Panelos tacsik volt gondotok a lakóközösséggel a kutya miatt?
#3. Addig van tekintettel amíg a házirend terjed, illetve például nem csendháborít, stb.
Egy ugatós kutya nem számít csendháborításnak, nyugodtan járj utána…
#3. Ja majd a 75 milliós lakásomban a szomszédok fogják megmondani, hogy tarthatok e kutyát, jó vicc nevettes még…
Egy kutya bizony ugatással jár, vannak olyan fajták amelyeket le sem lehet erről szoktatni (csak állatkínzással maximum), de még egy ugatós kutya sem konstans ugat…
Ha ez a helyzet és pl. szeparációs szorongás miatt, akkor ebből ki kell kezelni pszichológussal, vagy oktatóval…
De amíg nem ez a helyzet, simán csak ugatós, vagy őrzi kicsit a területét, addig mindenki a saját háza táján sepergessen és ha ez nem tetszik, szokja meg, költözzön el, vagy a saját pénzéből hangszigeteltessen!
Ha ötpercenként ugat meg járókelőket, stb. akkor igen, problémás lehet. Nálunk két szomszéd van, mindkettőnek szóltam, mikor idekerült a kutya, hogy lesz kutyánk és lehet lesznek zajok, de nem akarunk senkit sem zavarni. Az egyik szomszéd nap közben nincs itthon, a másik nagyothalló, azt mondta őt nem zavarja. Sajnos a kutyánk elkezdett szeparálni, rajta vagyunk ennek megoldását, csak baromi lassan halad a dolog. De így nyilván mi is próbálunk alkalmazkodni ehhez, havonta egyszer hagyjuk itthon hosszabban, az is max. 3 óra, mivel 90%-ban HO-ban dolgozok, de ha be kell mennem is vihetem magammal - nyilván ezért is megy lassan a szeparáció megoldása, meg ezért szeparál...) Ha itthon vagyunk sosem ugat a kutya, az elején próbálkozott be vele pár alkalommal, nagyon erélyesen rászóltam, le is szokott róla.
Ellenben pár házzal arébb van egy tacsi, az összes szomszéd töke tele van vele, a kutya három éve állítólag egész nap ugat kora reggeltől késő délutánig, már hangfelvételt is csináltak róla többen, a gazdi pedig mindent tagad. Ez nyilván a kutyának sem jó, meg pofátlanság is. A tacskó vokálisabb fajta, de le lehet róla szoktatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!