Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelos tacsik volt gondotok...

Panelos tacsik volt gondotok a lakóközösséggel a kutya miatt?

Figyelt kérdés
Megugat járókelőket, és aki jön be az ajtón. Elsőn lakunk
szept. 26. 15:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Ha ez zavar másokat (teljesen jogosan), akkor neveld le erről.
szept. 26. 15:37
 2/12 anonim ***** válasza:
6%
#1. Nem jogos, amíg a saját lakásából ugat!
szept. 26. 15:53
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
#2 Dehogynem jogos. Aki közösségben él, az tekintettel van másokra.
szept. 26. 15:56
 4/12 anonim ***** válasza:
56%

#3. Addig van tekintettel amíg a házirend terjed, illetve például nem csendháborít, stb.

Egy ugatós kutya nem számít csendháborításnak, nyugodtan járj utána…

szept. 26. 15:57
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Ha éjszaka csinálja, akkor igen.
szept. 26. 16:02
 6/12 anonim ***** válasza:
10%

#3. Ja majd a 75 milliós lakásomban a szomszédok fogják megmondani, hogy tarthatok e kutyát, jó vicc nevettes még…

Egy kutya bizony ugatással jár, vannak olyan fajták amelyeket le sem lehet erről szoktatni (csak állatkínzással maximum), de még egy ugatós kutya sem konstans ugat…

Ha ez a helyzet és pl. szeparációs szorongás miatt, akkor ebből ki kell kezelni pszichológussal, vagy oktatóval…

De amíg nem ez a helyzet, simán csak ugatós, vagy őrzi kicsit a területét, addig mindenki a saját háza táján sepergessen és ha ez nem tetszik, szokja meg, költözzön el, vagy a saját pénzéből hangszigeteltessen!

szept. 26. 16:03
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
6: a másik embernek is joga van nyugodtan élni a 75 milliós lakásában, nem a te kutyádat hallgatni egész nap ennyi erővel. Én kutyás vagyok, nekem is van, de az ilyenektől én is kivagyok. Rohadtul idegesítő, ha egy kutya egész nap ordít az ember közvetlen környezetében. Én kertesben lakom, de így is kivan a tököm a szomszéd tacskójával (mily meglepő, ez is tacskó...), mert állandóan üvölt, a gazdája meg vagy süket vagy nem tudom, de egyedül őt nem zavarja az utcában. Az enyém is ugat nyilván, de valahogy észre bírom venni, ha már sok és behívom. Mondjuk eleve csak akkor ugat, ha a többi is, magától nem igazán, a tacsira meg már a füle botját nem mozgatja, szerintem már tudja, hogy az a semmit is ugatja 😀
szept. 26. 16:42
 8/12 anonim ***** válasza:
68%
6 igen ők mondják meg. Jelentik a nébihnek és viszlát kutyuli. A szomszédom is elbúcsúzott vagy 6 kutyától, mirw feladta a próbálkozást
szept. 26. 16:45
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

Ha ötpercenként ugat meg járókelőket, stb. akkor igen, problémás lehet. Nálunk két szomszéd van, mindkettőnek szóltam, mikor idekerült a kutya, hogy lesz kutyánk és lehet lesznek zajok, de nem akarunk senkit sem zavarni. Az egyik szomszéd nap közben nincs itthon, a másik nagyothalló, azt mondta őt nem zavarja. Sajnos a kutyánk elkezdett szeparálni, rajta vagyunk ennek megoldását, csak baromi lassan halad a dolog. De így nyilván mi is próbálunk alkalmazkodni ehhez, havonta egyszer hagyjuk itthon hosszabban, az is max. 3 óra, mivel 90%-ban HO-ban dolgozok, de ha be kell mennem is vihetem magammal - nyilván ezért is megy lassan a szeparáció megoldása, meg ezért szeparál...) Ha itthon vagyunk sosem ugat a kutya, az elején próbálkozott be vele pár alkalommal, nagyon erélyesen rászóltam, le is szokott róla.

Ellenben pár házzal arébb van egy tacsi, az összes szomszéd töke tele van vele, a kutya három éve állítólag egész nap ugat kora reggeltől késő délutánig, már hangfelvételt is csináltak róla többen, a gazdi pedig mindent tagad. Ez nyilván a kutyának sem jó, meg pofátlanság is. A tacskó vokálisabb fajta, de le lehet róla szoktatni.

szept. 26. 17:31
 10/12 anonim ***** válasza:
29%
Én, mint panelos tacsi számtalanszor elugattam már, hogy nincs bajom senkivel. :D
szept. 26. 18:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!