Hogy lehetne összebarátkoztatni a kutyánkat a barátommal?
Attól függ ha több vendégnél tesz ilyet akkor territóriumot véd, vagy ha kan és nincs ivartalanítva akkor a nőket védi szerintem.
Ha szoktátok vinni sétálni vidd magaddal a barátodat is, pórázon megtudod akadályozni h ráugorjon és elkezdi megszokni hogy ott van mellette.
Vagy fáraszd le a kutyádat annyira hogy ne érdekelje a barátod, futtasd, játssz vele
Vagy rakj rá először szájkosarat és pórázt és kérd meg a barátodat hogy menjen be de ugy hogy ne nézzen a szemébe mert az kihívásnak érezheti és ne nyúljon hozzá csak menjen el előtte ha látod hogy nem ugatna a kutya akkor üljetek ki a kertbe beszélgessetek kicsit és ne foglalkozzatok velede legyen még pórázon a lényeg hogy ő menjen hozzá barátságosan majd ha hozzáment vagy leült mellé és látod hogy nyugis akkor megsimogathatja a barátod de ehhez lehet sok idő kell és tudd visszafogni ha látod hogy ráugrana. Lépésről lépésre szerintem megfogja szokni. De más nyelven cikkeket tuti találsz még ha keresel vannak jók biztos ha tudsz
Én nem szoktam sétáltatni a kutyát, mert lány vagyok és a kutya kb. velem egy súlyú de sokkal erősebb. Azért apára hallgat csak, mert ő járatta régen kutyaiskolába, ő foglalkozott vele főleg, én a 11 évéből 6-ot másik városban éltem, szinte alig találkoztam vele.
Egyébként nem túl aktív, pláne ebben a melegben, játszani sem akar, fáradt ő anélkül is, csak öreg kutya már. Viszont azért próbélkozni nem akarok, hogy talán emgharapja, talán nem, mert elég mérgesen ugat, ha a barátom a kerítésen kívül van, ő meg bent, vagy a lakásban is volt, hogy megugatta a szúnyoghálós ajtónál
Nem szoktuk sétáltatni, mert nagy kertünk van és tud rohangálni, de mondom 11 éves nagy kutya, nem játszik már.
És a kapun kívl legyen a barátom? Mert úgy általában nagyobb a szája a kutyának, mert biztonságban érzi magát bent a kertben, vagy esetleg engedjük ki őt is az utcára, hogy semleges területen legyen?
Édesapád nagy hibát követett el, amikor nem tanította meg fiatalon a kutyát, hogy a családtagokra is hallgatni kell házon belül, és akit beenged valaki, az tabu.
Legyen csak bezárva a kutya, amikor ott a barátod. Ennyi idősen már amúgy sincs olyan nagy mozgásigénye.
Legutóbbi kommented alapján, sehogy.
Ha ott van a barátod, zárjátok be a kutyát.
Sétáltatni amúgy nem azért kell, mert a kertben nem tud rohangálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!