúnyán néz emiatt rám, pedig van egy kispárnája, meg néha fel is jöhet. Illetve amit nehéz volt elfogadnia, hogy én ülök az anyósülésen az autóban, ott is mindig rámmorgott, de ilyenkor akkor is, ha a barátom ott volt. Ha sétálunk középen akar lenni, és ha nálam van a póráz, ugrál, meg kapálózik, mintha le akarná vetni magáról, de ha a barátom vezeti, semmi gond nincs, nagyon szépen megy vele. Amúgy nagyon okos, Border Collie és 7 éves nőstény. Sok trükköt tud, parancsokra hallgat, a barátom unokaöccse (7 éves) is ha kéri, mindent megcsinál, nekem csak ha a barátom is ott van, amúgy teljesen hidegen hagyja, mit mondok neki, amikor ketten vagyunk. Fogalmam nincs mit lehetne tenni, mert már nem nincs ötletünk, szerintem utál a kutya. Amúgy minden teljesen jó lenne, de nyilván nem szeretném, ha meg kellene válni tőle, mert az mindkettőjüknek traumatikus lenne.

29/n és 36/f

dec. 26. 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem utál, csak neki is vannak érzései. Féltékeny. Ki kell érdemelned a bizalmát, amit pl eléggé elveszel, ha ott alszol, de ő akkpr nem aludhat a szokásos helyén, a párod mellett.
dec. 27. 02:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A kutya nem utál, reagál azokra a helyzetekre, amelyek kialakulása a barátod döntéseinek következménye, ő ránevelte olyan helyek elfoglalására ahol inkább ember szokott tartózkodni.

Ezt a kutya nem tudhatja, most azt érzékeli, hogy jött egy betolakodó, aki kiszorította a negszokott helyeiről, és abba nem nyugszik bele.

Ez egy domonancia harc lett így, akkot leszel a győztese, ha eléred, hogy elfogadja, hogy elő kerültél a rangsorban.

Kérdés, hogy ebben a barátod segít-e, vagy jól szórakozik a kialakult helyzeten.

Szemléltető az eset arra is, hogy lehet a kutyával egy szobában aludni de miért nem jó rászokatni arra, hogy egy ágyban aludjon a gazdával.

A féltékenységet nem könnyű jól jezelni, minden együtt töltött pillanat számít, ha morog, vicsorog le kell állítani és azt neked kell megtenni, ha a barátod teszi, az nem lesz megoldás.

Próbálj a kutyának te is utasításokat adni, ha meghátrálsz, azt megérzi, és akkor nem nyerhetsz, de mindezt úgy kell végigcsinálnod, hogy a bizalmát is nyerd el

dec. 27. 05:21
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem féltékenységnek és dominancia-harcnak hívják, hanem erőforrás bevédésnek, csak ebben az esetben nem kaja, hanem a gazda, az anyósülés, az ágy stb. az az erőforrás, amit most - az ő szemszögéből jogosan - "elvesznek" tőle. Egy hozzáértő trénert nem ártana keresnetek, mert hiába tud trükköket a kutya, itt viselkedési problémáról van szó, amit a gazdája láthatóan nem tud megoldani. Másrészt nem falatkák kellenek ide, hanem hogy te is kiépíts vele egy bizalmi kapcsolatot, ehhez részetekről sok munkára van szükség - kb. úgy kell a kutyával "dolgoznod", hogy hallgasson rád, mint ahogy anno a pasid tanította nulláról kölyökkorában. Nem sportol vele valamit? Egy bordernek eléggé ajánlott. Ha mennek az alapok (alap parancsszavak, pórázas séta stb.) akkor kezdj el vele agilitizni vagy mantrailingre járni, jól össze fogtok szokni.
dec. 27. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!